Θέτουν σε κίνδυνο την ανθρωπότητα τα ρομπότ του σεξ;

Ζούμε σε έναν κόσμο που σύντομα θα αντικαταστήσει τον σεβασμό και τα αμοιβαία αισθήματα με καλώδια και πλαστικό.

Κάποτε το να κατακτήσουν τα ρομπότ τον κόσμο μας ήταν ένα κλισέ και χιλιοπαιγμένο σενάριο σε κάποια low budget ταινία. Πίσω αυτές ήταν ένας cult σκηνοθέτης που ευελπιστούσε να βγάλει τα επόμενα δύο ενοίκια και αν σταθεί τυχερός, να γεμίσει και το ψυγείο του με μπίρες. Ίσως και αυτή η εισαγωγή να είναι το ίδιο κλισέ και χιλιοπαιγμένη με το σενάριο που βασίστηκε ο σκηνοθέτης που μάλλον τώρα έχει πεθάνει από την πείνα.

Τα ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη, όμως, δεν πέθαναν (δεν μπορεί να πεθάνει κάτι το οποίο δεν ήταν ποτέ ζωντανό) και όπως φαίνεται, έχουν σκοπό να κάνουν πραγματικότητα κάθε δυστοπική ιδέα που πέρασε από το μυαλό των «πειραγμένων» σεναριογράφων που τα δημιούργησαν.

Διάβασε για την επανάσταση των ρομπότ

Μία από αυτές έχει να κάνει με την γνωστή τριπλέτα: Άνθρωπος-Σεξ-Ρομπότ. Πλέον μπορείς να κάνεις σεξ με ένα ρομπότ και αν μην νιώσεις άσχημα με αυτό και γιατί ζούμε σε μία εποχή που η τεχνολογία μας προσφέρει αυτό που θέλουμε όπως ακριβώς το θέλουμε, έχουμε τη δυνατότητα το ρομπότ που θα ικανοποιήσει τα θέλω μας, να έχει τα χαρακτηριστικά που μας αρέσουν.

Σε αυτό το σημείο μία dark wave μουσική ερεθίζει το τύμπανό σου και τα νέον φώτα που υπάρχουν στο πλάνο αρχίζουν και σε ζαλίζουν. Μία ακόμα σκηνή που έχεις δει χιλιάδες φορές σε ταινίες εμφανίζεται μπροστά σου αν και αυτή τη φορά δεν μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε πως είναι ψεύτικη. Την ώρα που διαβάζεις αυτές τις γραμμές σε ένα δωμάτιο ένας άνθρωπος και ένα ρομπότ γίνονται ένα.

Πλέον υπάρχουν και διάφορα σενάρια τα οποία βασίζονται στις «ορέξεις» του καθενός. Ένα από αυτά, σύμφωνα με Christine Hendren του Duke University η οποία μίλησε στο BBC News, θέλουν μερικά ρομπότ να είναι έτσι προγραμματισμένα ώστε να αντιστέκονται και δημιουργούν την υποψία βιασμού. Κάποια άλλα μοιάζουν με παιδιά. Ένας από τους δημιουργούς αυτών των sexbot στην Ιαπωνία έχει δηλώσει παιδόφιλος και υποστηρίζει πως αυτό το μηχάνημα, βοηθάει στο να μην κακοποιηθεί ποτέ ένα πραγματικό παιδί.

Πώς η Κίνα εκπαιδεύεται με τεχνητή νοημοσύνη

Ο Sergei Santos, το άτομο που δημιούργησε την Samantha, ίσως το πιο γνωστό sex robot με τεχνητή νοημοσύνη, δήλωσε στο Dazed πως αν κάποτε η γυναίκα του τον άφηνε, δεν θα είχε κανένα πρόβλημα με την σεξουαλική του ζωή εφόσον υπάρχει αυτό που αποκαλεί sex doll. Σαν τελικό συμπέρασμα, το ανθρώπινο και φυσικό, αντικαθίσταται από καλώδια και πλαστικό.

Η καθηγήτρια του πανεπιστημίου De Monfront, Kathleen Richardson η οποία ειδικεύεται στα θέματα ηθικής και δεοντολογίας που αφορά την τεχνητή νοημοσύνη των ρομπότ, θέλει οι εταιρείες να σταματήσουν να τα διαφημίζουν ως υποκατάστατα πραγματικών ανθρώπινων σχέσεων. Επιμένει πως η σχέση με μία γυναίκα βασίζεται στην οικειότητα και στα αμοιβαία αισθήματα και αυτό δεν μπορούν να τα προσφέρουν μηχανήματα. Επιπλέον, δικαίως αναρωτιέται αν βαδίζουμε σε ένα μέλλον που θέλει τις γυναίκες να μοιάζουν με άψυχα αντικείμενα του σεξ.

 

Μελλοντικά μια ολοκληρωμένη σχέση με ένα ρομπότ θα είναι mainstream την ώρα που τα μαγαζιά με sex toys κρύβονται σε στενάκια ώστε να καλύπτουν το ντροπιασμένο πρόσωπο των πελατών τους. Μια έρευνα του 2017, μάλιστα, αναφέρει πως σχεδόν οι μισοί Αμερικανοί θεωρούν πως το να κάνεις σεξ με ρομπότ θα είναι τα επόμενα 50 χρόνια κάτι συνηθισμένο. Μην ξεχνάς, στο Τορόντο και στο Παρίσι λειτουργούν ήδη οίκοι ανοχής και τις υπηρεσίες, αν μπορούν να χαρακτηριστούν έτσι, τις προσφέρουν μηχανήματα. Νιώθεις άβολα; Καλύτερα να το συνηθίσεις.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved