John Frusciante: η επιστροφή ενός θρύλου στη θέση που του ανήκει

Μετά από δέκα χρόνια ο Αμερικανός κιθαρίστας επιστρέφει στο συγκρότημα που τον απογείωσε. Τους Red Hot Chili Peppers. 

John Frusciante: Για πολλούς μουσικόφιλους, Red Hot Chili Peppers χωρίς John Frusciante, δεν γίνεται. Ή ίσως και να γίνεται, πάντως θα λείπει κάτι ουσιώδες δίχως τον χαρακτηριστικό του ήχο στην κιθάρα.

O Αμερικανός τραγουδιστής και κιθαρίστας αφήνει για λίγο τη σόλο καριέρα επιστρέφοντας στον τόπο του… εγκλήματος!

Ήταν ακριβώς πριν 10 χρόνια, τον Δεκέμβριο του 2009, όταν ο Νεοϋορκέζος τραγουδιστής και πολυοργανίστας ανακοίνωσε ότι δεν ήταν πλέον μέλος στο δημοφιλέστατο γκρουπ -αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι τους είχε αφήσει ήδη από το 2008.

 

Στη δεκαετία αυτή επικεντρώθηκε έτσι στη σόλο καριέρα του και σε διάφορες συνεργασίες, με τελευταία παρουσία το ΕΡ του 2017 Trickfinger II με το παράλληλο όχημα των Trickfinger.

Πριν λίγο, όμως, οι Red Hot Chili Peppers ανακοίνωσαν επισήμως ότι ο John Frusciante είναι και πάλι κιθαρίστας τους -πράγμα βέβαια που σημαίνει ότι φεύγει ο αντικαταστάτης του Josh Klinghoffer. «Τον αγαπάμε και τον σεβόμαστε», δήλωσαν «και είμαστε βαθιά ευγνώμονες για τον καιρό που πέρασε μαζί μας, αλλά και για τα αναρίθμητα δώρα τα οποία μοιραστήκαμε».

Αυτό σημαίνει ότι οι Red Hot Chili Peppers καταφτάνουν στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2020 με τον Frusciante στις τάξεις τους -τον οποίον δεν είχαμε δει στην τελευταία τους επίσκεψη το 2012

Υπενθυμίζουμε ότι οι Red Hot Chili Peppers θα είναι οι headliners του Ejekt Festival 2020, την Παρασκευή 5 Ιουνίου.

johnfrusciante

 Ο Τζον Άντονι Φρουσιάντε (John Anthony Frusciante, 5 Μαρτίου 1970) είναι Αμερικανός κιθαρίστας, τραγουδιστής, συνθέτης και μουσικός παραγωγός. Γνωστός στο ευρύ κοινό έγινε λόγω της παρουσίας του στο διάσημο αμερικανικό alternative rock συγκρότημα, Red Hot Chili Peppers, με τους οποίους ηχογράφησε πέντε άλμπουμ. Ακόμα, ο Frusciante έχει δημιουργήσει και δέκα σόλο άλμπουμ. Ο Frusciante όσον αφορά το στυλ της μουσικής του, έχει επηρεαστεί από διάφορα είδη. Ο ίδιος επικεντρώνει την μουσική του στην μελωδία και το συναίσθημα.

Ο  John Frusciante έγινε μέλος των Red Hot Chili Peppers σε ηλικία δεκαοκτώ ετών, και έκανε το ντεμπούτο του στο άλμπουμ του 1989, Mother’s Milk. Το επόμενο άλμπουμ, το Blood Sugar Sex Magik, είχε απροσδόκητη επιτυχία.

Παρ’ όλα αυτά, η δημοσιότητα κατέκλυσε τον Frusciante, ο οποίος το 1992 αποχώρησε από το συγκρότημα. Αυτή την περίοδο, κλείστηκε στον εαυτό του και με τον καιρό εθίστηκε στην ηρωίνη και έφτασε πολύ κοντά στον θάνατο. Σε αυτή την δύσκολη περίοδο της ζωής του εθισμένος βαριά σε ναρκωτικές ουσίες, κυκλοφόρησε και τα πρώτα του προσωπικά άλμπουμ: Niandra Lades and Usually Just a T-Shirt (1994) και Smile from the Streets You Hold (1997).

GettyImages 75261180 696x442

Το 1998 απεξαρτήθηκε πλήρως από τα ναρκωτικά και την επόμενη χρονιά ενώθηκε πάλι με τους Red Hot Chili Peppers και κυκλοφόρησαν το άλμπουμ Californication (άλμπουμ) (1999).

Από τότε συνεχίζει να ηχογραφεί με το συγκρότημα και σταδιακά βιώνει την αναγνώριση, κυρίως για το ταλέντο του στην κιθάρα.

Απόδειξη αποτελεί η παρουσία του στην δέκατη όγδοη θέση των καλύτερων κιθαριστών όλων των εποχών, σύμφωνα με το περιοδικό Rolling Stone’s (2003).

Ο Φρουσιάντε, στις 16 Δεκεμβρίου 2009, ανακοίνωσε την αποχώρηση του από τους Red Hot Chili Peppers, με σκοπό να επικεντρωθεί στην προσωπική του καριέρα.

 

Ο Τζον σε πολλές συνεντεύξεις του έχει δηλώσει ότι του αρέσει να πειραματίζεται ώστε να μην εξειδικεύεται και έτσι προέκυψε η συνεργασία του με τους Black Knights και ο καινούριος δίσκος του Enclosure (2014).Το 2019 ο Τζον Φρουσιάντε ανακοινώνει την επιστροφή του στους Red Hot Chili Peppers.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις τα καλύτερα άλμπουμ του John Frusciante με τους Red Hot Chilli Peppers αλλά και από την προσωπική του καριέρα:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved