Οι μεγάλες αλήθειες που καλείσαι να αναγνωρίσεις στα 35

Νυστάζεις πολύ ε;

Έτσι ξαφνικά γίνονται αυτά. Σηκώνεσαι ένα πρωί και λες στον καθρεφτή ότι είσαι 35 χρονών. Μην ακούς εκείνους που λένε «σιγά δεν είσαι και 50», γιατί ειδικά εκείνη την στιγμή αδυνατείς να σκεφτείς έτσι. Είσαι απλά ένας πρόσφατος 35αρης που νιώθει την ζωή του να απομακρύνεται από την ανεμελιά των 30s. Και έχεις καλούς λόγους γι' αυτό.

 

Περισσότερες εξετάσεις

Τακτικές είναι η σωστή ατάκα. Σε πιάνει ένας πονοκέφαλος και τα κάνεις πάνω σου από τον φόβο. «Λες να είναι κάτι, είμαι και σε επικίνδυνη ηλικία». Εξετάσεις, άγχος, κλάματα και μέχρι να βγουν οι απαντήσεις είσαι με ηρεμιστικά. Όλα αυτά για να τις πάρεις και να πεις «εντάξει, την βγάλαμε για σήμερα». Μέχρι τον επόμενο πόνο.

 

 

Νυστάζεις εύκολα

Αναπολείς. Που πήγαν αυτές οι υπέροχες μέρες; Ήσουν 27 στα 28, έφευγες από την δουλειά και πήγαινες για ποτά. Έκανες σεξ με την κοπέλα σου, πίνατε περισσότερο και κοιμόσουν μόλις 3 ώρες την ημέρα. Και δεν καταλάβαινες και τίποτα. Τώρα έχεις γυρίσει, έχεις κάτσει 5 λεπτά στον καναπέ του σπιτιού για να ξαποστάσεις και αντί να πηγαίνεις για προπόνηση, καταλήγεις είτε να ροχαλίζεις είτε να παραγγέλνει φαγητό. Πολύς ο ύπνος, πολλή η κούραση, άλλη τόση η βαρεμάρα. Καλωσορίσατε 35.

 

Παχαίνεις πιο εύκολα

Ο μεταβολισμός αλλάζει και μάλιστα επηρεάζεται από την ηλικία. Οπότε αν πρόσεχες κάποτε την διατροφή σου για να αρέσεις και να διατηρείσαι υγιής, τώρα πρέπει να προσπαθήσεις δέκα φορές περισσότερο. Κόβονται τα σουβλάκια επί δύο, περιορίζεις τα ποτά (μάλλον) και προσπαθείς να βάλεις τα λαχανικά στην διατροφή σου. Αλλά δεν τα καταφέρνεις και πολύ καλά γιατί κάθε καλοκαίρι αγοράζεις καινούργιες βερμούδες. Το λες και πρόβλημα.

 

 

Παίρνεις τουλάχιστον ένα χάπι

Νόμος: τα 35 είναι η ηλικία που θα παίρνεις ένα χάπι. Θέλεις να είναι για το στομάχι; Θες να είναι για την πίεση; Θες να είναι ηρεμιστικό; Αν δεν είναι κάτι σταθερό σαν αγωγή, έχεις ήδη ξεκινήσει τα γύρω γύρω. Παίρνεις μαγνήσιο γιατί δεν μπορείς να χωνέψεις καλά το φαγητό. Παίρνεις πιο συχνά παρακεταμόλη γιατί έχεις πονοκεφάλους. Γενικά τελευταία δεν αισθάνεσαι και πολύ καλά και μπαίνεις ολοένα και σε περισσότερες σκέψεις.

 

Δεν ανέχεσαι πολλές μαλακίες πια

Όπως το διαβάζεις, έτσι είναι. Έχεις κουραστεί με το να σου μιλάνε όπως θέλουν, με το να σου δυσκολεύουν την ζωή στη δουλειά, με τα τηλεφωνήματα σπίτι για να σου κάνουν προσφορές, με την κίνηση στο δρόμο και την φασαρία των από πάνω. Μηδέν υπομονή με καταστάσεις αλλά και με τον κόσμο. Τον προϊστάμενο, την κοπέλα σου, τον κολλητό σου, την μάνα σου. Υπάρχουν στιγμές που απλά θες να πεις φτάνει και να τους τινάξεις όλους στον αέρα. Και απλά απορείς γιατί δεν το έχεις κάνει ακόμα.

 

 
 

Αν έχεις χωρίσει την έχεις άσχημα

Γιατί υποτίθεται πως η φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων είναι να περάσεις στο επόμενο  βήμα. Να δεις τέλος πάντων αν μπορείς να μοιραστείς την ζωή σου με έναν άνθρωπο. Αλλά δεν έχει συμβεί αυτό. Έχεις χωρίσει. Και το να ξεκινήσεις να γνωρίζεις ανθρώπους από την αρχή για να δεις ποιος σου κάνει και αν, σου φαίνεται ολόκληρο βουνό. Έχεις ξεσυνηθίσει το κομμάτι του φλερτ και τις περισσότερες φορές τα κάνεις μαντάρα, με αποτέλεσμα οι γυναίκες να σε περνάνε για λιγούρη. Τελικά καταλήγεις να μένεις μόνος σου βλέποντας φίλους να παντρεύονται.

 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved