Οι χειρότερες δουλειές του σπιτιού για τον άντρα

Ολοένα και περισσότεροι άντρες συμμετέχουν στις αγγαρείες του σπιτιού, παρόλα αυτά υπάρχουν ακόμα μερικά απόρθητα κάστρα της φασίνας.

Η ισότητα μεταξύ των δύο φύλων φαίνεται πως δεν έχει γίνει πραγματικότητα ακόμα και μεταξύ νέων ζευγαριών. Σύμφωνα με ευρωπαϊκή έρευνα, ακόμα και οι άντρες άρχισαν να κάνουν κάποιες από τις δουλειές του σπιτιού, σαν ποσοστό είναι μόλις οι μισές σε σχέσεις με αυτές που κάνουν οι γυναίκες, ακόμα κι αν δουλεύουν.

 

 

Από τις δουλείες που αφορούν το σπίτι οι άντρες προτιμούν να κάνουν μόνο τις πολύ αντρικές όπως το πέταγμα των σκουπιδιών, τα μαστορέματα, τις αλλαγές λαμπών και το κουβάλημα βαρέων και ογκωδών αντικειμένων. Στην καθαριότητα αρχίζουν και μπαίνουν κόκκινες γραμμές. Μόλις το 5% των αντρών αναλαμβάνει την εβδομαδιαία καθαριότητα, έναντι του 71% των γυναικών με το ποσοστό που υπολείπεται να μοιράζεται το βάσανο της φασίνας. Στη gallery που ακολουθεί βρίσκονται όλες οι μισητές από τους άντρες δουλειές.

 

 

Το γεγονός ότι οι άντρες δεν κάνουν πολλές δουλειές στο σπίτι δεν οφείλεται μόνο σε αυτούς, αλλά και στο γεγονός ότι δεν το θέλουν και οι γυναίκες τους. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα τα 2/3 των γυναικών που ρωτήθηκαν, απάντησαν πως δε θα ήθελαν οι άντρες τους να κάνουν περισσότερες δουλειές είτε επειδή δεν το θεωρούν σωστό είτε επειδή θεωρούν πως δε θα τα έκαναν όπως τα θέλουν εκείνες.

 

 

Από την άλλη μόνο 1 στις 3 γυναίκες εξέφρασε παράπονο από τον άντρα της και θα ήθελε να συμμετέχει περισσότερο στις δουλειές του σπιτιού. Μήπως επίτηδες δεν τις κάνουμε καλά για να μας απαλλάξουν και να μην έχουν απαιτήσεις;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved