Αυτός ο Έλληνας street photographer δημιουργεί εικόνες από το πουθενά

Όταν ο στρατιωτικός Άνθιμος Ντάγκας, πριν μερικά χρόνια, δοκίμασε για πρώτη φορά αυτό που λέμε «street photography». Για καλή μας τύχη, κόλλησε.

Αυτό που τον γοήτευσε ήταν ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρονται οι άνθρωποι όταν δε νιώθουν την παρουσία του.

Το να αποτυπώνει την αληθινή ταυτότητα ενός ανθρώπου έγινε ο κύριος στόχος του και σιγά σιγά ανέπτυξε την ικανότητα να το καταφέρνει με άκρως δημιουργικούς τρόπους.

«Οι φωτογραφίες που βρίσκω περισσότερο ενδιαφέρουσες είναι εκείνες που τα θέματά τους αντιπαραβάλλονται», είπε ο φωτογράφος στο Bored Panda.

«Είναι πολύ ενδιαφέρουσα η σύνδεση μεταξύ δύο διαφορετικών θεμάτων, ή περισσοτέρων, ακόμα και μέσα στην ίδια φωτογραφία».

Και παρόλο που επηρεάζεται από τους σημαντικούς δημιουργούς της φωτογραφίας δρόμου, προσπαθεί πάντα να κάνει κάτι τελείως διαφορετικό.

Το αποτέλεσμα είναι εικόνες που καθεμιά λέει τη δική της ιστορία, με το συνολικό του έργο τελικά να παρουσιάζει μια ποικιλία θεμάτων, γεγονός που προδίδει το μεγάλο του ενδιαφέρον για τη φωτογραφία.

Τα κινηματογραφικά πλάνα που άλλαξαν την ιστορία.

.

Ο ίδιος λέει ότι, ενώ στην αρχή έβρισκε ένα σημείο στον δρόμο και περίμενε από τους ανθρώπους να περάσουν από μπροστά του, σήμερα απλώς κάνει οποιοδήποτε μέρος να λειτουργήσει όπως αυτός θέλει για μια φωτογραφία.

«Συνδυάζω ανθρώπους με άλλα στοιχεία οπουδήποτε βρίσκομαι», λέει.

Επιπλέον, αυτό που του αρέσει στο street photography είναι το γεγονός ότι, κατά τη γνώμη του, οποιοσδήποτε μπορεί να το κάνει.

«Δε χρειάζεσαι επαγγελματικό εξοπλισμό και μαθήματα. Μέσα στον χρόνο, μπορεί κανείς να βελτιωθεί και να γίνει ειδικός στο να δημιουργεί κάτι μοναδικό, ενώ σε άλλα είδη φωτογραφίας δεν μπορείς να εμφυσήσεις το έργο σου με το στυλ και την προσωπικότητά σου στον ίδιο βαθμό».

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις τις φωτογραφίες:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved