Ο άνθρωπος που προσπάθησε να μιλήσει με τους εξωγήινους

Από το δωμάτιο της γιαγιάς του.

Το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix ακολουθεί τον John Shepherd, έναν τρελαμένο τύπο με το διάστημα, ο οποίος προσπάθησε να επικοινωνήσει με εξωγήινους όταν ήταν τριάντα χρονών. Ο ίδιος αναμετάδωσε μουσική της εποχής στο διάστημα με σκοπό να τον ακούσει μία άλλη μορφή ζωής έξω από τη Γη.

Ναι κι όμως, μπορεί ν’ ακούγεται σαν μία ιστορία επιστημονικής φαντασίας αλλά είναι αλήθεια.

Το 1960, όταν ο John Shepherd ήταν ακόμη έφηβος, προσπαθούσε να βρει τρόπους να επικοινωνήσει με το διάστημα. Πορωμένος καθώς ήταν με την διάσημη τηλεοπτική εκπομπή της εποχής, The Outer Limits, αποφάσισε να φτιάξει τον δικό του εξοπλισμό έτσι ώστε να επικοινωνήσει κάποτε με κάποια άλλη μορφή ζωής.

Το Matrix ήταν η Οδύσσεια του Διαστήματος της Γενιάς μας

 

Το 1972 και μέσα από το δωμάτιο της γιαγιάς του, χτίζοντας κυριολεκτικά από το μηδέν ένα ολόκληρο σταθμό επικοινωνίας σοβαρών προδιαγραφών, αναμετέδιδε παλμούς προς το διάστημα.

Και κάπου εκεί ξεκίνησε το τριακονταετές πείραμα του με την ονομασία Project STRAT (Special Telemetry Research and Tracking). Σύντομα το συγκεκριμένο εγχείρημα θα απορροφούσε όλη του τη ζωή αλλά και τη ζωή των παππούδων του, οι οποίοι βρέθηκαν να ζουν ανάμεσα σε διάφορα περίεργα και μεγάλα μηχανήματα στα οποία συμπεριλαμβάνονταν οθόνες, παλμικοί δέκτες και πομποί, κεραίες και ποτενσιόμετρα τα οποία είχαν την ικανότητα να εκπέμπουν σήματα μέσα στο διάστημα, χιλιάδες μίλια από την επιφάνεια της Γης.

1543

Παρόλο που δεν είχε πολλά χρήματα ο Shepherd κατάφερε, μέσω δημοπρασιών του στρατού ο οποίος πουλούσε υλικό που δεν χρειαζόταν, να στήσει έναν ολόκληρο σταθμό 180.000 Volt στην αυλή του σπιτιού του.

«Μερικές νύχτες τα αυτοκίνητα έξω από το σπίτι μου σταματούσαν για να χαζέψουν όλα εκείνα τα κόκκινα και λευκά φωτάκια που υπήρχαν μέσα στο σπίτι, σίγουρα νόμιζαν πως οι Ρώσοι είχαν χτίσει κάποιο παράνομο σταθμό» λέει ο Shepherd.

To Netflix πρόβαλε το ντοκιμαντέρ John Was Trying to Contact Aliens, το οποίο κέρδισε το βραβείο καλύτερου μικρού ντοκιμαντέρ στο φεστιβάλ του Sundance φέτος.

Το 1998 ο John Shepherd αποσυναρμολόγησε το «εργαστήριο» του λόγω του ότι δεν ήταν πλέον ικανός να πληρώνει τόσα πολλά χρήματα για το ρεύμα.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις στιγμιότυπα από το ντοκιμαντέρ:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved