Πώς θα σου φαινόταν ένα ακόμα Dark Knight με τον Joker του Heath Ledger;

Ο θάνατος του «Agent of Chaos» μας στέρησε πιθανή συμμετοχή του Leonardo Di Caprio.

Για να μην τα θέλουμε όλα δικά μας, στη ζωή πάντα κάπου κερδίζεις και κάπου αλλού χάνεις. Στην περίπτωση της επικής τριλογίας του Christopher Nolan, «The Dark Knight» εκτιμήσαμε καλύτερα τους αντιπάλους του Batman, απολαύσαμε τον κατά τεκμήριο κορυφαίο villain όλων των εποχών – τον Joker του Heath Ledger-, ενώ γνωρίσαμε για τα καλά τον Christian Bale και κυρίως τον Tom Hardy.

 

 

Από την άλλη βέβαια μάθαμε να ζούμε χωρίς τον εικονικό Joker o οποίος τρελάθηκε από τον συγκεκριμένο ρόλο, αλλά και τον Leonardo Di Caprio στο φινάλε της τριλογίας «The Dark Knight Rises». Σας το φέραμε κάπως απότομα για να πάθετε ένα πρώτο σοκ, πριν –αναγκαστούμε να- δώσουμε τις σχετικές εξηγήσεις.

 

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή

Στο τέλος της δεύτερης ταινίας, Batman και Joker αναμετρώνται στην ταράτσα ενός ουρανοξύστη με τον Σκοτεινό Ιππότη να καταφέρνει να ακινητοποιήσει τελικά τη νέμεσή του. Παρόλα αυτά ο Joker αν και συλλαμβάνεται, αποδεικνύεται ότι έχει κάνει τη ζημιά στον αντίπαλό του, ακόμα και αν χρειαστεί να μείνει μια ζωή μέσα στη στενή.  

 

 

«Κάποιοι άνθρωποι θέλουν να βλέπουν τον κόσμο να καίγεται», μια φράση που ειπώθηκε πολλάκις κατά τη διάρκεια της ταινίας για τον Agent of Chaos ο οποίος από τη στιγμή που δεν πέθανε, υπήρχε αισιοδοξία ότι θα επέστρεφε για το μεγάλο φινάλε της τριλογίας. Μαζί με τον Ledger όμως στο μυαλό του Nolan και του σεναριογράφου, David Goyer, ένα από τα βασικά «χαρτιά» της 3ης ταινίας ήταν η συμμετοχή του Leonardo Di Caprio ως ενός άλλου maint antagonist.

Όχι, αυτός ο κάποιος δεν θα ήταν ο Bane αλλά ο Riddler (τον υποδύθηκε ο Paul Dano) ο οποίος ήταν ο βασικός villain στην ταινία «The Batman» με τον Robert Pattinson.

 


«Ο κακός της επόμενης ταινίας θα είναι ο Riddler και θέλουμε τον Di Caprio να τον υποδυθεί» είχε δηλώσει ο Goyer κατά την επίσημη πρεμιέρα του «Dark Knight» το 2008. Αργότερα απεδείχθη ότι το βασικό πλάνο ήταν η επιστροφή του Joker και στην τρίτη ταινία, εκεί όπου θα ενωνόταν με τον Riddler για να προκαλέσουν για μία ακόμα φορά το απόλυτο χάος στην Gotham City. Σύμφωνα μάλιστα με λεγόμενα του Goyer, ο Bane δεν υπήρχε καν στο πλάνο, ενώ ο Harvey Dent του Aaron Eckhart προοριζόταν να περάσει στη σκοτεινή πλευρά του ως Two-Face στο τρίτο επεισόδιο.

Με λίγα λόγια, το φινάλε του Dark Knight θα είχε Heath Ledger, Leonardo Di Caprio και Aaron Eckhart απέναντι στον Batman του Christian Bale.

 

dic

 

Τελικώς ο θάνατος του Ledger πριν την προβολή της ταινίας άλλαξε τα πλάνα, με τον Nolan να αναπροσαρμόζει τα πλάνα του, φανερώνοντας τον Two-Face στο «Dark Knight», ενώ δεν μπήκε καν στη συζήτηση για re-casting του Joker.

Το έκανε τελικά ο Todd Phillips και ο Joaquin Phoenix τον δικαίωσε.

Ο villain που τελικά θα μάζευε όλα τα «βλέμματα» και θα έπαιρνε τη θέση των Di Caprio και Ledger ήταν ένας κακός που θα κατάφερνε από μόνος να δυσκολέψει αφάνταστα τον Σκοτεινό Ιππότη. Και αυτός ο κάποιος ήταν ο Bane του Tom Hardy.

Σίγουρα χάσαμε την ευκαιρία να ξαναδούμε τον Ledger στο ρόλο με τον οποίο έγραψε ιστορία, τον Di Caprio να γεμίζει με γρίφους τον Σκοτεινό Ιππότη ωστόσο κερδίσαμε για πάντα τον Tom Hardy. Είπαμε κάπου κερδίζεις, κάπου αλλού χάνεις.

  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved