ΙΝΤΙΜΕ Ο ελληνικός πληθωρισμός είναι απαράδεκτα φθηνός για τον Μπάμπη Παπαδημητρίου

Πέντε προϊόντα ή υπηρεσίες που αν ακριβύνουν, δεν θα αγγίξουν τον Μπάμπη της Βουλής.

Όλοι θέλουμε έναν άνθρωπο να μας εμψυχώνει, έναν άνθρωπο με κύρος, δυνατή φωνή και κυρίως ειδικό βάρος στις απόψεις του που να δείχνει ότι γνωρίζει τον Έλληνα και τις ανάγκες του. Έναν γνωστό άντρα που να βγαίνει δημόσια δίνοντάς μας ελπίδα στις δύσκολες αυτές ημέρες που διανύουμε, με την μοναδική ικανότητα να παίρνει τον πόνο μας και να τον εξαφανίζει με μία και μόνο πρότασή του. Αυτός ο κάποιος θα μπορούσε να είναι ο Μπάμπης Παπαδημητρίου.

Ο κύριος με τα υπέροχα μάγουλα, το μονίμως θυμωμένο βλέμμα και την επιθετική φωνή, ο «Mini-Me» του Nick «McClane» Δένδια κάθε φορά που βγαίνει στα παράθυρα μας δίνει ελπίδες ότι θα έρθουν καλύτερες ημέρες στη χώρα μας που πνίγεται στον πληθωρισμό, με λόγους «Eυαγγέλια» που πρέπει να κρατάμε ως μαθήματα ζωής βλέποντας ένα λαμπρό μέλλον για τη χώρα. 

Καλή ώρα όταν μας είπε ότι νερό είναι «απαράδεκτα φθηνό» στην Ελλάδα. Όχι απλώς φθηνό, απαράδεκτα φθηνό.

 

 

Για να μην παρεκκλίνουμε από το θέμα του κειμένου, ο άλλοτε δημοσιογράφος και νυν βουλευτής της Ν.Δ. σήμερα έχει την τιμητική του, καθώς κλήθηκε να σχολιάσει την ακρίβεια στο ρεύμα και τα καύσιμα στην Ελλάδα, όταν πάνω σε μια on air «κοκορομαχία» με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη του ξέφυγε η πρόταση πως «οι τιμές του ρεύματος στην Ελλάδα είναι χαμηλές, της έλεγξα χτες».

Πέρα από το ότι η πρόταση αυτή ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόταν ο Έλληνας για να νιώσει ανακούφιση βλέποντας πως πλέον τα κουκιά δεν του φτάνουν ούτε αν θρέφεται με δυο-τρία σοκολατάκια τη μέρα, το κοινό αίσθημα μετά τη συγκεκριμένη δήλωση είναι ότι αν ακριβύνουν και άλλα πράγματα στην Ελλάδα, ενδέχεται να μην κάνουν ιδιαίτερη εντύπωση στον πιο θυμωμένο πολιτικό της τηλεόρασης.

Σκεφτήκαμε λοιπόν 5 προϊόντα ή υπηρεσίες που έτσι και μπουν στον κυκλώνα του πληθωρισμού, η δήλωσή του θα είναι κάτι σαν το νερό: «είναι απαράδεκτα φθηνά και πρέπει να ακριβύνουν». 

 

Διόδια

Να θες να κάνεις το ταξίδι σου στο εξωτερικό έχοντας κλείσει 1-2 μήνες πριν το εισιτήριό σου και μαζί με τη βαλίτσα σου έχει βγει κάνα 200ευρω πήγαινε-έλα και πανηγυρίζεις. Όχι όμως γιατί έχεις (σχετικά) φτηνά εισιτήρια για εξωτερικό αλλά επειδή θα πληρώσεις λιγότερα χρήματα στο αεροπλάνο από ότι στην Αττική Οδό μέχρι να φτάσεις στο αεροδρόμιο. Τι νόμιζες; Θα πληρώσεις λίγότερα από 200 ευρώ για να φτάσεις από το Μαρούσι στα Σπάτα;

Τι θα έλεγε ο Μπάμπης; «Οι τιμές είναι απαράδεκτα φθηνές και τα διόδια απαράδεκτα λίγα». Το αποτέλεσμα; Τέσσερα διόδια από το δαχτυλίδι στη Λεωφόρο Κηφισίας μέχρι το αεροδρόμιο και κάθε ταμείο χρέωση 15 ευρώ για να πας μέχρι το επόμενο. Σαν είσοδος σε κλαμπ με λίγα λόγια, απλά χωρίς ποτό. Και τι έγινε που θα έχει μποτιλιάρισμα επιπέδου Κηφισού; Το πολύ πολύ να μπει κάνα βενζινάδικο στο δρόμο με απλή αμόλυβδη στο 2.20 ανά λίτρο -στην Αττική Οδό θα είναι - μη και μείνεις από το σταμάτα-ξεκίνα. Απλώς πρέπει να ξεχάσεις τα ψώνια που ετοιμαζόσουν να κάνεις. Ούτε ο Σάββας Κωφίδης δεν μας σώζει.

 

 

Πάγος

Η προέκταση του νερού δεν πρέπει απλώς να ακριβύνει, αλλά να γίνει είδος πολυτελείας. Στο κλαμπ ή το μαγαζί πλέον στον κατάλογο ο πάγος αναγράφεται σαν κάτι έξτρα, ανάμεσα στα premium μπουκάλια τύπου σαμπάνιας ή ακριβής βότκας, καθώς κάθε παγάκι κοστίζει 5 ευρώ αλλά πλέον έρχεται σε δισκάκι, λες και είναι λουλούδια σε μπουζουκτσίδικο οπότε η λυπητερή ανεβαίνει κατακόρυφα. Το νερό ακρίβυνε, αλλά το ρεύμα που κατανάλωσε η κατάψυξη για να το κάνει στερεό πρέπει να βγάλει τα λεφτά της.

Τι θα έλεγε ο Μπάμπης; «Το κοίταξα χτες, η Ελλάδα έχει από τα πιο φθηνά παγάκια σε όλη την Ευρώπη, ακόμα και σε σχέση με τη Σιβηρία που έχει δικά της».

 

Αυγά

Μια απόφαση που θα φέρει αρκετούς vegan στο πλευρό του Μπάμπαρου, θα τον αναδείξουν σε ηγετικό πρόσωπο καθώς ο κόσμος θα σταματήσει να αγοράζει αυγά λόγω των υψηλών τιμών, αφήνοντας τα κοτέτσια με περισσότερα κοτόπουλα και από τους κεραμιδόγατους στους δρόμους.  

Τι θα έλεγε ο Μπάμπης; «Και το χαβιάρι αυγό δεν είναι; Όλα τα αυγά στην ίδια τιμή τότε». Αν το άκουγε αυτό ο Ιωάννης Βαρβάκης ενδεχομένως να το σκεφτόταν διπλά που έγινε εθνικός μας ευεργέτης.

 

 

Αέρας στα λάστιχα

Πάνε οι μέρες που έμπαινες στο βενζινάδικο για να βάλεις τζάμπα τον αέρα σου στα λάστιχα. Έτσι και πατήσεις ένα εκατοστό μέσα στο βενζινάδικο πρέπει να χρεωθείς ακόμα και αν θες απλώς να φουσκώσεις την μπάλα του μπάσκετ για να παίξεις μονό με τους φίλους σου.

Τι θα έλεγε ο Μπάμπης; «Βοηθάμε τον κόσμο να μην ξοδεύει άσκοπα τα λεφτά του. Από το να πληρώσεις για καινούργια τετράδα λάστιχα, τα φουσκώνεις σε τιμή ευκαιρίας στο βενζινάδικο. Ένα ευρώ το δευτερόλεπτο που θα χρησιμοποιείς τη μάνικα». Με 3-4 δευτερόλεπτα για κάθε λάστιχο και άλλα 1-2 δευτερόλεπτα που θα σου ξεφύγουν σχεδόν 20 ευρώ το γέμισμα. Μην ανησυχείς, η απόδειξη θα έχει και σφραγίδα για να τη βάλεις εξοδολόγιο στη δουλειά.

 

Δωρεάν Wi-Fi

Είναι η νέα μόδα στην εποχή του ίντερνετ. Το Δωρεάν Wi-Fi σε όλη την Ελλάδα ήταν άλλωστε το όνειρο του Αντώνη Σαμαρά για τους νέους της χώρας, ωστόσο στην εποχή του πληθωρισμού δεν γίνεται να μη χρεώνεσαι έστω και λίγο. Είτε είσαι σε μαγαζί και έχεις ζητήσει τον κωδικό, στο γραφείο ακόμα και στο σπίτι, το Wi-Fi λειτουργεί με δεδομένα 5G.

Απλώς είναι δωρεάν. Όχι επειδή είναι, αλλά γιατί ταιριάζει ωραία στην πρόταση πλάι στη λέξη Wi-Fi.

Τι θα έλεγε ο Μπάμπης; «Δωρεάν; Το τζάμπα πέθανε». Τουλάχιστον θα είναι ειλικρινής.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved