Ξέρεις τι σημαίνουν τα αρχικά POS;

Μάλλον νομίζεις ότι ξέρεις τι σημαίνουν γιατί το χρησιμοποιείς λάθος.

Τα μετρητά αποτελούν πλέον είδος προς εξαφάνιση καθώς οι άυλες συναλλαγές έχουν κατακλύσει την καθημερινότητά μας. Η χρήση των καρτών ενθαρρύνεται από το δημόσιο αφού είναι αποτελεσματικός τρόπος για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους καταναλωτές. Πολλοί αντιμετώπισαν με καχυποψία το καινό αυτό δαιμόνιο. 

Για κάποιους σήμανε απώλεια του ελέγχου των χρημάτων τους. Χωρίς χειροπιαστά χρήματα ίσως παρασυρθεί κάποιος σε περιττές αγορές, αφού δεν έχει τον περιορισμό των χρημάτων που κρατάει. Για κάποιους άλλους η εκτεταμένη χρήση πλαστικού χρήματος σήμανε το τέλος της ιδιωτικότητας των συναλλαγών τους. Η υποκλοπή των τραπεζικών δεδομένων τους θα μπορούσε να γίνει αντικείμενο ελέγχου ή ακόμα και εκβιασμού από κάποιους.

Όμως όλα αυτά φαντάζουν πια πολύ μακρινά και η χρήση των καρτών είναι σχεδόν καθολική ακόμα και για μικροποσά. Πολύ μακρινή μας φαίνεται και η ερώτηση που κάναμε μόλις μπαίναμε σε κάποιο κατάστημα: «Έχετε POS;» Όμως τι ακριβώς σημαίνει POS; Μήπως δεν σημαίνει αυτό που νομίζουμε;

Τα αρχικά σημαίνουν Point Of Sales δηλαδή το σημείο κατά το οποίο πραγματοποιείται μια συναλλαγή και όχι το τερματικό των καρτών. Κάθε κατάστημα στο οποίο καταβάλουμε το αντίτιμο είναι ένα Point Of Sales ανεξάρτητα από το αν πληρώνουμε με κάρτα ή με μετρητά. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved