Larry King: Οι 6 πιο αντρικές συνεντεύξεις που έκανε στην καριέρα του

Οι συνεντεύξεις που θα θέλαμε να είχαμε κάνει, όπως έγιναν από τον μετρ της δημοσιογραφίας.

Αν κάποιος μας έλεγε πως θα έφτανε μία στιγμή στην δημοσιογραφική μας καριέρα που θα κάναμε 40.000 περίπου συνεντεύξεις, θα απαντούσαμε ότι χρειαζόμαστε μία ολόκληρη ζωή για να το κάνουμε πράξη. Αυτό όμως κατάφερε να κάνει ο Larry King σε μία καριέρα 60 ετών, με πρόσωπα που ξεκινούν από τους διασημότερους showmen και αθλητές και φτάνουν μέχρι τους Προέδρους των Ηνωμένων Πολιτειών – με τον Richard Nixon ως τον πρώτο.

 

 

Το θέμα όμως είναι αυτό: Πώς ο Larry King τις έκανε με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο. Όσοι και αν προσπάθησαν να τον αντιγράψουν δεν το έκαναν αρκετά καλά και όσοι τον μιμήθηκαν πιστά έμειναν στο περιθώριο ως αντιγραφείς. Στη δημοσιογραφία ωστόσο υπάρχει αυτός ο κανόνας, ακόμη και για 40.000 συνεντεύξεις. Πώς κάποιες, είναι πιο δυνατές από άλλες. Τιμώντας τον μεγάλο δάσκαλο και δημοσιογράφο, θυμηθηκαμε 6 ατόφιες αντρικές συνεντεύξεις του. Που τις ζηλέψαμε, τις παρακολουθήσαμε, που θα θέλαμε να τις είχαμε κάνει εμείς, που η δημοσιογραφία του σήμερα τις κοιτάζει ως δίδαγμα του χθες.

Και μπράβο σου δάσκαλε.

 

Αρχικά ο «δικός μας» Frank Sinatra

Δεν ξέρουμε αν το γνωρίζετε, αλλά ο θείος Frank έδινε δύσκολα συνεντεύξεις. Ειδικά στις μεγάλες του δόξες την δεκαετία του ‘50, έπρεπε κάποιος να τον βρει σε διάθεση που είτε δεν είχε τσακωθεί με την γυναίκα του, είτε κάποιο σώου δεν είχε ευτράπελα, είτε ο ίδιος δεν βρισκόταν σε σημείο να μιλήσει λόγω του αλκοόλ. Αυτά βέβαια δεν είχαν θέση στη συνέντευξη με τον Larry King. Ο θείος Frank ήρθε κεφάτος. Μίλησε για τη νέα παραγωγή του Manjurian Candidate, αποκάλεσε μία σειρά από συγγραφείς «νταβατζήδες» και πραγματοποίησε μία συνέντευξη που κάλλιστα θα μπορούσαν να κάνουν δύο καλοί φίλοι. Τα υπόλοιπα ήταν ιστορία.

 

 

Ο 90s Marlon Brando

Ήταν ο Vito Corleone που χτύπησε την πόρτα του Larry King για να παρουσιάσει αποκλειστικά στην εκπομπή το περίφημο Songs My Mother Taught Me – όπου ουσιαστικά παρουσίαζε τα απομνημονεύματά του. Εδώ δεν είχαμε δηλώσεις για τους Ινδιάνους της Αμερικής. Για την ακρίβεια είναι αρκετά απόμακρος και αμυντικός κατά την διάρκεια της κουβέντας. Τελικά, μετά από ένα ντουέτο, ένα φιλί και μπόλικο τσαγανό στις δηλώσεις, θα ακολουθούσε μετά από δύο χρόνια ακόμη μία συνέντευξη με τον ίδιο να ωρύεται πως το Χόλιγουντ καθοδηγείται από Εβραίους. Μια δήλωση που μάλλον και ο ίδιος θα ήθελε να μην είχε πει ποτέ.

 

 

Η ιστορία του OJ Simpson

Πολύ πριν έρθουν στη ζωή μας τα σώου του τύπου The People VS OJ Simpson, ο κόσμος ξεχώριζε τα κουτσομπολιά από την πραγματική έρευνα, μόνο χάρη σε ουσιώδη προγράμματα και συνεντεύξεις. Όπως αυτή που παραχωρήθηκε στον Larry King. 5 Οκτωβρίου του 1995 και την ώρα που ο OJ ευχαριστεί τον King αποκαλώντας τον «δίκαιο», περίπου το 1/3 της Αμερικής παρακολουθεί την συνέντευξη. Την περασμένη χρονιά, την στιγμή που η εκπομπή του King διεκόπη ώστε το CNN να προβάλει το περίφημο κυνηγητό με το Ford Bronco, ήταν τα 2/3 των Αμερικανών που παρακολουθούσαν όλη τη νύχτα τον OJ να περνάει από το Hall of Fame στο πάνθεο των εγκληματιών. Κι όμως, από όλη την υπόθεση στα δικαστήρια, αν υπήρχε κάτι πιο διάσημο ήταν αυτή εδώ η τηλεφωνική συνέντευξη.

 

Η ανάκριση στον Bill Clinton

Για τον Larry King, οι συνεντεύξεις των Προέδρων των ΗΠΑ ήταν για εκείνον κάτι σαν δεκατιανό. Δεν είχε ούτε πρόβλημα να στριμώξει όσους το θεωρούσε απαραίτητο, αλλά ούτε και να φιλοξενήσει ονόματα που ενδεχομένως άλλοι δημοσιογράφοι να πίστευαν πως θα έπλητταν την καριέρα τους. Κάτι τέτοιο συνέβη και με τον Bill Clinton μετά το σκάνδαλο στο Οβάλ Γραφείο. Την στιγμή ωστόσο που στελέχη της κυβέρνησης και το ίδιο το κοινό απαιτούσε ένα κίτρινο σχόλιο από τον Larry King, εκείνος έκανε απλά και σωστά την δουλειά του. Στο τέλος, θα έκανε σχόλιο πως ήταν ένας από τους Προέδρους των ΗΠΑ με τις μεγαλύτερες γνώσεις για εξωτερική πολιτική που έχει γνωρίσει.

 

Το reunion των Σκαθαριών

Ακόμη και αν δεν θες να γίνεις δημοσιογράφος, ακόμη και αν έβρισκες βαρετό το κομμάτι των συνεντεύξεων, πρέπει να αντιληφθείς αυτό: ένας ρεπόρτερ και παρουσιαστής που καταφέρνει να φέρει στο στούντιο όσους από τους Beatles έχουν απομείνει το 2007, σημαίνει πως ενδεχομένως ο ίδιος να είναι και πιο διάσημος από την μεγαλύτερη μπάντα στον πλανήτη. Αυτό έγινε με τους Paul McCartney και Ringo Starr, με τον Κing να αναφέρεται κατά λάθος στον Paul ως ‘‘George’’. Αυτό που σίγουρα αναρωτήθηκαν πολλοί, είναι για ποιο λόγο έπρεπε να βρίσκεται στο στούντιο η Yoko Ono.

 

O άνθρωπος που αντίκρισε έναν γίγαντα

Κανείς δεν ξέρει ποια είναι η ακριβής ημερομηνία, αλλά κάποια στιγμή στο 1980, ο Larry King μίλησε για την συνάντησή του με τον Muhammad Ali. Στην ανεπίσημη συνέντευξή τους, ο King είχε δηλώσει στο PEOPLE πως ο Ali του απάντησε ξεκάθαρα και χωρίς δισταγμό, πως έκοβε πολλά εισιτήρια γιατί απλά ήθελε να βγάζει νοκ-άουτ τον κόσμο για τα χρήματα. Κάποια στιγμή, ο Ali αντέδρασε -δήθεν- άσχημα σε μία ερώτηση σηκώνοντας το χέρι για να χτυπήσει τον δημοσιογράφο. Δευτερόλεπτα αργότερα είχε βάλει τα γέλια με το ύφος του King. Πόσοι από εμάς ωστόσο μπορούν να υπερηφανευτούν ότι κάθισαν απέναντί του;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved