Το κόκκινο κρασί κάνει καλό στα εντερικά σου

Ας πιούμε σ’ αυτό.

Υπάρχουν πολλές μελέτες που λένε πως το να πίνεις λογικές ποσότητες κόκκινου κρασιού κάθε μέρα κάνει καλό στην υγεία. Μέχρι τώρα οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως ένα με δύο ποτηράκια κρασιού μπορούν να boostαρουν τον εγκέφαλο σου, να βοηθήσουν στη μάχη με το άγχος και την κατάθλιψη και να δυναμώσουν τη στύση σου.

Ήρθαν όμως ακόμη καλύτερα νέα για τους πότες του κόκκινου κρασιού. Επιστήμονες από το Kings College του Λονδίνου ανακάλυψαν πως αυτοί που πίνουν κόκκινο κρασί έχουν διαφορετική χλωρίδα στο έντερο τους από εκείνους που πίνουν άλλα ποτά ή δεν πίνουν καθόλου αλκοόλ. Αυτό είναι τρομερό, γιατί όσο περισσότερη ποικιλία υπάρχει στη χλωρίδα του εντέρου σου τόσο πιο υγιές θα είναι.

Ξεκίνα το.

Κόψε αναψυκτικά και ξεκίνα κρασάκι, ένα ποτηράκι μετά το φαΐ και θα είσαι άρχοντας.

Για να είμαστε ξεκάθαροι, η χλωρίδα του εντέρου είναι γεμάτη «καλά» μικρόβια. Είναι μικρόβια που ξεκάθαρα χρειάζεσαι εκεί μέσα γιατί στηρίζουν το ανοσοποιητικό σου σύστημα, μεταβολίζουν τις τροφές έτσι ώστε ο οργανισμός σου να απορροφήσει σωστά βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία και κρατάνε την ισορροπία του εγκεφάλου σταθερή.

Τι άλλο θες για πειστείς;

Η έρευνα έγινε σε 3.000 πότες σε Μεγάλη Βρετανία, Ολλανδία και Ηνωμένες Πολιτείες για να διαπιστώσουν τις παρενέργειες της μπύρας και του κρασιού στη χλωρίδα του εντέρου.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως εκείνοι που κατανάλωναν μία λογική ποσότητα κόκκινου κρασιού καθημερινά (1-2 ποτήρια) είχαν πολύ πλουσιότερη χλωρίδα από τους υπόλοιπους.

Οπότε κάνε τη χάρη στον εαυτό σου και πιες ένα ποτηράκι στην υγεία του εντέρου σου.

 
Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις τα οφέλη που δίνει το κόκκινο κρασί στην υγεία:


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved