Τα Social Media ξέρουν να τιμωρούν τους ψεύτες

Το ότι στα social media μπορείς να πεις αυτό που θες, δεν σημαίνει ότι σε περίπτωση ψέματος δεν θα αποκαλυφθείς.

Οι άνθρωποι στρέφονται στα social media προσπαθώντας να κάνουν επίδειξη στους φίλους τους, να συγκεντρώσουν όσα περισσότερα “likes” μπορούν και να νιώσουν καλά με τον εαυτό τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις όμως, υπάρχουν ορισμένοι που δεν θέλουν να πουν την αλήθεια αλλά ταυτόχρονα δεν έχουν προνοήσει να καλύψουν τα ίχνη τους.

Και στον κόσμο των social media που ο κόσμος διψάει για να βρει ένα πάτημα να στην πει, καλό είναι να διπλοτσεκάρεις πριν ανεβάσεις ένα ψέμα.

Για να μην αναρωτιέσαι, ψέματα όπως τα παρακάτω;

 

 

Για να τραβήξουν την προσοχή και να εξασφαλίσουν έναν σημαντικό αριθμό “likes”, περίπου ένας στους δέκα (12%) προσποιείται ότι είναι «κάπου» ή κάνει «κάτι», το οποίο μπορεί να μην είναι απόλυτα αληθές. Για τους άνδρες, το νούμερο αυτό ανέρχεται στο 14%, γεγονός που δηλώνει ότι αρκετοί θα προτιμούσαν να προσελκύσουν την προσοχή των υπολοίπων στα social media παρά να μοιραστούν μια ρεαλιστική απεικόνιση της ζωής τους.

 

 
 

Έρευνες λένε ότι ένα στους δέκα τροποποιεί την αλήθεια στα social media αναζητώντας περισσότερα “likes” στις αναρτήσεις του Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει συχνά και φαίνεται από τις φωτογραφίες που έχουμε μαζέψει.

 

 
 

Η έρευνα επίσης φανερώνει ότι στο βωμό των “likes” οι άνδρες είναι πιο πιθανό να αναρτήσουν προσωπικές τους πληροφορίες σε σύγκριση με τις γυναίκες. Ένας στους δέκα (9%) θα αναρτούσε μία προσωπική του γυμνή φωτογραφία σε σύγκριση με μόλις 5% των γυναικών. Επίσης, το 13% των ανδρών θα αναρτούσε φωτογραφία φίλου που φοράει κάτι αποκαλυπτικό.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved