Αυτά είναι τα 6 κρησφύγετα του Αρτέμη Σώρρα

Γελαστήκατε αν νομίζατε πως θα βρείτε εύκολα τον άνθρωπο που έχει 600 δισ. μετρητά.

Ο Αρτέμης Σώρρας έχει προβλήματα με τη Δικαιοσύνη. Και η αλήθεια είναι ότι φαινόταν πως θα έχει προβλήματα. Θυμήσου εκείνη τη συνέντευξη στον Αντώνη Σρόιτερ ή εκείνες τις ακατανόητες συγκεντρώσεις των οπαδών στο Σύνταγμα.

Τέλος πάντων, αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Η ουσία είναι ότι ο Αρτέμης έχει εξαφανιστεί από προσώπου Γης. Τον ψάχνουν σε αρχαίους Ναούς, στα υπόγεια θησαυροφυλάκια του κεντρικού καταστήματος της Τράπεζας της Ανατολής, αλλά τζίφος.

Επειδή ο Σώρρας δεν είναι τυχαίος, ρίχνουμε ιδέες για το πού μπορεί να βρίσκεται.

1. Στις στοές κάτω από την Ακρόπολη

1435821

Έχεις ακούσει για τις κρυφές στοές που διατρέχουν όλο το βράχο της Ακρόπολης,  φαντάζομαι. Για τις σχετικές μαρτυρίες που υπάρχουν σε αρχαίες πηγές. Για το ότι έχουν αναπτυχθεί θεωρίες επί θεωριών σχετικά με το πού αρχίζουν και πού τελειώνουν. Ο Αρτέμης βρίσκεται κάπου εκεί. Το πρωί το κόβει προς αριστερά και σκάει μύτη Δελφούς και το απόγευμα το κόβει προς δεξιά και βγαίνει Δήλο να χαζεύει τα αστέρια ακούγοντας τα κυματάκια να σκάνε στην Ακτή. Τα ΣΚ κατεβαίνει προς Μυκήνες για να φάει σουβλάκια και να την πέσει σε τουρίστριες.

Μπορεί να μείνει εκεί για: κάνα δίμηνο και εφόσον έχει μαζί του βιβλιογραφία από συγγραφείς που έκαναν καριέρα στις Πύλες του Ανεξήγητου.

 

2. Σε καμαρίνι στριπτιτζάδικου στην Πάτρα

Ο Αρτέμης είναι περπατημένος. Έχει τελειώσει την «Ανωτάτη Πεζοδρομιακή» και ξέρει να κινείται και στα αλώνια και στα σαλόνια. Οι παλιές γνωριμίες πάντα είναι χρήσιμες και οι φίλοι από τα χρόνια της νιότης δεν ξεχνάνε. Μπορεί να χρειάστηκε να δώσει μερικά τραπεζογραμμάτια της Τράπεζας της Ανατολής ως αντάλλαγμα, γιατί να μεν οι φίλοι δεν ξεχνάνε αλλά τέτοιες χάρες δεν γίνονται με το αζημίωτο.

Πίσω λοιπόν από δύο ντάνες με εσώρουχα με φτερά και τέσσερα πέντε κιβώτια με μπουκάλια γνωστής μάρκας ουίσκι που όμως περιέχουν πετρέλαιο, έχει στήσει το ραντζάκι του Αρτέμης. Κοιμάται την ημέρα και το βράδυ νοσταλγεί τα χρόνια κρυφοκοιτάζοντας τα κορίτσια που γδύνονται. 

Μπορεί να μείνει εκεί για: Δέκα μέρες. Αν δεν έχει αλλεργία στα πούπουλα.

 

3. Στο στούντιο των εκπομπών του Δημοσθένη Λιακόπουλου

liako3dsd

Μπορεί να μην τους έχουμε δει ποτέ σε κοινή δημόσια εμφάνιση, ωστόσο υπάρχουν εμφανείς εκλεκτικές συγγένειες ανάμεσα στους δύο άνδρες. Ντάξει, αρκετά με τους καθωσπρεπισμούς. Λιακόπουλος και Σώρρα συνδέονται με το bromance των Ελ. Αυτοί είναι δεσμοί ακατάλυτοι που τους έχουν ευλογήσει η Λευκή αδελφότητα και η Λίλιθ. Μιλάμε για bromance που χάνεται στο βάθος των αιώνων, στην απαρχή του σύμπαντος. Δεν είναι να παίζεις με αυτά.

Μπορεί να μείνει εκεί για: Όσο πει η λευκή αδελφότητα μέχρι να του ναυλώσει διαστημική κάψουλα για το Δέλτα του Κενταύρου, στα δυτικά του Σείριου.

 

4. Στο στέκι του Αρτέμη

to steki toy artemi

Ιστορικό μαγαζί στο κέντρο της Αγοράς του Πειραιά. Φήμες λένε ότι ήταν όντως στέκι του Ανέστη Δελλιά (επονομαζόμενου και Αρτέμη), σημαίνοντος μέλους της ξεκουστής τετράδας του Πειραιά. Αλλά αυτά δεν έχουν σημασία. Αρτέμης, με μουσάκι, μπριγιαντίνη για να πήγαίνει όλο το μαλλί προς τα πίσω και μπαγλαμαδάκι στο χέρι θα περάσει απαρατήρητος από το κομάντο της ελληνικής Αστυνομίας που τον αναζητούν.

Μπορεί να μείνει εκεί για: όσο η κομπανία φέρνει λεφτά στο μαγαζί και κάνει το αφεντικό ευτυχισμένο.

 

5. Στα υπόγεια της Ελληνικής Διαστημικής Υπηρεσίας

Χωρίς να θέλουμε να υπονοήσουμε ότι η Κυβέρνηση (ή έστω μέλη της) υποθάλπουν φυγόδικο, η Ελληνική Διαστημική Υπηρεσία είναι ιδανικό μέρος για τον Αρτέμη Σώρρα. Ακατανόητο σαν τον ίδιο. Αινιγματικό σαν τα λεγόμενα του. Και κάπως «φεύγα» σαν τα τραπεζογραμμάτια της Τράπεζας της Ανατολής. Η βασική διαφορά είναι ότι εκεί εργάζονται επιστήμονες και όχι απατεώνες σαν τον Σώρρα. Με 600 δις όμως ζεστό μετρητό, ποιος θα τον εμποδίσει να καβαλήσει τον πρώτο δορυφόρο για Σελήνη και να δίνει (χρα-χρα) χαστουκάκια στον Μπρους Ουίλις που κανείς δεν πίστεψε ότι πέθανε στο Αρμαγεδδών. 

Μπορεί να μείνει εκεί για: Πάντα

 

6. Στην σπηλιά του Νταβέλη

spil

Οι λόγοι για αυτή την επιλογή είναι παρόμοιοι με αυτούς που πιθανόν να τον έχουν οδηγήσει στις στοές της Ακρόπολης. Ωστόσο, ο Αρτέμης ξέρει ότι κάθε εποχή δεν είναι ίδια. Άλλα ενεργειακά πεδία αναπτύσσονται τώρα στις αρχές της Άνοιξης και άλλα σε δύο εβδομάδες. Άλλες δονήσεις διαπερνούν το σπήλαιο τώρα, στο τέλος Μαρτίου και άλλες σε ένα μήνα. Ο Αρτέμης δίνει πάντα σημασία στη λεπτομέρεια.

Μπορεί να μείνει εκεί για:  Ένα μήνα το πολύ. Αργά ή γρήγορα επίδοξοι κυνηγοί φαντασμάτων ή ζευγαράκια που ψάχνουν μια τίμια ερημιά για να εμπλουτίσουν με τις δικές τους δονήσεις το χώρο, θα πέσουν πάνω του.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved