5 εναλλακτικά επαγγέλματα για να πιάσεις το νέο αφορολόγητο

Υπάρχει τρόπος να μείνεις κάτω από τα 5.800€, το θέμα είναι να υπάρχει και θέληση.

Σε περίπτωση που δεν μάθατε τα νέα, επιτρέψτε μας να σας μαυρίσουμε την ψυχή. Το αφορολόγητο των 8.636 μας τελείωσε. Πάπαλα. Είναι η δεύτερη φορά που θα το δούμε να συρρικνώνεται και όλα δείχνουν πως από την φορολογία δεν πρόκειται να την γλιτώσει κανείς. Ούτε εκείνοι που βγάζουν τα λιγότερα. Το νέο όριο σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, θα κυμανθεί περίπου στα 5.800 με 5.900 ευρώ. Μαυρίλα με λίγα λόγια.

Εμείς εδώ ως νέα παιδιά, δεν μείναμε με τα χέρια σταυρωμένα. Το ψάξαμε το πράγμα και προβληματιστήκαμε. Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξουμε όλοι καριέρες ώστε να μην μας τα τσιμπίσουν όλα οι φόροι; Τα παρακάτω 5 επαγγέλματα υπόσχονται να σε βγάλουν ασπροπρόσωπο και να κρατήσουν μακριά σου το νέο αφορολόγητο. Θα μπορούσαν να είναι και τα επαγγέλματα του μέλλοντος εδώ που τα λέμε (γι' αυτή τη χώρα πάντα).

 

1. Μόνιμα Ασκούμενος Ιατρός

maxresdefault

Το ότι η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία θυμίζει Ζιμπάμπουε, είναι κάτι το οποίο το γνωρίζει καλά αυτός ο λαός εδώ και χρόνια. Πλέον, εκτός του ότι δεν υπάρχουν γάζες, σύριγγες και άλλα χρήσιμα είδη, δεν υπάρχουν και γιατροί. Και λογικό γιατί τώρα που τελειώνουν και τα δανεικά, οι πληρωμές φαντάζουν δύσκολες. Λύσεις όμως υπάρχουν και ειδικά μετά το νέο αφορολόγητο. Κυνήγησε λοιπόν την καριέρα του Μόνιμα Ασκούμενου Ιατρού όπου θα αμείβεσαι με περίπου 150 ευρώ το μήνα, χωρίς να χρειαστεί να «ξεπεράσεις» το όριο. Μια ζωή με φόντο την αιώνια άσκηση σε περιμένει. Χωρίς φόβο για φόρους.

 

2. Αιώνιος Σκοπάνθρωπος

etw9fvrtgey6bz8636fo

Το ρητό λέει πως όποιος δεν έχει κάνει σκοπιά στο στρατό, δεν έχει νιώσει ποτέ τον χρόνο να σταματά. Ποιοι ΕΠΟΠ και ποιοι ΕΜΘ; Αυτά είναι ξεπερασμένα και μάλιστα αναμένεται να χαντακωθούν μετά το νέο αφορολόγητο. Επιστροφή λοιπόν στα γνωστά λημέρια. Στο περίπολο, στην πύλη και τις αποθήκες πυρομαχικών. Με το γνωστό γενναίο ποσό του φαντάρου που αγγίζει τα 8 ευρώ το μήνα, το αφορολόγητο δεν σε αγγίζει ούτε γι’ αστείο. Ζωάρα για όσους ονομαστούν δεκανείς και αντί για 8 θα κερδίζουν 10 ευρώ τον  μήνα. Και κάπως έτσι η θητεία δεν τελειώνει ποτέ.

 

3. Πλανόδιος μουσικός

wpid wp 1407086016203

Ένα καλό σποτ, μία κιθάρα και μπόλικος κόσμος που να πετάει κέρματα. Κάποιοι πιτσιρικάδες το κάνουν σήμερα για να βγάλουν τα λεφτά του Σουκου. Μετά τα νέα χαΐρια που είδαμε με το ασφαλιστικό, καλό θα είναι να σκεφτούμε την περίπτωση που θα το κάνουμε μόνιμα. Όσοι έχουν φαντασία και γνωριμίες, μπορούν να το κάνουν πιο οργανωμένα με πολυάριθμα μέλη, ενώ οι πιο γενναίοι μπορούν να κάνουν και περιοδείες στην επαρχία. Έτσι θα βγαίνει η ζωή πλέον. Με Νικόλα Άσιμο και σουβλάκι με τζατζίκι.  

 

4. Ανασφάλιστος Σερβιτόρος

75 1

Επιστροφή στην παραδοσιακή εργασία του μεροκάματου. Εκεί που οι ταβέρνες γέμιζαν με πιτσιρικάδες που έψαχναν να βγάλουν το βιός της ημέρας σερβίροντας τραπέζια. Η μοναδική εξαίρεση, θα είναι πως η αμοιβή δεν θα παραλαμβάνει κρατήσεις για το ασφαλιστικό ταμείο – έτσι και αλλιώς είναι όλα έτοιμα να ανατιναχτούν. Εναλλακτική επαγγελματική πρόταση, είναι και η εργασία ως σερβιτόρος για ένα πιάτο φαί. Το οποίο δεν πιστεύουμε πως θα πληγεί από το αφορολόγητο. Εκτός και αν το υπουργείο ζητήσει ότι του αναλογεί σε κεφτέδες…

 

5. Καναπεδάτος Άνεργος

andrew

Η σταθερή αξία που δεν λέει να τελειώσει. Και όχι επειδή πλέον ο Έλληνας βαριέται να δουλέψει, αλλά επειδή δεν υπάρχουν δουλειές. Τα 360 ευρώ του επιδόματος ανεργίας, φαίνεται πως δεν θα είναι πλέον η εξαίρεση αλλά ο κανόνας και μάλιστα με σεβασμό στο νέο αφορολόγητο. Βέβαια ποτέ δεν ξέρεις τι ξημερώνει σε αυτή τη χώρα όσον αφορά την αφαίμαξη φόρων, οπότε μην ελπίζεις για καλύτερες ημέρες. Τι θα πει η ανεργία δεν είναι δουλειά; Για την Ελλάδα μιλάμε αδερφέ.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved