Έρευνα: Οι μισοί Βρετανοί πέρασαν το lockdown στο pornhub

To pornhub κατά τη διάρκεια της πανδημίας ξεπέρασε σε τηλεθέαση ακόμα και το BBC.

Σύμφωνα με έρευνα της Ofcom, 26 εκατομμύρια Βρετανοί ενήλικες την έβγαλαν παρέα με online πορνό με τους 15 από αυτούς να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στο pornhub. To 50% των αντρών και το 16% των γυναικών έδωσαν μια πρωτιά στο pornhub που το έφερε πιο μπροστά σε τηλεθέαση από κάθε μεγάλο τηλεοπτικό βρετανικό δίκτυο όπως το Sky One, ITV4 και το ΒΒC News (σε περίπτωση που μπερδευτήκατε με την ομώνυμη κατηγορία του pornhub) 

 

 

Στις νεότερες ηλικίες τα ποσοστά είναι συντριπτικά με το ένα τρίτο των νεαρών γυναικών και τα τρία τέταρτα των νεαρών αντρών να το επισκέπτονται καθημερινά για ψυχαγωγικούς σκοπούς. Σε άλλο σημείο της έρευνας αναφέρεται πως κάθε χρήστης πέρασε κατά μέσο όρο 10 λεπτά και 20 δεύτερα σε κάθε του επίσκεψη, ένα νούμερο που επίσης ζηλεύουν τηλεοπτικά δίκτυα που πέφτουν θύμα του διαρκούς ζάπινγκ. 

Είναι η πρώτη φορά που η Ofcom περιλαμβάνει το πορνό στην ετήσια μέτρησή της, αφού μέχρι τώρα έδινε μεγαλύτερη βάση στο facebook και το YouTube. Προφανώς ο λόγος που το συμπεριέλαβε φέτος είναι η άνθιση που γνώρισε η θέαση πορνό στο σπίτι λόγω lockdown. 

 

 

Ένα άλλο σημαντικό εύρημα της έρευνας είναι και η άνθηση του OnlyFans, η οποία είναι και μια εταιρία με βάση στη Μεγάλη Βρετανία. Η ανεργία σε μια σειρά από τομείς της οικονομίας λόγω του lockdown οδήγησε εκατοντάδες νέους και νέες στην πλατφόρμα διαμοιρασμού των προσωπικών τους στιγμών προς ενίσχυση του εισοδήματός τους.

 

 

Πέρα από την πανδημία είναι ένα φαινόμενο που συνδέεται με κάτι πολύ μεγαλύτερο και με μόνιμη παρουσία. Οι άνθρωποι «ζουν» όλο και περισσότερο σε μια online κατάσταση και το σεξ δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Το online πορνο, το Tinder κλπ είναι μόνο μερικά από τα θραύσματα της νέας σεξουαλικής ταυτότητας που διαμορφώνεται.  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved