Οι ΤΡΑΓΙΚΑ ΓΕΛΟΙΕΣ σκηνές μάχης του Bollywood θα σου κάψουν το μυαλό

Ζητάμε συγγνώμη εκ των προτέρων από τα ματάκια σου.

Bollywood· εκεί που ότι παλαβομάρα του κατέβει του καθενός τη γυρίζει ταινία. Μιλάμε για ακραία σκηνικά γελοιότητας. Οι άνθρωποι δεν έχουν τον Θεό τους. Ποιο ΧόλΙγουντ; Εδώ όσο πιο υπερβολικό, τόσο πιο καλό, ιδιαίτερα όταν έχουμε να κάνουμε με σκηνές μάχης. Τα σκηνικά είναι τόσο απαράδεκτα που καταντούν εθιστικά –κανονικό guilty pleasure. Για πάμε να σας δείξω για του λόγου το αληθές:

 

1. Τύφλα να'χει ο Βαν Νταμ

Μποντιμπιλντεράς με τίμιο μουστάκι και φάτσα Ron Jeremy δέρνει καμιά 30ρια νοματαίους σε σκηνικά «κάτσε κάτω από τη μπάρα». Με υπόκρουση χέβι μέταλ και Ινδικής techno όπου αδυνατώ να βγάλω το όποιο νόημα σε ένα fight scene που έχει χρησιμοποιηθεί παραπάνω baby oil κι από στριπτιτζάδικο.

Βαθμός πυρκαγιάς: 7/10

 

2. Τύφλα να'χει ο King Leonidas

Αναίσχυντη ληστεία στα πλάνα των «300» που τους κάνει να μοιάζουν με ντοκιμαντέρ ακριβείας. Ο τυπάς τρώει 2 βέλη, 7 σπαθιές και καμιά δεκαριά ροπαλιές πριν κερδίσει τη μάχη. Και το κορίτσι. Ε, ρε «Τσακάλια» και «Στάσου Μύγδαλα» που σας χρειάζονται.

Βαθμός πυρκαγιάς: 8/10

 

3. Τύφλα να'χει ο Μονομάχος

Καλά, υπερπαραγωγή από τις λίγες. Όντως τώρα, όχι αστεία. Κάμερα και μοντάζ σε υψηλά επίπεδα για να γουστάρεις φουλ τα επικά σκηνικά. Τώρα, βέβαια, η αληθοφάνεια είναι επιπέδου ψαρά που σου λέει πως κατάφερε να «σηκώσει» 500 κιλά καρχαρία με την μπετονιά. Εύλογα ακούστηκε εντός γραφείου λοιπόν -καθώς θυμηθήκαμε τον μεγάλο μάστορα των στρατηγημάτων που είχε φτιάξει γερανούς για να σηκώνει τα καράβια των Ρωμαίων στον αέρα- η εξής ατάκα: «Τι κάνει ο Αρχιμήδης ρε φίλε»!

Βαθμός πυρκαγιάς: 9/10

 

4. Τύφλα να'χει ο Μπρους Λι (και ο Ξανθόπουλος)

Εντάξει δείτε το απλά, ποιος Ξανθόπουλος ντυμένος με στολή αρκούδας και κουραφέξαλα –κανένα Χόλιγουντ, κανένα ασιατικό σινεμά, κανένας αθάνατος ελληνικός κινηματογράφος, καμία βιντεοταινία, γατάκια όλα μπροστά του.

Βαθμός πυρκαγιάς: 10/10

 

ΥΓ: Κι αυτά ήταν μονάχα ΜΕΡΙΚΑ από τα καλύτερα παραδείγματα που κυκλοφορούν στο υπέροχο σύμπαν του ινδικού ίντερνετ. ΕπανΕΡΧΟΜACTE!



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved