associated press Μια μήνυση απειλεί την αγορά του αιώνα του Twitter από τον Elon Musk

Η αγορά μετοχών αξίας 3 δις δολαρίων «κόλλησε» για την ώρα από έναν κάτοχο μετοχών.

Ο Marc Rasella κινήθηκε νομικά κατά του δισεκατομμυριούχου ιδιοκτήτη της Tesla, υποστηρίζοντας πως επίτηδες τρέναρε την ανακοίνωση της πρόθεσης αγοράς του προκειμένου να πέσει η τιμή της μετοχής του Twitter για να πάρει περισσότερες μετοχές σε χαμηλότερη τιμή. Ο μέτοχος υποστηρίζει πως o Musk δεν ανακοίνωσε εντός προθεσμίας το άιτημά του να αγοράσει ένα ποσοστό μετοχών που υπερβαίνει το 5% παρά μόνο όταν το ποσοστό των μετοχών που βρέθηκε στα χέρια του να ξεπεράσει το 9%.    

Κατά τον νόμο, ο Elon Musk όφειλε να καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς μέχρι τις 24 Μαρτίου, δηλαδή 10 ημέρες αμέσως μετά την εξαγορά του 5% του Twitter. Κάτι που δεν έκανε παρά μόνο στις 4 Απριλίου, μια καθυστέρηση που του απέφερε ένα κέρδος που έφτασε 156 εκ. δολάρια, μια κίνηση εις βάρος των ήδη υπαρχόντων επενδυτών.  

 

 

Η μήνυση αναφέρει πως οι επενδυτές του Twitter που πούλησαν μετοχές μεταξύ 24 Μαρτίου και 4 Απριλίου, το διάστημα που ο Musk όφειλε να κάνει γνωστές τις προθέσεις του για περεταίρω αγορά μετοχών και έχασαν την αλματώδη αύξηση στην τιμή της μετοχής που που εξασφάλισε η κίνηση μεγαλοεπενδυτή του Elon Musk. 

Επιτέλους το Twitter αποκτά αυτό που ήθελαν όλοι οι χρήστες του

Τα έγγραφα που κατέθεσε ο ισχυρός άντρας της Tesla δείχνουν ότι είχε αγοράσει περίπου 620.000 μετοχές μέχρι τις 31 Ιανουαρίου και συνέχισε να αγοράζει μετοχές μέχρι την Πρωταπριλιά σε κάθε εργάσιμη μέρα που είχε αυτό το χρονικό διάστημα. Η μήνυση αναφέρει πως με αυτόν τον ρυθμό ο Musk έφτασε το όριο του 5% κάτι που θα ενεργοποιούσε την υποχρέωσή του να αναφέρει δημόσια την κατοχή των μετοχών του. Μετά τη δημοσιοποίηση της αγοράς του 9% του Twitter στις 4 Απριλίου, η μετοχή της σοσιαλμιντιακής πλατφόρμας ανέβηκε κατά 27% με τους επενδυτές να το εκλαμβάνουν ως ψήφο εμπιστοσύνης προς τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου.  

 

 

Ο μηνυτής ανέφερε πως πούλησε 35 μετοχές αξίας 1.373 δολαρίων στο επίμαχο διάστημα σε τεχνητά χαμηλή τιμή, μετοχές που μάλλον κατέληξαν στα χέρια του Elon Musk και κάπως τον έπιασε το παράπονο, αν και το ποσό που έχασε είναι μάλλον αστείο σε σχέση με την κίνηση του Musk. Βέβαια το ηθικό δίδαγμα είναι ότι οι μεγάλες μπάζες στο χρηματιστήριο έτσι γίνονται. Κάποιος μεγάλος παίκτης «τρώει» λίγα από πολλούς αθόρυβα και αποτελεσματικά και ξαφνικά γίνεται το μεγάλο αφεντικό σε ένα από τα πιο επιδραστικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.  

Στο μεταξύ ο Musk ετοιμάζει ήδη τη μικρή του επανάσταση στο μέσο με το edti button να έχει πάρει ήδη το δρόμο του μετά από την πάνδημη υποστήριξη στο σχετικό poll που έκανε ο Musk με τις αλλαγές στο Twitter Blue Service να ακολουθούν, χωρίς διαφημίσεις, με χαμηλότερο κόστος και τη δυνατότητα πληρωμής με κρυπτονόμισμα. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved