Neo Reloaded: Ο Keanu Reeves επιστρέφει στο ρόλο του Εκλεκτού

Πολλά τα ευχάριστα νέα για το νέο «Matrix».

Ξεκίνησε σαν φημολογία, τελικά είναι αλήθεια. Το «Matrix», η παραγωγή που μια εικοσαετία πριν ήρθε από το πουθενά για να αλλάξει για πάντα τις sci-fi ταινίες και κέρδισε συνολικά 1.6 δις δολάρια σε τρεις ταινίες, ακούγεται καιρό ότι «ψήνεται» για reboot με τους φανς του να απογοητεύονται.

Ο λόγος; Στο ρόλο του αγαπημένου τους Neo δεν θα βρισκόταν ο John Wick της τελευταίας δεκαετίας, Keanu Reeves και τη θέση του θα έπαιρνε ο Michael B. Jordan (Creed).

 

 

 

Προς ευχάριστη έκπληξη των φαν του διάσημου franchise, τα πράγματα είναι σε πολύ καλό δρόμο. Διότι ο αγαπημένος τους Neo, δηλαδή ο Keanu, επιστρέφει και θα είναι ξανά ο Εκλεκτός που αγαπήσαμε.

Η επιστροφή του δείχνει ότι η νέα ταινία δεν θα είναι reboot αλλά συνέχεια της τριλογίας, εκεί δηλαδή όπου κατάφερε να αποδείξει στον Αρχιτέκτονα –τον άρχοντα των μηχανών- ότι πρέπει να συνάψει ειρήνη με τους ανθρώπους αποδεικνύοντας ότι ο βασικός εχθρός είναι ο ιός που ονομαζόταν Agent Smith (Hugo Weaving).

Με λίγα λόγια, ο Reeves αφήνει για λίγο τα βεντετιλίκια και τους σκοτωμούς που μας έμαθε τελευταία ως John Wick και ετοιμάζεται να κόψει μαλλί και μούσι για να φορέσει ξανά το γυαλί και το παλτό του Εκλεκτού στο «Matrix 4».

 

Δεν θα είναι μόνος όμως

Τα ευχάριστα νέα δεν σταματούν με την επιστροφή του Neo, καθώς μαζί του η ταινία θα έχει και άλλους συντελεστές της original τριλογίας. Ένας εξ αυτών θα είναι η Carrie-Anne Moss, πιο γνωστή ως Trinity η οποία θα είναι κανονικά μέρος του cast. Η παρουσία της προκαλεί ενθουσιασμό αλλά ταυτόχρονα και πολλά ερωτήματα καθώς στο «Matrix Revolutions» είχε «αποχαιρετίσει» τα εγκόσμια.

Το πώς θα χειριστεί η παραγωγή την Trinity είναι καθαρά θέμα της Lana Wachowski, που αναλαμβάνει να γράψει το σενάριο αλλά και να σκηνοθετήσει τη συνέχεια του συγκεκριμένου σύμπαντος. Με τους κόσμους των Marvel, «Monsterverse» και «Star Wars» να έχουν αρχίσει να επεκτείνονται, η «Warner Bros.» έψαχνε απεγνωσμένα ένα παραθυράκι για να πραγματοποιήσει το ίδιο και σε εκείνον του «Matrix» και λύση μιας εκ των αυθεντικών δημιουργών του ήταν μονόδρομος.

Φέτος το franchise έκλεισε 20 χρόνια ζωής.

Με βάση τα στοιχεία αυτά λοιπόν οδηγούμαστε στη νέα εποχή του «Matrix» το οποίο ετοιμάζεται να λάβει θέση στον σύγχρονο κόσμο, όπου με την πρόοδο της τεχνολογίας και του ίντερνετ πλέον θα υπάρχει μεγαλύτερη κατανόηση για τον τρόπο λειτουργίας του προγράμματος.

Δεν αποτελεί μυστήριο ότι όποιος παρακολουθήσει τώρα την πρώτη ταινία θα καταλάβει καλύτερα το πώς το «Matrix» διείσδυσε στον κόσμο ως μια νέα βάση δεδομένων, τους πράσινους κώδικες που δημιουργούσαν τις εικόνες του Neo καθώς και το ότι οι Agent Smith ήταν ένας πολύ δυνατός ιός που μόλυνε τον Κυβερνοχώρο.

Μοναδικό ερωτηματικό παραμένει η συμμετοχή του Μορφέα στη νέα σελίδα του franchise, καθώς υπάρχουν ενστάσεις για το αν πρέπει ο Laurence Fishburne να επαναλάβει το ρόλο ή αν θα περάσει στα χέρια νεότερου ηθοποιού.

Σύμφωνα με το Variety τα γυρίσματα του «The Matrix 4», θα ξεκινήσουν μέσα στο 2020 κάτι που σημαίνει ότι η ταινία θα προβληθεί το νωρίτερο μέσα στο 2021.Με λίγα λόγια, υπομονή.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved