Ένας μυστηριώδης κύβος στην επιφάνεια της Σελήνης έρχεται να εξάψει τη φαντασία

Ένα σεληνιακό όχημα το πλησίασε για να το ερευνήσει

Η σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού είναι σχετικά άγνωστη, μιας και δεν τη βλέπουμε ποτέ, ενώ ούτε στις διαστημικές αποστολές είναι εύκολα προσβάσιμη λόγω του έντονου ανάγλυφου της επιφάνειας. Η πρώτη κινεζική αποστολή δεν ήταν μόνο ένα μεγάλο βήμα για τους Κινέζους, αλλά και για ανθρωπότητα συνολικά που απέκτησε καλύτερη εικόνα για τον πιο κοντινό μας διαστημικό γείτονα. 

 

 

Οι πρώτες εικόνες από το κινέζικο σεληνιακό όχημα Yutu-2 έδειξαν ένα παράξενο αντικείμενο που μοιάζει με κύβο και βρίσκεται μάλλον μέσα στον κρατήρα Von Kármán. Το μυστηριώδες αυτό «κουτί» έχει βαφτίστηκε από τους Κινέζους «Σπίτι του Μυστηρίου».

 

 

Αυτή τη στιγμή το Yutu-2 βρίσκεται σε κοντινή σχετικά απόσταση, μόλις 80 μέτρα, αλλά λόγω του δύσβατου εδάφους η προσέγγιση γίνεται με αργά και προσεκτικά βήματα. Σίγουρα πολλοί είναι αυτοί που αναμένουν να δουν καλύτερης ανάλυσης φωτογραφίες για να πουν ότι είναι κάποιος μονόλιθος σε στυλ Space Odyssey, αλλά μέχρι τότε ας περιμένουμε λίγο γιατί είναι κάπως απίθανο να το έφτιαξαν εξωγήινοι.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι Κινέζοι ανακαλύπτουν κάτι στην επιφάνεια του φεγγαριού που θα μπορούσε να μοιάζει με εξωγήινη κατασκευή. Το 2019, όταν και προσεληνώθηκε το Yutu-2 και άρχισε την εξερεύνησή του, πολύ σύντομα φωτογράφησε κάτι που η επιφάνειά του έφερνε κάπως με λαμπερό τζελ.   

 

 

Από κοντά ήταν ένα πράσινο σαν μωσαϊκό με γυαλί και πέτρα να σχηματίζει ένα εντυπωσιακό αμάλγαμα. Και τότε εμφανίστηκαν κάποιες εκτιμήσεις για απομεινάρι κάποιου εξωγήινου πολιτισμού, όμως δεν άργησαν να διαψευστούν. Όντως ήταν λιωμένο γυαλί και τελικά είχε δημιουργηθεί από προηγούμενες αποστολές. Η εκτόξευση των σεληνακάτων του προγράμματος Apollo και η θέρμανση από τα καυσαέρια έλιωσε κομμάτια από την επιφάνεια της Σελήνης σχηματίζοντας ύαλο. 

Οπότε τώρα είμαστε εν αναμονή των αποτελεσμάτων για το «Σπίτι του Μυστηρίου» πριν φουντώσουν τα σενάρια για μικρά πράσινα ανθρωπάκια και νέα Ημέρα Ανεξαρτησίας. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved