Να δώσουμε από τώρα το Όσκαρ στον «Joker»;

Η ερμηνεία του Joaquin Phoenix σκόρπισε ντελίριο στην παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας.

Μια δεκαετία πριν κανείς δεν τον είχε σε τόσο μεγάλη υπόληψη. Υπό τις οδηγίες του Christopher Nolan, ο Batman βρήκε ξανά ζωή, ωστόσο ο μεγάλος κερδισμένος της τριλογίας του Dark Knight ήταν αναμφίβολα η νέμεσής του. Ο Joker.

Από εκείνη την ταινία ο Heath Ledger από απλός θνητός έγινε μύθος αλλάζοντας μια για πάντα την αισθητική και την προσέγγιση του κοινού απέναντι στον κακό. Ο Joker από εγκληματίας μετατράπηκε σε πρωταγωνιστής και τόσα χρόνια αργότερα λατρεύεται όσο κανένας άλλος εγκληματίας της μεγάλης οθόνης.

Φέτος λοιπόν θα είναι η χρονιά του.

 

Ο Clown Prince of Crime επιστρέφει με σόλο ταινία η οποία όπως όλα δείχνουν θα αφήσει εποχή. Δικαιολογούνται αλλιώς 8 λεπτά ασταμάτητου χειροκροτήματος το βράδυ του Σαββάτου στη Sala Grande του Φεστιβάλ Βενετίας στην παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας;

Ο Joaquin Phoenix απέδειξε ότι είναι πλασμένος για αυτό το ρόλο, ο σκηνοθέτης Todd Philips αποθεώθηκε από το κοινό και κριτικές της ταινίας κατατάσσονται από ενθουσιώδεις έως και… διθυραμβικές.

 

«Το “Joker” καταφέρνει να αφηγηθεί την ιστορία προέλευσης του Τζόκερ σαν να μην την έχουμε ξαναδεί» έγραψε το Variety ενώ η αντίστοιχη του Empire μας δημιούργησε παραπάνω προσδοκίες «Το να τον συγκρίνεις με τον Χιθ Λέτζερ και τον Τζακ Νίκολσον είναι μια ανοησία: αυτός είναι ένας Τζόκερ που δεν έχουμε ξαναδεί».

 

Ένα είναι σίγουρο: Ο Phoenix έχει βάλει από τώρα το όνομά του στις υποψηφιότητες για τα Όσκαρ του 2020. Η ταινία έρχεται στην Ελλάδα στις 3 Οκτωβρίου.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved