Η μεγάλη επιστροφή της αθλητικής φόρμας

Το πιο βολικό αντρικό ρούχο επιστρέφει στο θρόνο του.

Τσάμπα θα πάνε και φέτος τα χειμερινά σου ρούχα. Εμείς το σκεφτόμαστε και μας πιάνει μία απελπισία με δαύτο. Δηλαδή, να το θέσουμε ως εξής. Και να πάρουμε καινούργια χειμερινά, αν δεν είναι μπουφάν ή παλτό, με δυσκολία θα βρούμε αφορμή για να το φορέσουμε. Επίσης με τα κιλά που βάζουμε συνεχώς από την αιώνια μασαμπούκα που έχει ξεκινήσει με τη νέα καραντίνα, αναρωτιέσαι αν πρέπει να αγοράσεις καινούργια ρούχα. Έλα όμως που υπάρχει και ένα από αυτά που θα παραμείνει πιστό.

Γιατί μπορεί η σύγχρονη μόδα να έχει jeans και υφασμάτινα, chinos και cargos, αλλά αν το καλοσκεφτείς από την στιγμή που είσαι σε αναστολή ή σε τηλεργασία, είναι όλα επικά άχρηστα. Πιο άχρηστα δεν ξανάγιναν. Να τα βάλεις που; Πηγαίνοντας στον γιατρό; Στο φαρμακείο; Ή στα ψώνια του σούπερμαρκετ; Ποιος βάζει chinos και παλτό για να πάει να πάρει δύο μπουκάλια γάλα; Μας δουλεύετε; Δόξα και τιμή λοιπόν, στην επιστροφή του αουτσάιντερ που σημαίνει τόσα πολλά και ακόμη περισσότερο. Την αθλητική φόρμα.

 

 

Δεν λέμε φυσικά το σετάκι που φορούσες κάποτε στο Λύκειο επειδή είχατε γυμναστική. Το από πάνω είναι συνήθως ό,τι να ‘ναι και κυρίως για όσους τριγυρνούν στα γυμναστήρια ή έρχονται από προπονήσεις. Όμως η βαμβακερή φόρμα, τώρα με το κρύο και την μετακίνηση 6, θα μπορούσες να πεις και ότι είναι ένα δεύτερο δέρμα για τον αντρικό ρουχισμό. Δηλαδή να το αναλύσουμε. Τι να φορέσεις στο σπίτι ρε παιδιά; Ή με την φόρμα γυμναστικής θα είσαι ή θα είσαι με την ρόμπα.

Και για την ρόμπα τα έχουμε ξαναπεί.

Αν κάποτε λοιπόν η φόρμα θεωρούταν ένα περιθωριακό ρούχο της εύκολης λύσης, το ρούχο που θα έβαζες επειδή θα βαριόσουν, επειδή δεν θα είχες όρεξη να στολιστείς, επειδή τέλος πάντων θα ήταν το «εύκολο» της γκαρνταρόμπας, τώρα έχει μεταμορφωθεί στο πιο χρηστικό. Είναι αυτό που βγαίνεις έξω βόλτα ή για τρέξιμο, είναι το μοναδικό για γυμναστική στο σπίτι, είναι το πιο εύχρηστο για να πεταχτείς μέχρι το σούπερ μάρκετ. Για εκείνους που πηγαίνετε στη δουλειά, υπάρχουν άλλοι κανόνες και τους σεβόμαστε. Αν όμως αυτή η πανδημία πρόκειται να κρατήσει κι άλλο, ίσως πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία γύρω από την φόρμα γυμναστικής. Και τι εννοούμε με αυτό.

 

 

Συνήθως, όχι πάντα, η φόρμα δεν συνοδεύεται με κάποιο απαραίτητο grooming. Και είναι λογικό. Δηλαδή, δεν έχεις συνηθίζει να καλλωπίζεσαι ή να θεωρείς απαραίτητο να φτιάξεις τα μαλλιά και να περιποιηθείς το μούσι επειδή θα κάνεις προπόνηση. Καιρός όμως όλο αυτό να αλλάξει. Αν η μάχη με τον Covid-19 έχει σκοπό να κρατήσει, ίσως πρέπει και εμείς να περάσουμε σε ένα άλλο στυλ. Πιο athlosexual. Όπου η φόρμα θα είναι πλέον το νέο υφασμάτινο παντελόνι, το νέο jean, αλλά μαζί με αυτό δεν θα παραμελείς σε καμία περίπτωση την εμφάνισή σου. Θα έπρεπε να το έκανες ήδη δηλαδή, αλλά καταλαβαίνουμε πως μπορεί να σε επηρεάσει η κλεισούρα. Το θέμα λοιπόν είναι να αντιληφθείς το φόρεμα της φόρμας σαν να στολιζόσουν για ένα ραντεβού ή meeting. Αντί να αφήσουμε τη νέα τάση να μας βαλτώσει, να την μεταλλάξουμε και να την κάνουμε πιο στυλάτη από ποτέ. Επειδή είμαστε άντρες. Επειδή μας αρέσει να δείχνουμε ωραίοι. Επειδή πρέπει.

 

Και οι φόρμες; Οι εταιρείες ένδυσης και οι οίκοι μόδας ήδη έχουν πιάσει το νόημα και αυτή την τάση. Βγαίνουν όλο και περισσότερα αθλητικά αξεσουάρ που ξεκινούν από φούτερ και φτάνουν μέχρι παπούτσια, αθλητικές φόρμες, μάσκες κ.ο.κ. Οπότε μην μας πάρει από κάτω. Φόρμα θέλει η φάση; Φόρμα θα φορέσουμε. Αλλά θα μάθουμε να δείχνουμε κορυφαίοι.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved