Αυτός είναι ο καρχαρίας που περπατάει

Νέο είδος καρχαρία που «περπατάει» ανακαλύφθηκε στην Αυστραλία.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες οι καρχαρίες έχουν αξιοσημείωτη εξέλιξη σαν είδος. Νέο είδος καρχαρία ανακαλύφθηκε στην Αυστραλία, ο οποίος «περπατάει».

Όχι, δεν πρόκειται για κάποιο λευκό καρχαρία που στέκεται όρθιος ή κάνει βόλτες.

Ηλεκτρικός: Ο καθημερινός βιοπαλαιστής στα Βαγόνια του Καρχαρία

 

Πρόκειται για το πιο πρόσφατα εξελισσόμενο είδος καρχαρία στη Γη, σύμφωνα με ένα έγγραφο από τις κοινές δυνάμεις της περιβαλλοντικής οργάνωσης Conservation International, το Πανεπιστήμιο του Queensland, το Ινδονησιακό Ινστιτούτο Επιστημών, το Αυστραλιανό CSIRO και το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα.

Τα ευρήματα έρχονται σε αντίθεση με την αντίληψη ότι οι καρχαρίες, που είναι από τα πιο αρχαία ζώα του κόσμου, εξελίσσονται αργά.

Προλετάριος: Οι 5 χειρότερες δουλειές που έχω κάνει ποτέ

 

Ο Δρ Mark Erdmann, Αντιπρόεδρος Διεθνών Συντηρήσεων των προγραμμάτων Ασίας-Ειρηνικού Θαλάσσιου και συγγραφέας της εφημερίδας, δήλωσε: «Βρήκαμε τους καρχαρίες, που χρησιμοποιούν τα πτερύγια τους για να "περπατούν"».

«Οι καρχαρίες κυριαρχούν στους ωκεανούς για περισσότερα από 400 εκατομμύρια χρόνια. Αυτή η ανακάλυψη αποδεικνύει ότι οι σύγχρονοι καρχαρίες έχουν αξιοσημείωτη εξέλιξη και ικανότητα προσαρμογής στις περιβαλλοντικές αλλαγές.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις το νέο είδος καρχαρία που περπατάει:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved