Όταν τα καρτούν που βλέπαμε μικροί ήταν μια σοβαρή υπόθεση

Αυτά τα παιδικά θα τα έβλεπες ακόμη και σήμερα.

Μπορεί πλέον το μόνο που έχεις στο μυαλό σου να είναι πότε θα σηκωθείς για να πας στο γραφείο αλλά κάποτε το μόνο που σε ένοιαζε ήταν να βάλεις ξυπνητήρι για να δεις τα αγαπημένα σου παιδικά στην τηλεόραση, Κυριακή πρωί, ξαπλαρωμένος στον καναπέ, με το γάλα σου και τα κορν φλέηκς ανά χείρας. Έτοιμος για όλα.

Πόσοι από εμάς δεν έχουν νοσταλγήσει εκείνη την περίοδο; Πόσοι από εμάς δεν θυμούνται με χαρά τα αγαπημένα τους καρτούν; Ακόμη και σήμερα, μιλούσα με έναν συνάδελφο στη δουλειά, και βαθμολογούσαμε τα αγαπημένα μας παιδικά, βέβαια εκείνος είχε άλλα στο μυαλό του μιας και είναι άλλης γενιάς αλλά κάπου κάπου συμπίπταμε σε μερικά μιας και ως γνωστόν ο χρόνος κύκλους κάνει.

Βέβαια το αστείο είναι πως κάποια από αυτά αντέξανε στο χρόνο και ακόμη και σήμερα όταν τα βάζω να τα δω στο YouTube μου κάνουνε ακόμη την ίδια εντύπωση ενώ κάποια άλλα έχουν εχάσει λίγο σε αίγλη και πραγματικά αναρωτιέμαι πως τα έβλεπα μικρός.

Διάλεξα εδώ τα αγαπημένα μου πέντε παιδικά για τα οποία πραγματικά έκοβα φλέβα σαν πιτσιρίκι κι ακόμα τα θεωρώ κορυφαία στο είδος τους μετά από τόσα χρόνια.

Περιοχή 88

Αερομαχίες και ιαπωνικά manga. Σκέτη κόλαση. Ίσως το all time αγαπημένο μου παιδικό που δεν το ξέρει πολύς κόσμος αλλά ακόμη και σήμερα όταν το βλέπω πραγματικά ανατριχιάζω και συγκινούμε.

Ο Shin είναι ο κεντρικός ήρωας ενός anime- OVA της δεκαετίας του ’90, στην πραγματικότητα όμως αποτελεί μεταφορά σε οθόνη του αρχικού περιοδικού Manga του Kaoru Shintani: “Area 88” .

Την προσαρμογή ανέλαβε το studio Pierrot με σχεδιαστές κάποια από τα κορυφαία ονόματα του Ιαπωνικού Αnime, ενώ την έκδοσή του σε πολυμέσα ανέλαβε η Yamato. To αποτέλεσμα ήταν μία τριλογία που κατά πολλούς θεωρείται ένα από τα κορυφαία έργα Anime όλων των εποχών.

Η Περιοχή 88, επανεκδόθηκε (με διαφοροποιήσεις στην ιστορία) σε τηλεοπτική σειρά το 2005 όμως η έκδοση OVA παραμένει πρώτη στις προτιμήσεις ίσως και λόγω του αινιγματικού τέλους.

Προλετάριος: Οι 5 χειρότερες δουλειές που έχω κάνει ποτέ

 

Kabamaru

Μπορεί σε κάποιους να φαίνεται πλέον καταθλιπτικό το συγκεκριμένο καρτούν αλλά όταν το βλέπαμε τότε πραγματικά τρελαινόμασταν από τα γέλια και μιμούμασταν όλες τις αστείες κινήσεις του θεόμουρλου νίντζα Kabamaru. Ο παππούς του μας είχε μείνει στη μνήμη για την κακία του.

Η απόλυτη ελευθερία του να κοιμάσαι γυμνός το καλοκαίρι

 

Plawres Sanshiro (Jumaru)

Η υπόθεση εκτυλίσσεται γύρω από ένα αγόρι, τον Sanshiro Sugata, ο οποίος παρά τις βλέψεις του παππού του που θέλει να τον κάνει μεγάλο Judoka, αυτός αντιθέτως, έχει θέσει ως σκοπό να γίνει ο καλύτερος χειριστής Plawres (Plastic Wrestling) σε ολόκληρη την Ιαπωνία. Έχοντας στο πλευρό του ένα από τα πιο δυνατά plawres, τον Jumaru (Juohmaru είναι η κανονική ονομασία), μαζί θα αντιμετωπίσουν στα ιαπωνικά τουρνουά Plawres (και όχι μόνο) άλλα αδίστακτα και εξίσου δυνατά Plawres, όπως για παράδειγμα τον Mad Hurricane, τον Blue Hawaii, τον Mosquito (κοινώς “κουνούπι”) και τον El Matador (κοινώς "Ταύρο"). Επικό κόλλημα!

Πώς η βιβλιοθήκη του σπιτιού έγινε το προσωπικό μου καταφύγιο

 

Captain Harlock

Ο Captain Harlock (Κάπτεν Χάρλοκ) είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας που δημιουργήθηκε από τον Ιάπωνα σχεδιαστή manga Leiji Matsumoto και πρωταγωνιστής των σειρών manga “Space Pirate Captain Harlock”. Ο Χάρλοκ είναι ο αρχέτυπος ρομαντικός ήρωας, ένας πειρατής του διαστήματος με μια ατομικιστική φιλοσοφία για την ζωή. Από μικρός ήταν το είδωλο μου και πάντα ήθελα να γίνω σαν τον Κάπτεν Χάρλοκ, περίμενα πως και πως να το βάλει η τηλεόραση.

 

Voltron

Aυτό το έπος έχει 5 πιλότους ρομποτικών λιονταριών που όταν ο κίνδυνος είναι μεγάλος ενώνονται για να σχηματίσουν το υπέρρομπότ Voltron με σκοπό την προστασία του πλανήτη. Πόσοι δεν δακρύσαμε με αυτό το αριστούργημα; Εγώ μάλιστα είχα και παιχνίδι Voltron που το πρόσεχα σαν τα μάτια μου και το έβγαζα μόνο σε ειδικές περιπτώσεις για να το δείξω στους φίλους μου.

 

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις εικόνες και αφίσες από τα πιο σοβαρά παιδικά της τρυφερής ηλικίας μας:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved