Μήπως έχεις θαλασσοφοβία και δεν το ξέρεις;

Αν έχεις, τότε είναι μεγάλη ατυχία που ζεις στην Ελλάδα.

Η θαλασσοφοβία είναι μια από τις πολλές φοβίες που μελετώνται το τελευταίο διάστημα και έχει να κάνει με τη δημιουργία άγχους ή ακόμα και πανικού στη θέα όχι μόνο της θάλασσας, αλλά και ιδέα των βαθιών νερών. Είναι ένας φόβος που πηγάζει από τα βασικά ένστικτα επιβίωσης και αυτοσυντήρησης, μιας και ο άνθρωπος δεν προορίζεται να ζει μέσα στο νερό, ακόμα κι αν έχει καταφέρει να δαμάσει τη θάλασσα στο πέρασμα των αιώνων.

 

 

Η θάλασσα κρύβει τους δικούς της κινδύνους. Τεράστια όντα τα οποία ζουν μέσα στη αυτή προκαλούν από δέος, μέχρι τρόμο. Μακριά από τις ακτές τα νερά της ανοιχτής θάλασσας μπορεί να είναι κρύα και με κύματα που φτάνουν αρκετά μέτρα σε ύψος. Ακόμα κι αν κάποιος δεν έχει κάποια φοβία για τη θάλασσα, δεν μπορεί παρά να παραδεχτεί ότι η θάλασσα δεν είναι και το πιο φιλόξενο μέρος για την ανθρωπότητα. 

 

 

Τώρα αν έχεις όντως φοβία με τη θάλασσα, καλό θα ήταν να μη δεις τις φωτογραφίες που συγκεντρώσαμε. Αν έχει αμφιβολίες για τη θαλασσοφοβία, δες τις φωτογραφίες σαν μια μορφή τεστ αντοχών. Εμείς σε προειδοποιήσαμε.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved