Πως θα αποθαρρύνεις τις «προσγειώσεις» των περιστεριών στο μπαλκόνι σου

Τα συμπαθή κατά τα άλλα αστικά πτηνά, είναι αρκετά δυσάρεστα όταν καταχρώνται της φιλοξενίας σου.

Ως αδέσποτα ζώα, αναζητούν κι αυτά ένα σημείο να κουρνιάσουν. Το μπαλκόνι και τα περβάζια των παραθύρων σου είναι από τα ελάχιστα σημεία που μπορούν να αναπαυθούν σε μία αφιλόξενη πόλη. Δυστυχώς η παραμονή τους συνοδεύεται από τι ακαθαρσίες τους με αποτέλεσμα να εξελίσσονται σε έναν από τους μεγαλύτερους πονοκεφάλους για την καθαριότητα του σπιτιού, ενώ μπορεί να φτάσει μέχρι και σε μια επικίνδυνη υγειονομική κατάσταση αν το αμελήσεις και εξελιχθεί σε χρόνιο πρόβλημα.

Επειδή δεν είσαι κάποιος κάφρος για να καταφύγεις σε βίαιες λύσεις απέναντι στα ζώα το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τα αποθαρρύνεις ώστε να αναζητήσουν αλλού φιλόξενη αγκαλιά.

Υπάρχει η έτοιμη λύση που λέγεται πλέγμα για περιστέρια και είναι αυτό το πλαστικό με τα εύκαμπτα αγκάθια. Πωλείται με το μέτρο σε καταστήματα με είδη σπιτιού και χρωματοπωλεία και με αυτό μπορείς να καλύψεις περβάζια, κουπαστές και όπου αλλού έχεις δει να αναπαύονται περιστέρια. Στερεώνονται σχετικά εύκολα, αφού τα κόψεις στο επιθυμητό μήκος, με καρφιά ή με δεματικά αν φοβάσαι μήπως χαλάσεις την επιφάνεια από κάτω τους. Συνήθως είναι σε διάφανο ή πράσινο χρώμα για να ταιριάζει στο φυσικό τοπίο και μπορείς να διαλέξεις αυτό που ταιριάζει καλύτερα στον χώρο σου.

Αν δεν θες να ξοδευτείς, νιώθεις δημιουργικός ή στην τελική δεν σου αρέσει το πλαστικό αγκαθωτό, υπάρχουν κι άλλες λύσεις. Τα παλιά CD είναι μια δοκιμασμένη και παλιά μέθοδος και σίγουρα έχεις πολλά άχρηστα CD να αραχνιάζουν. Κρέμασε μερικά από αυτά με πετονιά στα σημεία που συχνάζουν οι ιπτάμενοι επισκέπτες και τα υπόλοιπα θα τα αναλάβουν οι λαμπερές αντανακλάσεις του φωτός. Τα περιστέρια δεν αντέχουν το έντονο φως και αποφεύγουν αυτά τα σημεία. 

Με παρόμοιο τρόπο λειτουργούν και τα μπαλόνια. Αν είναι σε έντονα χρώματα όπως κόκκινο, πορτοκαλί και κίτρινο αναλαμβάνουν να διώξουν τα περιστέρια. Ο λόγος είναι ότι η όραση των περιστεριών είναι ιδιαίτερα οξυμένη και αντιλαμβάνονται τις έντονες εναλαγές χρωμάτων ως κάτι πολύ εκτυφλωτικό, όπως νιώθουμε εμείς στην αντηλιά περίπου. 

Συνεχίζοντας σε λύσεις που λύνουν το πρόβλημα και ταυτόχρονα μετατρέπουν το μπαλκόνι σε dancefloor, σειρά έχει το αλουμινόχαρτο. Μακρόστενες λωρίδες αλουμινόχαρτου απλωμένα σαν μπουγάδα δημιουργούν ένα εφιαλτικό περιβάλλον για τα περιστέρια. Οι λάμψεις από τα παλλόμενα κομμάτια αλουμινόχαρτου μαζί με το θρόισμα που παράγει η κίνησή τους αναγκάζει τα περιστέρια να μεταφέρουν αλλού το πάρτυ τους.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved