Zoom meetings: Ακόμα και το αφεντικό του Zoom κουράστηκε από αυτά

Ο CEO της εταιρίας, Eric Yuan αποκάλυψε στο forum της WSJ ότι την περασμένη χρονιά έφτασε μέχρι και τα 19 Zoom meetings τη μέρα και δεν νιώθει καθόλου καλά με αυτό.

Όταν ο Eric Yuan ίδρυσε τη Zoom το 2011 δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να φανταστεί πόσο σημαντική θα αποδεικνυόταν η εφαρμογή του 10 χρόνια μετά. Όχι απλά σημαντική, αλλά κράτησε στις πλάτες της το σύνολο της παγκόσμιας οικονομίας μαζί με τους εργαζόμενους στις μεταφορές. Για να μεταφράσουμε και ποσοτικά την επιτυχία της Zoom, η περιουσία του Yuan ανέρχεται στα 13,2 δις δολαρίων σύμφωνα με το Forbes και κατέχει την 133η θέση στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη, καθόλου άσχημα για μια απλή εφαρμογή επικοινωνίας.

 

 

Στο συνέδριο που διοργάνωσε η Wall Street Journal με τους πιο σημαντικούς CEO της εποχής, ο Yuan δέχθηκε και τις περισσότερες ερωτήσεις. Χάρη στο Zoom θεωρείται πλέον προφήτης των εργασιακών συνθηκών του μέλλοντος και όταν ρωτήθηκε για αν ένιωσε κι αυτός κούραση από τα αναρίθμητα zoom meetings, ήταν απολύτως ειλικρινής. Το προϊόν του τον εξάντλησε και θεωρεί πως ακόμα κι αν δεν έφτανε το ρεκόρ των 19 συνεδριάσεων μέσα σε μία ημέρα θα είχε και πάλι πάρα πολλές συναντήσεις που δεν ξέρει αν θα τις έκανε υπό κανονικές συνθήκες. 

 

 

Η τηλεργασία που έφερε η πανδημία αρχικά απάλλαξε εκατομμύρια εργαζόμενους από meeting που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί με ένα απλό mail, όμως οι προϊστάμενοι βρήκαν στο zoom το ιδανικό υποκατάστατο. Για πάρα πολλούς τα meetings αυξήθηκαν αφού το πάτημα ενός κουμπιού ήταν πιο εύκολο για όσους ήθελαν να τα συγκαλέσουν από ότι να τους φώναζαν σε μια αίθουσα συσκέψεων. 

 

 

Ο Yuan εκτίμησε πως αυτό δεν μπορεί να είναι το μέλλον του εργασιακού περιβάλλοντος παρά τις φωνές που ισχυρίζονται ότι δεν θα επιτρέψουμε ποτέ στα γραφεία μας. Ως πιθανότερο σενάριο προκρίνει μια μέση λύση όπου θα πηγαίνουμε στα γραφεία μας μία ή δύο φορές την εβδομάδα κυρίως για meetings. 

 

 

Στο ίδιο συνέδριο τοποθετήθηκαν και άλλοι CEO υπέρ της επιστροφής στα γραφεία, όπως ο Jamie Dimon της JPMorgan o οποίος κι αυτός θεωρεί ότι τα Zoom meetings σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις συναντήσεις με φυσική παρουσία. Ειδικά στις περιπτώσεις που χρειάζεται brainstorming και κατάθεση δημιουργικών ιδεών, το zoom δεν έχει κανένα μέλλον. Το μέλλον προσδιορίζεται γύρω στον ερχόμενο Οκτώβριο, όταν και αναμένεται να έχει ομαλοποιηθεί πλήρως η κατάσταση με το social distancing.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved