Γίνεται σωστή απολύμανση χωρίς χλωρίνη;

Είναι το Νο1 απολυμαντικό, όμως τι γίνεται αν δεν την αντέχεις ή προσπαθείς να αποφύγεις τη χρήση της;

Ζούμε αναμφίβολα στην εποχή που τα κάθε είδους αντισηπτικά και απολυμαντικά είναι οι αφανείς ήρωες της καθημερινότητας. Πλέον είναι καθοριστικά για την επιβίωσή μας και δεν είναι απλά αξεσουάρ κάποιων περίεργων υποχόνδριων. Η χλωρίνη είναι ίσως η πιο δημοφιλής επιλογή αφού είναι γνωστή ως το παντοδύναμο όπλο κάθε βακτηρίου, ιού και ό,τι άλλο παθογόνο υπάρχει. Το κακό είναι πως η έντονη μυρωδιά της είναι απωθητική κι ανυπόφορη σε πολλούς.

 

Για κάποιους άλλους είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα αφού τους δημιουργεί δερματικούς ερεθισμούς, αναπνευστικά προβλήματα κλπ. Σε αυτή την περίπτωση η λύση δεν είναι φυσικά να σταματήσεις να χρησιμοποιείς αντισηπτικό, αλλά να το αντικαταστήσεις. Η λύση ακούει στο επιστημονικό όνομα υπεροξείδιο του υδρογόνου ή οξυζενέ όπως το γνωρίζουν οι κοινοί θνητοί. Το υδατικό του διάλειμμα πιθανότατα το γνωρίζεις από την εποχή που στο έβαζε στα γόνατά σου μαζί με ιώδιο η μητέρα σου όταν τα τσάκιζες. Το άχρωμο και άοσμο υγρό μπορείς να το βάλεις σε ένα ψεκαστήρι μαζί με νερό σε αναλογία 50:50 και να ψεκάσεις τις επιφάνειες που θέλεις να απολυμάνεις.

Αν παρατηρήσεις ότι οι επιφάνειες αφρίζουν κατά την χρήση είναι καλό σημάδι καθώς εκείνη τη στιγμή δρά το οξυζενέ. Στη συνέχεια αρκεί ένα απλό ξέβγαλμα με νερό και έχεις μια απόλυτα καθαρή από παθογόνα στοιχεία επιφάνεια χωρίς χλωρίνη και ό,τι δυσάρεστο αυτή συνεπάγεται. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved