Αρτέμη Σώρρα, δεν παλεύεσαι oύτε για μία ώρα

Η χθεσινή του συνέντευξη έδειξε το όριο: από εδώ και πέρα πρέπει να σταματήσει η πλάκα με αυτόν τον τύπο.

Για τη συνέντευξη του Αρτέμη Σώρρα στον Αντώνη Σρόιτερ αρκούσε το επτάλεπτο teaser που έπαιξε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha με τις απειλές, τις ύβρεις και τα υπόλοιπα όμορφα προκειμένου να καταλάβεις τι θα παίξει.

Ο Αρτέμης Σώρρας είναι φρούτο της εποχής, έχει τσιμπήσει πολύς κόσμος με την περίπτωση του, έχει πληρώσει συνδρομές για τον φορέα του, έχει δώσει όρκους στον Ολύμπιο Δία και στο μισό Όλυμπο. Έχει φάει το παραμύθι και κατεβαίνει για χάρη του στο Σύνταγμα, για παράδειγμα.

Παρακολουθώντας την εκπομπή, γινόταν εύκολα αντιληπτό ότι ο Σώρρας είναι παραμυθάς. Ή, για να μην φάω καμιά μήνυση  -ο Σρόιτερ στα λόγια μάζεψε μέσα σε μια ώρα τέσσερις με πέντε- ότι δεν μπορεί να υποστηρίξει πειστικά και με στοιχεία τις θέσεις του όταν βρεθεί απέναντι του κάποιος που θα κάνει το στοιχειώδες fact checking.

Δεν έχει νόημα να αναπαράγω όσα είπε -εξάλλου δεν απάντησε σε τίποτα επί της ουσίας. Δεν έχει νόημα να πέσουμε από τα σύννεφα για το πώς έχει καταφέρει να πείσει κόσμο ένας τύπος  που το ύφος του και ο λόγος του αποτελούν στην καλύτερη κράμα επαρχιώτη κουτοπόνηρου καταφερτζή, ταξιτζή που έχει γράψει χιλιόμετρα στους δρόμους και στις θεωρίες συνωμοσίας και εκείνου του εκνευριστικού συγγενή που ξέρει τα πάντα και αν γινόταν «μία μέρα πρωθυπουργός, όχι περισσότερο, μία μέρα» θα τα άλλαζε όλα.

ArtemisSorrasBanner243

Ο Σώρρας μάλιστα αποδεικνύεται κατώτερος και από τους τρεις: Ως καταφερτζής είναι μετρίου βεληνεκούς. Εκείνος ο σπαστικός συγγενής όλο και κάποιο (μίζερο) δώρο θα σου έφερνε, ενώ αν ισχύουν οι φορολογικές δηλώσεις του όχι σε ταξί αλλά ούτε πατίνι δεν μπορεί να αγοράσει ή έστω  να νοικιάσει.

Η μόνη περίπτωση να γνώριζε επιτυχία θα ήταν αν υποδυόταν το Βαλκάνιο μαφιόζο σε ταινία του Ταραντίνο ή του Γκάι Ρίτσι. Προς το παρόν κάνει πετυχημένη καριέρα ως πλασίε μετοχών φαλιρισμένων τραπεζών.

Πέρα από την πλάκα και από το γεγονός ότι αρχικά αντιμετωπίστηκε ως «ο Λεβέντης των 10s» χωρίς φραπέδες, πίτσες και τηλεφωνικές γραμμές, αλλά με χλαμύδες, μετοχές της τράπεζας της Ανατολής και συνωμοσιολογία, ο Σώρρας έχει τρομερή δίεισδυση στην επαρχία. Εκεί βρίσκονται τα προπύργια της «Ελλήνων Συνέλευσις»

Είναι πλέον επικίνδυνος, δεν είναι αστείος. Και μολονότι εκτέθηκε στην χθεσινή συνέντευξη, είναι δεδομένο ότι στην επόμενη δημόσια τοποθέτησή του θα αρνηθεί τα πάντα, θα μιλήσει για χασάπηδες που κόβουν και ράβουν και θα συνεχίσει ανενόχλητος το παραλήρημά του.

Μέχρι να επέμβει η δικαιοσύνη κάποια στιγμή. ‘Η έστω να ρίξει κάνα κεραυνός ο Δίας.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved