Έρευνα του Movember αποκαλύπτει ότι το 60% των αντρών δεν συζητά πώς νιώθει με κανέναν

Ο πάγος έσπασε, αλλά έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μέχρι να μάθουμε να μιλάμε ανοιχτά για όσα μας απασχολούν. 

Το κλισέ που θέλει τους άντρες να μένουν ανέκφραστοι και να κρύβουν τα πραγματικά τους συναισθήματα όταν κάτι τους απασχολεί φαίνεται πως είναι ακόμα πολύ ανθεκτικό. Όλοι ξέρουμε ότι είναι μια ψεύτικη εικόνα, ένα poker face που μας επιβάλλεται από κοινωνικές συμβάσεις και του ρόλου μας ως άντρες, αλλά ξέρουμε και την αλήθεια πίσω από αυτή την εικόνα.

 

 

Οι άντρες είμαστε εξίσου ευαίσθητοι και συναισθηματικοί με τις γυναίκες, απλά δεν έχουμε μάθει ακόμα να το εκφράζουμε. Μάλλον τώρα έχουμε αρχίσει να μαθαίνουμε τα πρώτες λέξεις. Αυτό τουλάχιστον έδειξε πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε το Movember. 6 στους 10 άντρες δεν λένε ποτέ σε κανέναν πώς αισθάνονται. 

Υπάρχουν πολλοί λόγοι, μάλλον δικαιολογίες, που εμποδίζουν τους άντρες από το να ανοίγονται και να δείχνουν τα συναισθήματά τους. Οι τρεις πιο συχνοί είναι ότι ντρέπονται να το κάνουν, ότι δεν ξέρουν ή δεν έχουν σε ποιον να μιλήσουν και τέλος, ότι δυσκολεύονται να βρουν τις κατάλληλες λέξεις για να το πουν. Αυτή η καταπίεση των συναισθημάτων είναι ιδιαίτερα ανησυχητική αν σκεφτούμε ότι ένας άντρας αυτοκτονεί κάθε λεπτό που περνάει, ας σκεφτούμε λίγο πόσο τρομερή είναι αυτή η στατιστική.  

 

 

Η πανδημία μόνο χειρότερα έκανε τα πράγματα στην αντρική ψυχική υγεία. Το 63% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η πανδημία είχε σημαντικό κόστος στην ψυχική τους υγεία, ενώ το ίδιο ποσοστό εκτιμά ότι γενικά μειώθηκε κατά πολύ το πόσο ευδιάθετοι μπορούν να νιώσουν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Με αυτά τα μάλλον ανησυχητικά συμπεράσματα, το Movember «γκαζώνει» την καμπάνια ενημέρωσης για την αντρική υγεία. Όχι μόνο την ψυχική, αλλά και τη σωματική. Το 47% των ερωτηθέντων απάντησε ότι δεν γνωρίζει πώς να κάνει μια απλή αυτοεξέταση των πρώιμων σημαδιών του καρκίνου των όρχεων. 

 

 

Το Movember συνεχίζει να ενημερώνει τους άντρες για όλα αυτά τα θέματα και σίγουρα δεν θα σταματήσει τις 30 του μήνα. Αν θες να μάθεις περισσότερα για την αντρική υγεία διάβασε περισσότερα εδώ και γίνε μέλος της παγκόσμιας καμπάνιας που έχει σαν στόχο να σώσει αντρικές ζωές



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved