Τι πιστεύει εκείνη όταν τη stalkάρεις στα social media;

Η Ειρήνη Πολλάλη σου δίνει απαντήσεις, σαφώς επηρεασμένη από το «YOU» και τον... πάταγο που έκανε.

5 SHARES

Δεν πίστευες ότι θα μπορούσες να πέσεις τόσο χαμηλά. Να που, όμως, τώρα «έφαγες» το κολληματάκι σου και βρέθηκες ξαφνικά στη θέση της πρώην σου. Θυμάσαι, εκείνης της γυναίκας η οποία με την πρώτη ευκαιρία άρπαζε το κινητό σου και έψαχνε ένα στοιχείο για να αποδείξει ότι την απατούσες, της κοπέλας που σκρόλαρε στα προφίλ σου στα social media σαν να μην υπήρχε αύριο για να ανακαλύψει την προέλευση κάθε γυναικείου «like» και «καρδούλας».

Τώρα, λοιπόν, ερωτεύτηκες (έλα, μην ντρέπεσαι να το παραδεχθείς) και είσαι ΕΣΥ που έπεσες σε αυτή τη λούπα. Αρχικά, κατάφερες να απομνημονεύσεις το μοτίβο που χρησιμοποιεί για το ξεκλείδωμα του κινητού της. Κάθε φορά που καθόταν δίπλα σου, κοιτούσες το smartphone με την άκρη του ματιού σου μέχρι να το μάθεις και τελικά, τα κατάφερες. Στη συνέχεια, έψαξες για την κατάλληλη ευκαιρία και τελικά τη βρήκες όταν την πήρε ο ύπνος στον καναπέ. Τότε σαν αίλουρος, πέρασες το ένα χέρι (στο άλλο είχε ακουμπήσει το κεφάλι της) από πάνω της και άρπαξες το κινητό από το τραπεζάκι του σαλονιού -χωρίς να την ξυπνήσεις. Χώθηκες κάτω από το κουβερτάκι και ικανοποίησες την ανάγκη σου να μάθεις τι κάνει -και τι κρύβει- όταν όλη μέρα πληκτρολογεί μηνυματάκια. Αυτό το «τσικ τσικ» σου είχε πάρει το μυαλό.

Και εκεί που νόμιζες ότι είσαι μεγάλο «γατόνι» και πως η κοπέλα σου δεν θα μπορούσε να αντιληφθεί το stalkάρισμα που της έκανες, εκείνη σε πήρε χαμπάρι και σε έκανε να γίνεις κόκκινος από τη ντροπή σου. Διότι απλούστατα, είδε το «YOU». Και πλέον είναι (και θα είναι) υποψιασμένη.


«Είναι ζηλιάρης, σκέφτομαι να τον χωρίσω…»

Τον παθιάρη πολλές αγάπησαν, τον ζηλιάρη όμως καμία. Η προσωπική της εμπειρία και όσα της εκμυστηρεύονται κατά καιρούς οι φίλες της, την έχουν οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι οι ζηλιάρηδες άντρες είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε μια γυναίκα. Διότι ο άντρας που ζηλεύει, δεν θα μείνει απλώς στο… ψαχούλεμα του κινητού. Αυτό είναι απλώς το πρώτο βήμα που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην απόλυτη παράνοια. Με τον καιρό και κάθε φορά που η κοπέλα του βγαίνει θα αρχίσει να την ρωτάει πού πήγε, με ποιον ήταν και τι φορούσε. Μπορεί, μάλιστα, να φτάσει στο σημείο να την ακολουθήσει για να παρακολουθήσει αν τελικά… ψεύδεται ασυστόλως. Ακόμη και αν είσαι σίγουρος ότι δεν θα έφτανες ποτέ σε αυτό το σημείο, εκείνη έχει ακούσει πολλές ιστορίες τρέλας και παράνοιας για μην πιστέψει πως είσαι ικανός να της κάνεις σκηνή ζηλοτυπίας μες στο μπαρ. Αν δεν αλλάξεις συμπεριφορά, λοιπόν, και κυρίως, αν δεν της δείξεις ότι την εμπιστεύεσαι, σε λίγο καιρό θα σου κάνει ένα επικό ghosting που θα είναι όλο δικό σου.

«Το παιδί έχει πολλές ανασφάλειες»

Όλοι έχουμε τις ανασφάλειές μας. Αυτό είναι γεγονός. Απλώς κάποιοι τις κρύβουν καλύτερα από τους άλλους, ενώ μερικοί τις μετατρέπουν σε «μυστικά» τους όπλα. Όταν, όμως, δείχνεις σε μία γυναίκα ότι δεν την εμπιστεύεσαι και όταν ψάχνεις στα μουλωχτά το κινητό της, τότε της φανερώνεις ότι είσαι ένα μεγάλο αγόρι με πολλές ανασφάλειες. Το πρόβλημα σε αυτή την περίπτωση είναι ότι οι γυναίκες έλκονται από άντρες που έχουν αυτοπεποίθηση. Εύκολα, λοιπόν, θα σε χαρακτηρίσει ανασφαλή ή… κομπλεξικό, αν ψάξεις το κινητό της ή αν αρχίσεις να τη ρωτάς κάθε μέρα ποιος ήταν ο Γιώργος από τη Λούτσα που της έκανε «like» ή ο Πέτρος που της έβαλε «καρδούλες» σε όλες τις φωτογραφίες από την Αντίπαρο -ξέρεις σε εκείνες με το μπικίνι. Τι και αν τότε δεν ήταν μαζί σου; Εσύ έχεις «κολλήσει» και πια, δεν μαζεύεσαι. Αν δεν θέλεις να ξενερώσει πολύ, καλό είναι να αφήσεις στην άκρη αυτή την «κακιά» συνήθεια. Αν κάποια γυναίκα θέλει να σε απατήσει, θα το κάνει και μάλιστα, δίχως να το αντιληφθείς -και αυτό θα είναι μείον της. Μην παραλογίζεσαι, λοιπόν, φέρσου όσο καλύτερα μπορείς και να ελπίζεις πως η κοπέλα που έχεις δίπλα σου, αξίζει πραγματικά τη αγάπη σου και θα σε σεβαστεί, όπως ακριβώς σέβεσαι και εσύ εκείνη. 

«Αχ, το μωράκι μου με θέλει πολύ…»

Αν βιαστείς να χαρείς με αυτή τη σκέψη, μάλλον θα χρειαστεί να επεξεργαστείς καλύτερα το θέμα. Ναι, υπάρχουν γυναίκες οι οποίες χαίρονται όταν αντιλαμβάνονται πως οι σύντροφοί τους τις ζηλεύουν. Θεωρούν πως πρόκειται για έναν τρόπο με τον οποίο εκφράζουν την… αγάπη τους ή τον έρωτά τους για εκείνες. Σίγουρα, δεν θα έμπαινες στον κόπο να ψάξεις το κινητό μιας κοπέλας αν δεν τη γούσταρες πολύ. Ωστόσο, ο πραγματικός λόγος για τον οποίο το έκανες ήταν το ότι δεν της είχες εμπιστοσύνη και το στοιχείο αυτό, είναι αν μη τι άλλο προσβλητικό για αρκετές γυναίκες. Σε κάθε περίπτωση, αν η δικιά σου δεν έχει πρόβλημα να κάνεις -που και που- τις σκηνές ζηλοτυπίες σου, καλό είναι να προετοιμαστείς και για τις δικές της. Διότι με τη συμπεριφορά σου, θα της δώσεις το δικαίωμα να σε περνά από ανάκριση -και συνεπώς να σε «ζαλίζει»- κάθε μέρα. Εσύ θα της λες ότι ήσουν για μπύρα με τον Κωστάκη και εκείνη θα απαιτεί (ναι, θα ΑΠΑΙΤΕΙ) να της δώσεις το κινητό σου για να διαβάσει ανενόχλητη όλα τα εισερχόμενα. Μήπως πρέπει να αναθεωρήσεις;

Σε όποια φάση και αν είναι η σχέση σας, προσπάθησε να μείνεις μακριά από stalking κινήσεις. Όπως προαναφέραμε, αν η φίλη σου θέλει να μάθει αν υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν καλύτερα πορτοκαλιά (δηλαδή, αν ψάχνεται πολύ), θα σε απατήσει. Το θέμα είναι πως δεν χρειάζεται να πέσεις χαμηλά για να το διαπιστώσεις. Αν έχεις τα μάτια σου ανοιχτά, θα δεις εγκαίρως όλα τα ύποπτα σημάδια, τις συμπεριφορές εκείνες οι οποίες στο τέλος θα την προδώσουν.

Tip: Το stalking είναι εθιστικό. Μην το ξεκινήσετε.

Extra tip: Θα καταλήξετε σαν τον πρωταγωνιστή του «YOU» (εντός και εκτός σχέσης). Και αν δεν το έχετε δει, δείτε το. Δεν θα θέλατε να είστε ο σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι -που δεν κολώνει. Άλλα όνειρα είχε για εσάς η μανούλα σας.


5 SHARES
©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved