Πώς το Easy Rider εξύψωσε το ανδρικό στυλ

Πριν από πολλά χρόνια ο Jack Nicholson ήξερε πως να δώσει μαθήματα.

Δεν ξέρουμε αν έχεις δει το Easy Rider, αλλά σύμφωνα με πολλούς διακεκριμένους κριτικούς κινηματογράφου, θεωρείται από τις καλύτερες ταινίες του Jack Nicholson – αν όχι η καλύτερη. Και δεν είναι μόνο η υποκριτική του που κάνει την διαφορά. Το Easy Rider του 1969, ήταν μία ταινία που συγκίνησε την beat γενιά. Που έκανε κτήμα της τα λόγια του Jack Kerouac στο On the Road και που τίμησε την νοοτροπία του «Τίποτα πίσω μου, μόνο μπροστά μου, όπως συμβαίνει πάντα και στον δρόμο». Άθελα της όμως η ταινία, δίδαξε και ένα ξεχωριστό στυλ.

 

 

Έχουν περάσει παραπάνω από 50 χρόνια από την πρώτη προβολή της ταινίας, όταν ο Jack Nicholson με μία beat κουλτούρα και συνοδοιπόρους τους Peter Fonda και Dennis Hopper, έδωσαν την πιο «πατριωτική» εικόνα πάνω στα choppers που βγάλανε στους δρόμους και κυρίως στο ρουχισμό. Μπότες σουέντ, δερμάτινα τζάκετ που εξύψωσαν την αμερικανική σημαία, μπαντάνες αλλά και ένα Όσκαρ για τον Jack Nicholson. Το πρώτο του για το Β’ Ανδρικού Ρόλου. Ο Nicholson έπαιζε έναν μέθυσο δικηγόρο που γνωρίζει τους Fonda και Hopper στη φυλακή και αποφασίζει να τους συνοδεύσει σε ένα road trip μέχρι τη Νέα Ορλεάνη – ίσως από τις πιο διθυραμβικές ταινίες που είδαμε να τιμούν το αυθεντικό ταξίδι στο δρόμο. Τι σου κάνει όμως εντύπωση πέρα από τις ατάκες; Ότι ο Jack Nicholson στο πίσω κάθισμα της μηχανής του Dennis Hopper, κατάφερε να μοιάζει με τακτικό πελάτη της Saville Row. Παρότι και αν στην κανονική του ζωή, παίζει να πετούσε μία μπανανόφλουδα έξω από το πιο ακριβό μαγαζί της.

 


Aν εξαιρέσουμε λοιπόν την σκηνή που ο Fonda τον ρωτάει αν έχει κράνος και εκείνος βγάζει ένα του ράγκμπι, θα σταθούμε σε αυτό το στυλ του κοστουμιού για όλες τις ώρες της ημέρας, που δεν το φοράς μόνο επειδή έχεις γάμο στη Σαντορίνη. Και όχι το λευκό που σε κάνει να έχεις βγει από βιντεοκλίπ του Μπίγαλη στα 90s, αλλά το ηρωικό, elegant και διαχρονικό κρεμ που ταιριάζει σε κάθε σενάριο της ζωής σου. Βέβαια αυτό δεν τον εμπόδισε να φορέσει το t-shirt όταν το απαίτησε η περίσταση, αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι μπορείς να εμπιστευτείς ένα κρεμ κοστούμι ακόμη και όταν βρίσκεσαι on the road – ή και σε απαλό γκρι.

20190715 04 Jack Nicholson b

 

Όσο για το Easy Rider; Είναι άλλη μία μεγαλοπρέπεια ανδρικής αρρενωπότητας μέσα από τρεις μεγάλους εκφραστές της. Και ο Jack; Είναι απλά ο Jack. Ρίξε ωστόσο μία ματιά στα τέσσερα παρακάτω κοστούμια για να πάρεις ιδέες.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved