Η πίτσα του μέλλοντος θα είναι τρομακτική

Μαζί με τον κόσμο μας που αλλάζει, αλλάζουν και τα αγαπημένα μας φαγητά. Σε λίγα χρόνια, όλα θα είναι διαφορετικά.

Το αγαπημένο σου φαγητό, σε λίγα χρόνια θα είναι εντελώς διαφορετικό. Όχι τόσο στη γεύση του, αλλά στον τρόπο που θα ετοιμάζεται αυτό. Ξέρουμε πως θα σε στεναχωρήσουμε, όμως θα πρέπει να μάθεις την αλήθεια όσο είναι ακόμα νωρίς, έτσι ώστε να φτιάξεις με τέτοιο τρόπο το πρόγραμμά σου, που να περιλαμβάνει τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα μια τραγανή ή αφράτη πίτσα. Ετοιμάσου ψυχολογικά, γιατί ήρθε η ώρα: Το αλεύρι της πίτσας σου θα έχει παρασκευαστεί από έντομα και το κρέας που θα χρησιμοποιείται, θα έχει αναπτυχθεί στο εργαστήριο. Πάρε μια βαθιά ανάσα, χαλάρωσε και συνέχισε. Δεν θα υπάρχει ο παραδοσιακός ψήστης με την λευκή ποδιά και ο ξυλόφουρνος άλλα ένα ρομπότ εκείνο που θα την ετοιμάζει.

 

 

Αυτό πιστεύει ο Tom Cheesewright, ο γνωστός άνθρωπος που προβλέπει το μέλλον και που –αλήθεια είναι- πληρώνεται από εταιρείες για να τους προσφέρει τη γνώση του. Δεν διαβάζει τα άστρα ούτε τον καφέ, αλλά βάζει κάτω τα δεδομένα. Αυτό, αν θες το πιστεύεις. «Το φαγητό που θα καταναλώνουμε σε 20 χρόνια, μπορεί να μοιάζει το ίδιο, αλλά το ταξίδι του μέχρι το πιάτο μας, θα είναι εντελώς διαφορετικό». Ακόμα και να αλλάξουμε το 20 με 25% των υλικών που χρησιμοποιούμε για το ψωμί και αρχίσουμε να λαμβάνουμε, όπως είπε, την πρωτεΐνη από τις… ακρίδες, θα βοηθήσουμε στο πρόβλημα της έλλειψης νερού αλλά και της ενέργειας. Δεν θα θέλαμε να συμβεί κάτι τέτοιο είναι αλήθεια.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved