Έρευνα: Μήπως το τσιγάρο κάνει όντως κάνει καλό στον κορονοϊό

Γάλλοι ερευνητές ήδη δοκιμάζουν nicotine patches σε ασθενείς.

Μία καινούρια έρευνα δείχνει πως μία ουσία μέσα στον καπνό μειώνει τις πιθανότητες να κολλήσεις κορονοϊό.

Οι Γάλλοι επιστήμονες εφαρμόζουν τα λεγόμενα έμπλαστρα νικοτίνης σε ασθενείς και γιατρούς οι οποίοι είναι στη πρώτη γραμμή στη μάχη κατά του ιού.

Αυτή η έρευνα που έγινε σε νοσοκομείου του Παρισιού έδειξε πως κάποια ουσία στον καπνό, πιθανότατα η νικοτίνη, μπορεί να εμποδίζει ανθρώπους που καπνίζουν από το να κολλήσουν τον ιό.

Κλινικές δοκιμές με χιλιάδες έμπλαστρα νικοτίνης περιμένουν έγκριση από την Γαλλική κυβέρνηση έτσι ώστε να ξεκινήσουν στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Φυσικά οι ερευνητές δεν ενθαρρύνουν τον κόσμο να ξεκινήσει το κάπνισμα μιας και από μόνη της αυτή η συνήθεια σκοτώνει εκατομμύρια κόσμο κάθε χρόνο. Μπορεί η νικοτίνη υποθετικά να προστατεύει από το να κολλήσεις κορονοϊό, καταστρέφει όμως σε πραγματικό χρόνο τα πνευμόνια.

Αυτό είναι το πούρο των Βασιλιάδων.

 

Το προσωπικό στο νοσοκομείο Pitié-Salpêtrière στο Παρίσι έκανε δημοσκόπηση σε 480 ασθενείς, από τους οποίους οι 350 νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο θετικοί τον ιό ενώ οι υπόλοιποι πήγαν στα σπίτια τους. Αυτοί που πήγαν στα σπίτια τους ήταν όλοι καπνιστές.

Ο γνωστός Γάλλος νευροβιολόγος Jean-Pierre Changeux ο οποίος και μελέτησε διεξοδικά την έρευνα είπε πως η νικοτίνη ίσως να εμποδίζει τον ιό να αναπαραχθεί στα κύτταρα του οργανισμού.

Επίσης, είπε ο νευροβιολόγος, πως πιθανότατα η νικοτίνη να αναστέλλει την εκρηκτική αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος, που είναι μία από τις αιτίες των πολλών θανάτων.

Επίσης μία παρόμοια έρευνα στην Κίνα έδειξε πως στους 1.000 ασθενείς με κορονοϊό, μόνο ένα 12% ήταν καπνιστές.

«Η έρευνα έδειξε πως εκείνοι που καπνίζουν σε καθημερινή βάση έχουν λιγότερες πιθανότητες να κολλήσουν τον ιό» λένε οι συγγραφείς της έρευνας του νοσοκομείου Pitié-Salpêtrière.

«Κάτι τέτοιο το βλέπουμε σπάνια στην ιατρική».

πηγή

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις τα διαγράμματα από τις έρευνες σχετικά με την νικοτίνη και τον Covid 19:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved