Η Barbara Broccoli είναι κάθετη στην προτίμηση της.

Το αφεντικό του James Bond, Barbara Broccoli, έχει σχεδόν αποκλείσει κάθε ελπίδα ότι μια γυναίκα ηθοποιός μπορεί να φορέσει το σμόκιν σε μελλοντικές ταινίες. Σε ένα νέο άρθρο του The Hollywood Reporter, η Barbara Broccoli λέει ότι δεν πιστεύει ότι μια γυναίκα πρέπει να υποδυθεί τον James Bond, προτιμώντας νέους χαρακτήρες για γυναίκες, αρκεί να μην ονομάζονται James Bond επειδή αυτό έχει παγιωθεί από το ανδρικό φύλο στην μνήμη του κοινού.

 

 
 

«Νομίζω ότι θα είναι άντρας γιατί δεν θεωρώ σωστό ότι μια γυναίκα πρέπει να παίξει τον James Bond», είπε ο Broccoli. «Πιστεύω στο να φτιάχνω χαρακτήρες για γυναίκες και όχι μόνο να παίζουν γυναίκες αντρικούς ρόλους. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν αρκετοί σπουδαίοι ρόλοι για γυναίκες και είναι πολύ σημαντικό για μένα να κάνουμε ταινίες από γυναίκες για γυναίκες.»

Τα σχόλιά της απηχούν εκείνα του Daniel Craig, ο οποίος ολοκλήρωσε την πορεία του ως τον πιο διάσημο πράκτορα που έχει ζήσει ποτέ. «Θα έπρεπε απλώς να υπάρχουν καλύτερα μέρη για γυναίκες και έγχρωμους ηθοποιούς», είπε στους Radio Times. «Γιατί να παίζει μια γυναίκα τον Bond όταν θα έπρεπε να υπάρχει ένας ρόλος εξίσου καλός με τον Bond, αλλά για μια γυναίκα

 

 
 

Από την εποχή του Pierce Brosnan, η Broccoli και ο ετεροθαλής αδερφός της Michael Wilson έπαιξαν τον M στη σειρά James Bond, κληρονομώντας τον έλεγχο του franchise από τον πατέρα τους Cubby Broccoli το 1995. (Ξεχάστε τον θηλυκό James Bond. Κάτι τέτοιο θα είναι εξαιρετικά παράξενο μάλλον).

 

 

Για μια σύντομη στιγμή, ήταν σαν ο Bond ίσως και να κρεμούσε το τυπικό ανδρικό σύμβολο και να υιοθετούσε έναν γυναικείο χαρακτήρα. Στη δεκαετία που οδήγησε την τελευταία εξάχρονη περιπέτεια του Bond, No Time To Die, πολλοί εικάζουν ότι η Lashana Lynch, η οποία είχε επιλεγεί ως 007, θα μπορούσε να γίνει η πρώτη γυναίκα στον κόσμο ως James Bond. Τελικά όμως τα σχέδια άλλαξαν.

 

 
 

Φυσικά, αυτό μπορεί να αλλάξει ξανά. Σύμφωνα με τα σχόλια της Broccoli νωρίτερα στη συνέντευξη, όταν είπε, «Μία από τις επιτυχίες του Bond είναι ότι δεν φοβήθηκε να αλλάξει με την εποχή». Αν οι καιροί επιβάλλουν ότι είναι πλέον αποδεκτό για μια γυναίκα να παίζει το ρόλο μιας πλασματικής σούπερ κατάσκοπου που βρίσκεται ανάμεσα σε ένα πρόβλημα με το ποτό και κάποια σατανική εφεύρεση με A.I. δηλητήριο που απειλεί τη ζωή στη Γη, τότε, προς Θεού, ίσως μια γυναίκα θα παίξει τον ρόλο κάποτε.

«Μερικές φορές ένα έργο μπορεί να έχει κολλήσει στο χρόνο, μην ξεχνάμε πως τα βιβλία γράφτηκαν τη δεκαετία του ’50, οι ταινίες ξεκίνησαν τη δεκαετία του ’60», συνέχισε. «Εννοώ, ο κόσμος έχει αλλάξει δραματικά από τότε. Απλώς έπρεπε να τον επανεφευρίσκουμε συνεχώς και είχαμε την ευκαιρία με κάθε νέο ηθοποιό να επαναπροσδιορίσουμε τη σειρά».

Και ο κόσμος συνεχίζει να αλλάζει, αυτό το ξέρουμε. Με το Gen Z να παθαίνει αμόκ, πιθανότατα θα δούμε τον James Bond να χαλαρώνει με το τηλέφωνο του στο μετρό κοιτώντας βίντεο στο YouTube. Μπορείτε να το φανταστείτε; Τι ακολουθεί, μια γυναίκα που υποδύεται τον Bond; Για να δούμε…

Δες ποιοι είναι οι άνθρωποι πίσω από τον James Bond: 

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved