Ήρθε η ώρα για το μεγαλύτερο καλοκαιρινό δίλημμα

Internet εναντίον κλιματιστικού: ποιο από τα δύο θα διάλεγες αν έπρεπε αναγκαστικά να επιλέξεις;

Ας υποθέσουμε πως, μετά από πολλούς και δύσκολους μήνες, έφτασε επιτέλους η μέρα που βγαίνεις θριαμβευτικά από τον γραφείο με προορισμό το σπίτι σου και από εκεί, στο λιμάνι ή στο αεροδρόμιο. Ξεκίνησε η άδεια, αυτή που περίμενες καρτερικά χωμένος στο γραφείο σου και πίσω από μια οθόνη. Φτάνεις, λοιπόν, εκεί όπου έχεις προγραμματίσει να ξεκουραστείς, χωρίς να έχει σημασία η τοποθεσία, το αν είσαι με πρόσωπο ή χωρίς, με φίλους ή μόνος. Σημασία έχει πως από το πουθενά, ένα άτομο σε πλησιάζει απειλητικά και σε ενημερώνει με τη βραχνή φωνή του: «Για όσες ημέρες θα βρίσκεσαι εδώ, θα πρέπει να επιλέξεις μεταξύ του internet ή του κλιματιστικού. Δεν μπορείς να έχεις και τα δύο. Τι επιλέγεις;». Δεν θέλουμε να προδιαθέσουμε, αλλά θυμίσου αυτό.

 

 

Η σύγκρουση μεταξύ των συντακτών μας, ήταν αναπόφευκτη. Ύστερα από ολιγόλεπτη σύσκεψη, μεγάλο προβληματισμό και σκόρπια σχόλια να πλανώνται στον αέρα, το απόλυτο δίλημμα του καλοκαιριού, γεννήθηκε: Tι είναι περισσότερο αναγκαίο στις διακοπές, το internet ή το κλιματιστικό ; Ο καθένας, με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο, προσπαθεί άλλοτε με επιχειρήματα και άλλοτε με ξεκάθαρη θέση, χωρίς να δέχεται κουβέντα, να δώσει τη δική του απάντηση. Αφού διαβάσεις τις δικές μας τοποθετήσεις, καλείσαι να λάβεις μέρος στην ψηφοφορία και να δώσεις τέλος σε αυτό το καλοκαιρινό δίλημμα.

1111

 

Δημήτρης Δρίζος

Μου τέθηκε η αστειότητα αυτή ως δίλημμα. Είναι δυνατόν να μπαίνουμε στην διαδικασία να το ρωτάμε αυτό; Air condition ή Internet; Αλήθεια τώρα; Λοιπόν, δεν θα μακρηγορήσω, δεν είμαι τέτοιος, οπότε να το λήξουμε νωρίς. Διακοπές χωρίς Internet μπορώ. Χωρίς air condition, όχι. Ειλικρινά, δεν με απασχολεί αν ζόμπι έχουν κατακλύσει τον πλανήτη, αν ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει επιτέλους τον Ζε Ρομπέρτο, αν καταργήθηκε ο ΕΝΦΙΑ (γελάω τόσο πολύ Θεέ μου). Το δωμάτιό μου θα έχει 22 βαθμούς ενώ έξω έχει 40; Τέλος, δεν με νοιάζει τίποτα από εκεί και πέρα. Άσε που αν ιδρώσω όταν κοιμάμαι, δεν μπορώ να κοιμηθώ ξανά. Και ο ύπνος θρέφει τα μωρά και ο ήλιος τα μοσχάρια. Και στις διακοπές μου θέλω και τα δύο!

 

Νατάσσα Σχοινά

Πολύ δύσκολο δίλημμα, κι όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί το Internet σημαίνει ταινίες και σειρές. Για τα social, sorry, αλλά νομίζω ότι μπορώ να επιβιώσω και χωρίς την -οκ, δε θα το αρνηθώ- καθόλα εθιστική τους παρουσία, αλλά χωρίς Netflix, ας πούμε, πώς θα πορωθώ με τη νέα έμπνευση του Charlie Brooker στο «Black Mirror» ή πώς θα δω το επόμενο ντοκιμαντέρ slash σειρά, τύπου «The Last Czars» (σ.σ. Που τα ‘σπαγε, παρεμπιπτόντως);

Ακόμα κι έτσι, όμως, όλα καταλήγουν σε ένα και μόνο πράγμα και το παραδέχομαι με μεγάλο πόνο ψυχής: Την αφόρητη ζέστη που σε κάνει, όχι απλά να ιδρώνεις λες και χτυπιόσουν στο γυμναστήριο, αλλά να μην μπορείς να αράξεις σαν άνθρωπος και τελικά να ψάχνεις διαφημιστικά από το Greek Suvlaki στη γωνία, για να δώσεις λίγα λεπτά παράτασης στη θερμοπληξία που ξεκάθαρα σου χτυπάει την πόρτα. Ε, όχι, ρε παιδιά. Δε με λυπάται κανείς πια; Για μία αξιοπρέπεια ζούμε, δηλαδή, σ’ αυτήν τη ζωή.Το παιχνίδι κρίνεται στις λεπτομέρειες και το κύπελλο πάει στο κλιματιστικό. Απλά και νοικοκυρεμένα.

 

giphy

 

Κώστας Χρήστου

Πολύ γκρίνια για το τίποτα. Ανήκω σε μία γενιά που μεγάλωσε χωρίς και τα δύο. Μία εποχή τα μόνα σπίτια που είχαν κλιματιστικό, ήταν εκείνα που οι οικογένειες το «φυσάγανε». Οι υπόλοιποι ανεμιστήρα. Είτε τον όρθιο με τους τόνους σκόνης, είτε εκείνον τον στρογγυλό που είχαν οι γιαγιάδες στο ταβάνι. Ζεσταθήκαμε, ταλαιπωρηθήκαμε, αλλά επιβιώσαμε. Το Internet στις διακοπές ωστόσο, προσφέρει και μία ευκολία. Να βάλεις έναν χάρτη σε περίπτωση που χάθηκες. Να δεις αν υπάρχει πουθενά βενζινάδικο. Ή και καμιά αξιόλογη ταβέρνα για να φας. Να βρεις στο άψε-σβήσε ένα τηλέφωνο στο Google επειδή κάτι πήγε στραβά. Μην λέμε ό,τι θέλουμε. Το χρησιμοποιείς μονίμως στις διακοπές σου και απλά δεν το καταλαβαίνεις – και δεν εννοούμε το Instagram. Και στο φινάλε αν ζεσταίνεσαι πολύ πέσε στη θάλασσα. Έλα πια, γκρίνια.

 

Χριστίνα Χρόνη

Air condition ή internet στις διακοπές; Αν με ρωτούσες παγωτό ή καλαμαράκι, αν δηλαδή έπρεπε να αποχωριστώ ένα από αυτά τα δύο, τότε θα είχαμε ένα πραγματικό δίλημμα, πρόβλημα και συντριβή. Το παγετώνας στο δωμάτιο ή ποζεριά στο ίνσταγκραμ δεν είναι δίλημμα. Δεν με αφορά ούτε το internet ούτε το air condition και θα σου εξηγήσω γιατί. Με το πρώτο ξυπνάω με μύξες και το αυχενικό μου. Σιχαίνομαι το air condition άρα δεν υπάρχει σαν επιλογή. Σχετικά με το internet ναι, θα με βοηθούσε ένα google maps καθώς έχω τοπογραφική  ηλιθιότητα αλλά μπορώ να ζήσω (και να επιζήσω) χωρίς αυτό. Τα social media με αφήνουν απίθανα αδιάφορη καθώς ούτε με ενδιαφέρει να βλέπω μπούτια με λίγη παραλία στο βάθος, ούτε τάχα μου αυθόρμητες πόζες με χασταγκ #blessed και γενικά αν δεν είσαι μαζί μου στις διακοπές δεν με νοιάζει που είσαι, τι φοράς, τι τρως και πόσα copy paste μπορείς να κάνεις από στίχους του Ελύτη ή quotes του Bukowski. Μπορεί να ακούγομαι σαν bitter bitch που είναι ακόμα στο γραφείο ενώ όλοι οι άλλοι είναι διακοπές αλλά… εχμ, είμαι γεννημένη bitter bitch και είμαι όντως ακόμα στο γραφείο και εννοώ κάθε λέξη που έγραψα. Η ζωή είναι πιο ωραία offline και χωρίς κλιματισμό. Deuces.

 

tenor

 

Κωνσταντίνος Δέδες

Το Internet είναι μια συνήθεια που δεν κόβεται, μια συνήθεια που έχει ριζώσει στην καθημερινότητά μας, είναι –στην ουσία- η καθημερινότητά μας. Ζούμε από αυτό, εργαζόμαστε σε αυτό, αναλωνόμαστε σε αυτό. Και κάπου εκεί, εμφανίζονται οι υψηλές θερμοκρασίες και το internet φαντάζει τόσο μικρό, τόσο ανούσιο μπροστά στο κλιματιστικό. Το καλοκαίρι είναι για τους μαζοχιστές και για όσους είναι λευκοί και θέλουν να πάρουν χρώμα. Για εμάς, τους υπόλοιπους, είναι απλά μια ανηλεή δοκιμασία. Air condition, λοιπόν, χωρίς δεύτερη σκέψη. Στην τελική, ας διαβάσεις ένα βιβλίο, καλό θα σου κάνει.

 

Ερμιόνη Σαρρή

Τώρα αυτά τα διλήμματα καλό είναι να μη γίνονται αλλά προσπαθώντας να φανώ ψύχραιμη θα σου απαντήσω ευθύς αμέσως πως αν υπάρχει air condition, όλα λύνονται. Τι να το κάνω το internet αν λιώνω μέσα στο εξοχικό. Ρυθμίζεις τη θερμοκρασία εκεί γύρω στους 20 βαθμούς, παίρνεις και το δροσερό σεντονάκι (ζητάω πολλά) και απλά στριφογυρίζεις. Μία δεξιά, μία αριστερά. Και ξέρεις κάτι; Επειδή δεν έχεις internet, λες και καμιά κουβέντα παραπάνω με αυτούς τους ανθρώπους που επέλεξες να πας διακοπές. Θες έτερον ήμισυ; Θες κοριτσοπαρέα/αντροπαρέα; Θα θυμηθείτε μέχρι και τα ραβασάκια στο γυμνάσιο. Τρώτε και με την άνεσή σας και πίνετε και τις μπυρίτσες σας. Όλα θα βαίνουν κατ ευχήν. Παιδιά, χωρίς ίντερνετ θα ζήσουμε. Χωρίς κλιματιστικό, ποτέ.

 

bean

 

Χρήστος Κάβουρας

Θα ‘λεγα πως δεν υπάρχει δίλημμα στη συγκεκριμένη ερώτηση. Αν ήμασταν το χειμώνα και με ρωτούσες αν θέλω καλοριφέρ ή ίντερνετ, είναι αρκετά πιθανό να διάλεγα το δεύτερο. Σε αυτή την εποχή όμως, που ο ήλιος στέλνει στα ύψη τον υδράργυρο, ο ιδρώτας μας αναγκάζει να αλλάζουμε 2-3 ρούχα την ημέρα και τη μία και μοναδική στιγμή που θες να χαλαρώσεις στο δωμάτιο -ακόμα και αν έχεις ανεμιστήρα- νιώθεις την ανατριχιαστική αίσθηση που τα μπούτια σου κολλάνε μεταξύ τους σαν χλαπάτσες, τότε μπορώ να πω ότι το ίντερνετ είναι απλά μια πολυτέλεια. Το κλιματιστικό είναι μέσο επιβίωσης. Αυστηρά το μαραφέτι στους 16 βαθμούς, το FAN MODE στο τέρμα και παράπονα στις κατασκευαστικές εταιρίες που δεν μπορούν να ρίξουν και άλλο τη θερμοκρασία.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved