Πέντε λόγοι για να επιστρέψεις φέτος το καλοκαίρι στα θερινά

Τρία πράγματα έρχονται στο μυαλό μου αμέσως μόλις ακούω ή διαβάζω τη λέξη ελληνικό καλοκαίρι: Γιασεμί, θερινό και παγωμένη μπίρα. 

Είτε είσαι σινεφίλ είτε όχι, το σίγουρο είναι πως μπορείς να αντιληφθείς γιατί η εμπειρία του ελληνικού θερινού κινηματογράφου, δεν μπορεί να απουσιάζει από το καλοκαιρινό σου πρόγραμμα.

Πόσα ραντεβού έχεις βγει στο Cine Αβάνα ή στον κινηματογράφο της Αίγλης Ζαππείου και πόσα ακόμη βράδια έχεις καταλήξει με την παρέα στον Φλοίσβο για ταινία, μπίρα και ποπ κορν; Ή ακόμα και αν δεν το ‘χεις κάνει? Πόσο υπέροχο δεν σου ακούγεται όλο αυτό?

Το θερινό σινεμά είναι μια κατηγορία από μόνο του και έχει συνδεθεί με τόσες πολλές αναμνήσεις. Οφείλω να ομολογήσω, λοιπόν, ότι μέχρις στιγμής, το highlight του φετινού -ομολογουμένως διαφορετικού- καλοκαιριού ήταν για εμένα το γεγονός ότι τα θερινά άνοιξαν τις πόρτες τους για να μας υποδεχθούν. Στην περίπτωση, λοιπόν, που δεν έχεις κάνει ακόμη κάποια επίσκεψη σε ένα από τα θερινά σινεμά της πόλης σου, σπεύσε όσο είναι καιρός.

Παρακάτω θα βρεις πέντε λόγους που θα σε εμπνεύσουν και ενδεχομένως θα σε πείσουν να επιστρέψεις άμεσα στις καρέκλες ή τις μαξιλάρες των θερινών και να πάρεις άμεσα μια δροσιστική «γεύση» από το παραδοσιακό, αστικό ελληνικό καλοκαίρι που όλοι εκτιμούμε - ή μάθαμε να αγαπάμε μεγαλώνοντας. Το σίγουρο είναι πως αν ψάχνεις έστω και μία αφορμή για να πας για θερινό απόψε κιόλας, θα τη βρεις παρακάτω.

#1 Θα είσαι στην πόλη, αλλά θα είναι σαν να βρίσκεσαι στο νησί

Κάθεσαι αναπαυτικά στην καρέκλα ή τη μαξιλάρα σου, ενώ μια αίσθηση απρόσμενης απόλαυσης και χαλάρωσης σε κατακλύζει την ώρα που τα πόδια σου βυθίζονται στο χαλίκι. Η κινηματογραφική μπίρα Fischer βρίσκεται δροσερή στο τραπεζάκι που σε χωρίζει από την κοπέλα ή τον κολλητό σου, μαζί με ένα χάρτινο κουτί με ζεστό φρέσκο ποπ κορν. Το άρωμα από το γιασεμί και το νυχτολούλουδο σε «ταξιδεύουν» κάπου στις Κυκλάδες, ο έναστρος ουρανός σε καθηλώνει κάθε φορά που ανεβάζεις ψηλά το βλέμμα σου και το «τραγούδι» των τζιτζικιών σου θυμίζει εκείνα τα εφηβικά καλοκαίρια στο εξοχικό. Τότε που έτρεχες ξυπόλυτος στην αυλή λίγο πριν φας εκείνη τη φέτα από το δροσερό καρπούζι, τότε που η μητέρα σου σε κυνηγούσε στην πλατεία για να πας σπίτι για φαγητό, τότε που δεν έβγαινες από τη θάλασσα χωρίς να κάνεις σε όλους «πατητή». Όλα αυτά θα τα βρεις μία μόλις «ανάσα» από το γραφείο ή τα αγαπημένα σου στέκια. Διότι ανεξαρτήτως ταινίας, κάθε επίσκεψη σε έναν θερινό κινηματογράφο, θα σου θυμίζει κάθε φορά την ουσία του ελληνικού καλοκαιριού και θα σε «ταξιδεύει» στο αγαπημένο σου νησί ή τον τόπο στον οποίο πέρασες τα καλοκαίρια σου. Με λίγα λόγια, πήγαινε σε έναν θερινό κινηματογράφο και θα διαπιστώσεις τι σημαίνει να βρίσκεσαι στην πόλη… αλλά να είναι σαν να αράζεις στο χωριό ή το νησί.

 

dyo

 

#2 Θα δεις χαλαρός νέες αλλά και παλιές κλασικές ταινίες

Εκτός από το ειδυλλιακό σκηνικό φυσικά, ο πλέον σημαντικός λόγος για να επισκεφθείς έναν θερινό κινηματογράφο, είναι για να παρακολουθήσεις τις νέες ταινίες που βγήκαν φέτος στα σινεμά και δεν πρόλαβες να δεις την περασμένη άνοιξη ή να κάνεις μια «βουτιά» στην ιστορία του κινηματογράφου, παρακολουθώντας κάποιες από τις κορυφαίες παλιές, κλασικές ταινίες. Στη δική μου λίστα με τις νέες ταινίες που «παίζουν» αυτή την περίοδο στα θερινά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης βρίσκονται, μεταξύ άλλων, οι εξής: «Ρουά Ματ» (Fahim) με τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ, «True History of the Kelly Gang» με τον Ράσελ Κρόου, «The Trip to Greece», «Αβάνα, η Πόλη των Κατασκόπων» με τον Έντγκαρ Ραμίρεζ και την Πενέλοπε Κρουζ, «Οι Μεταφραστές» (Les traducteurs) με την Όλγα Κιριλένκο, «The Burnt Orange Heresy» με τον Μικ Τζάγκερ και «Στα Μαχαίρια» (Knives Out) με τους Ντάνιελ Κρεγκ και Κρις Έβανς.

#3 Θα απολαύσεις παγωμένη μπίρα κάτω από τα αστέρια

Θερινό σινεμά χωρίς παγωμένη μπίρα, δεν «παίζει». Αυτό είναι το καλοκαιρινό «ντουέτο» που αγαπήσαμε με τα χρόνια και το οποίο θα θέλουμε να αποτελεί πάντα μέρος του καλοκαιρινού μας προγράμματος. Διότι το θερινό σινεμά, πρέπει να συνοδεύεται από κάτι ανάλαφρο και δροσιστικό. Και τι πιο δροσιστικό από την πιο σινεφίλ μπίρα, δηλαδή τη Fischer -η οποία να σημειώσω ότι στηρίζει για τρίτη χρονιά και δη την εποχή του social distancing, την 7η τέχνη. Και αυτό το καλοκαίρι, λοιπόν, θα επιστρέψεις στα θερινά σινεμά για να πας στο αγαπημένο κυλικείο, να πάρεις την παγωμένη Fischer και το ποπ κορν σου και να κάτσεις αναπαυτικά στο τραπεζάκι σου για να δεις χαλαρός και ανενόχλητος την ταινία σου, κάτω από τον έναστρο ουρανό. Απόλαυση.

SOS tip: Αν δεν ξέρεις σε ποιο θερινό σινεμά να πας πρώτα, σου ετοιμάσαμε μια λίστα με 13 από τους κορυφαίους και δη ιστορικούς κινηματογράφους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι παρεμπιπτόντως σου προσφέρουν την απολαυστική συντροφιά μιας παγωμένης Fischer. Πρόκειται για το Cine Αίγλη στην Αίγλη Ζαππείου, το Cine Φλοίσβος Peugeot, το Μπομπονιέρα, το Cine Φιλοθέη, το Arian Cinema, το Cine Αμαρυλλίς, το Ελληνίς Cinemax, το Cine Αβάνα, το Cine Βοτσαλάκια, το Cine Αλόμα, τον θερινό κινηματογράφο Εκράν, το Cine Αλίκη στην Αθήνα και το Cine Πανόραμα στη Θεσσαλονίκη.

 

tr

 

#4 Θα αγκαλιάσεις πιο άνετος το κορίτσι

Δεν υπάρχει πιο ιδανική πρόταση για καλοκαιρινό ραντεβού στην πόλη, από μία εξόρμηση σε ένα θερινό σινεμά. Τόλμησε να της προτείνεις να πάτε για θερινό αντί για ποτό σε ένα από τα γνωστά μπαρ του κέντρου και δώσε της την ευκαιρία να εκτιμήσει τη ρομαντική σου πλευρά. Διότι και εκείνη γνωρίζει πως κάτω από τα αστέρια και με θέα την Ακρόπολη, τη φύση ή την πόλη, θα νιώσεις πιο άνετος να την πλησιάσεις και να την αγκαλιάσεις και κυρίως, θα της δείξεις ότι έχεις και ένα πιο τρυφερό πρόσωπο. Θα την κεράσεις, λοιπόν, μια μια απολαυστική μπίρα Fischer, θα μοιραστείτε ένα μεγάλο ποπ κορν ή τραγανά νάτσος με τυρί και ακόμη και αν δεν μιλήσετε πολύ, θα απολαύσετε αγκαλιά ή αγγίζοντας ο ένας το χέρι του άλλου την ταινία. Απλά, παραδοσιακά και ρομαντικά.

#5 Αποτελούν έναν απολαυστικό και safe τρόπο διασκέδασης

Ο πέμπτος και ενδεχομένως πιο σημαντικός λόγος για να επιστρέψεις στα θερινά σινεμά το φετινό, ιδιαίτερο καλοκαίρι, σχετίζεται με την ασφάλειά σου, μία λέξη που πραγματικά καθορίζει ή επηρεάζει πολλές από τις επιλογές μας και τις καθημερινές μας συνήθειες το τελευταίο διάστημα. Διότι η αλήθεια είναι πως με βάση τη νέα πραγματικότητα που βιώνουμε και τις νέες συνθήκες στις ζωές μας, η έξοδος σε ένα θερινό σινεμά αποτελεί αναμφίβολα έναν εναλλακτικό και ασφαλή τρόπο διασκέδασης. Γιατί να συγχρωτίζεσαι σε κλειστούς χώρους, όταν μπορείς να βιώσεις την απόλυτη καλοκαιρινή εμπειρία, απολαμβάνοντας... την καλύτερη θέα ή γελώντας με την ψυχή σου με μία επική κωμωδία;

 

tes

 

Όπως μπόρεσες να διαπιστώσεις, λοιπόν, υπάρχουν τουλάχιστον πέντε σημαντικοί λόγοι για να επιστρέψεις φέτος στα θερινά σινεμά της πόλης σου. Ακόμη και αν το φετινό καλοκαίρι είναι διαφορετικό, ακόμη και αν περάσουμε τον Αύγουστο στην πόλη αντί για τις Κυκλάδες, θα ζήσουμε και θα απολαύσουμε στο έπακρο - αλλά πάντα με ασφάλεια - κάθε στιγμή. Κάποιες βραδιές, μία παγωμένη μπίρα, μια καλή ταινία, το άρωμα του γιασεμιού, ένας φίλος και μια καρέκλα κάτω από τον νυχτερινό ουρανό, αρκούν για να μας θυμίσουν πως η απόλαυση βρίσκεται στην απλότητα και ότι το καλοκαίρι στην πόλη, έχει και τα καλά του.

#FischerBeer #ItsAboutTaste #StarringFischer #TherinoMeFischer



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved