Πώς θα ήταν η καθημερινότητα ενός Έλληνα αν ζούσε στη Βόρεια Κορέα, την Τζαμάικα ή την Ουγκάντα;

Ο Χάρτης του ifitweremyhome.com δίνει την απάντηση.

-Γιε μου που πας;

-Άσε με μάνα, αφήνω μοϊκάνα και πάω στα καράβια.

Ο διάλογος που προηγήθηκε είναι μία κλασική στιχομυθία που βιώνουμε στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες αφού δυστυχώς (ή ευτυχώς) δε σταματήσαμε ποτέ να στέλνουμε κόσμο στα ξένα. Παλιά γεμίζαμε με εργάτες τις Γερμανίες και τις Αμερικές, τώρα τους στέλνουμε τους μισούς μας πτυχιούχους λες και είναι φρέσκα πορτοκάλια.

Μήπως θες να μεταναστεύσεις και εσύ; Μη φοβού! Το καταπληκτικό microsite με τον τίτλο ifitweremyhome.com είναι εδώ για σένα. Μπορείς να τσεκάρεις με μεγάλη στατιστική λεπτομέρεια το πώς θα ήταν (ή θα είναι) η ζωή σου αν ζούσες σε κάποιο άλλο μέρος της γης.

Για του λόγου το αληθές:

1. Στην Αμερική

ameriki

Είχε δίκιο ο μπάρμπας σου που πήγε στη Νέα Υόρκη να δουλέψει greek tavern όπως δείχνουν και τα νούμερα. Παραπάνω λεφτά και σίγουρη δουλειά. Τέλεια. Και μετά φόνοι, βιασμοί, HIV και ανασφάλιστη εργασία, αν δεν καταλήξουμε στη φυλακή ή δε βγούμε ούτε έξω από το μαιευτήριο ζωντανοί. Ρε άντε να μου χαθείτε ρε USA-ήδες.

 

2. Στην Ουγκάντα

uganda

Μήπως να μείνουμε Ελλάδα τελικά; Και τι κάνουμε εδώ στη χώρα μας όταν όλα πάνε κατά διαόλου; Το γνωστό, κατηγορούμε την Ουγκάντα για το χάλι που ζούμε με τη γνωστή ατάκα που γεμίζει το στόμα κάθε γέροντα όταν τον καθυστερούν στην εφορία. Όχι αδερφέ δε γινήκαμε Ουγκάντα όπως φαίνεται, όχι ακόμα τουλάχιστον.

 

3. Στην Τζαμάικα

jamaica

Ξέρεις κάτι, χέστηκες για τη δουλειά, είτε εδώ είτε αλλού, η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη. Το θέμα είναι να περνάς καλά κατά Τζαμάικα μεριά, εκεί που έχει πάντα καλοκαίρι. 61,86% λιγότερο λεφτά; Άστο καλύτερα, ούτε για τα τσιγάρα σου δε φτάνουν. 

 

4. Στις Μαλδίβες

maldives

Για να δοκιμάσουμε όμως και άλλον εξωτικό προορισμό, ας δώσουμε μια ευκαιρία στον Ινδικό Ωκεανό και τις μαγευτικές Μαλδίβες. Όπως φαίνεται οι άνθρωποι είναι όντως μάγοι για να καταφέρνουν να ζουν με τέτοιους μισθούς. Καλός ο ήλιος ρε γαμώτο αλλά δεν τρώγεται -και μετά σου λένε είναι ωραία στα εξωτικά νησιά, ναι είναι ρε φίλε, άμα είσαι τουρίστας!

 

5. Στις Σεϋχέλλες

seychelles

Ωπα, τι έχουμε; Πάμε για τρέλες; Όλα ωραία και καλά αλλά αυτές οι 60% πιθανότητες να μας δολοφονήσουν μας χαλάνε λιγουλάκι. Άστο αδερφέ, απογοήτευση, δε φαίνεται να υπάρχει καμιά μα καμία σωτηρία πουθενά.

 

6. Στην Βόρεια Κορέα

north korea

Εμείς άλλα όνειρα είχαμε, αλλιώς είχαμε μεγαλώσει, με άλλο τρόπο τα είχαμε υπολογίσει. Στο μυαλό μας αυτή δεν ήτανε χώρα, μια ουτοπία ήτανε. Με τις ρουκετούλες της, τα βασανιστηριάκια της, τις δολοφονιούλες της, τα πρακτοριλίκια της, τις δημόσιες γιορτούλες και τα αιωνίως παγωμένα χαμογελάκια των υπηκόων του Άρχοντα. Και έρχεται μια στατιστική έρευνα και μας κάνει σμπαράλια την καρδιά. Μη μας χαλάτε το όνειρο ρε σατανάδες! ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΑΓΙΑΣΟΥΜΕ ΜΩΡΕ!

 

Πάει την τσακίσαμε την ψυχολογία μας. Σκατά παντού. Πάτα το Κιμ το μπουρδέλο να τελειώνουμε. Ούτε Αμερική για δουλειά, ούτε εξωτικοί προορισμοί για διακοπές, ούτε Βόρεια Κορέα, δε βγαίνει η φάση πουθενά αλλού. Ελλάδίτσα και πάλι Ελλαδίτσα. Διαμέρισμα στην Κυψέλη και ταξίδια στο χωριό μέχρι να σβήσει ο ήλιος αδέρφια!

 

Στη Σουηδία την ίδια στιγμή…

sweden to greece

Ο Sven, ετών 30, υπάλληλος πολυκαταστήματος, σήμερα έχει το ρεπό του. Ο Sven χαζεύει στο ιντερνέτ και πέφτει πάνω στο ifitweremyhome.com που του φαίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρον. Ο Sven συγκρίνει την χώρα του με την Ελλάδα. Μετά παίρνει μια βαθιά ανάσα, κάνει τον σταυρό του, βγαίνει τρέχοντας έξω και κλαίγοντας από την χαρά του φτάνει στην κοντινότερη εκκλησία. Εκεί ρωτάει τον ιερέα: «Πάτερ, πόσο πάει να αγοράσω μια λαμπάδα τριών μέτρων να την αφιερώσω στον Θεό της Σουηδίας;»



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved