pexels Δεν υπάρχει πιο όμορφη ιστορία για ένα παιδί από το να μεγαλώνει με πατέρα και μάνα

Μία απάντηση προς όλους όσοι ισχυρίζονται πως η κανονικότητα είναι “παραμύθια της χαλιμάς”.

Ομόφυλα ζευγάρια και τεκνοθεσία. Αυτό είναι το νέο επεισόδιο στο σίριαλ “Ζήτω τα παράλογα” που βιώνει η ελληνική κοινωνία. Το τι έχει ακουστεί και έχει γραφεί τις τελευταίες ημέρες κανονικά θα πρέπει να απασχολεί σεναριογράφους ταινιών επιστημονικής φαντασίας και όχι την επιστημονική κοινότητα. Τα πάντα ανατρέπονται και ένα νομοσχέδιο θέλει να περάσει ως κανονικότητα, αυτό που μέχρι χθες φάνταζε ανέκδοτο. Ο θεσμός της οικογένειας διαλύεται, η έννοια της πατρότητας και της μητρότητας χλευάζεται και γίνεται παιχνιδάκι για τα καπρίτσια μιας μειοψηφίας της κοινωνίας. 

Όπως για παράδειγμα το παρακάτω απόσπασμα που αντιγράφουμε από το newsbomb.gr: «Η άποψη ότι ένα παιδί για να μεγαλώσει σωστά πρέπει να έχει πατέρα και μητέρα είναι παραμύθια της Χαλιμάς» δήλωσε ο βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας Σπύρος Μπιμπίλας μιλώντας στον Status 107,7, προκαλώντας την οργή της κοινής γνώμης που πιστεύει το αυτονόητο, ότι δηλαδή ένα παιδί να έχει και πατέρα και μητέρα.

Συνεχίζοντας την πρωτοφανή επιχειρηματολογία του, είπε: «Είναι πρότυπο οι γονείς, αλλά πείτε μου πόσα εκατομμύρια παιδιά μεγαλώνουν μόνο με την μητέρα ή μόνο με τον πατέρα ή καβγαδίζουν όλη μέρα. Αυτό είναι πολύ παραμυθάκι. Όλα αυτά τα παιδιά που μεγαλώνουν μόνα τους για πολλούς λόγους, αυτούς γιατί δεν τους εξετάζουμε;».

 

Ναι, είναι ανάγκη τα παιδιά να έχουν μάνα και πατέρα

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια, έχει αποδειχθεί πως “τα παιδιά έχουν ανάγκη και τους δύο τους γονείς, για να δημιουργήσουν μια υγιή και ισορροπημένη προσωπικότητα καθώς θα μεγαλώνουν. Τα παιδιά καταφέρνουν μέσα από τους γονείς τους να έρχονται σε επαφή με τον έξω κόσμο μαθαίνοντας πώς να επικοινωνούν. Επομένως αν ο ένας γονιός τους είναι απόμακρος η προσπάθειά τους να αναπτύξουν τη δική τους προσωπικότητα γίνεται πιο δύσκολη. Τα παιδιά που νιώθουν απόρριψη από τον ένα γονιό τους συχνά γίνονται αντιδραστικά και επιθετικά. Κάτι ακόμα που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι και η στάση των μητέρων όταν έχουν έναν δοτικό σύντροφο και πατέρα του παιδιού τους δίπλα τους. Οι μητέρες που μεγαλώνουν μαζί με το σύντροφό τους το παιδί τους νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια και είναι πιο ήρεμες, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα πιο ζεστό κλίμα για το παιδί. Τα δύο φύλα δεν είναι αντίθετα, αλλά συμπληρώνουν το ένα το άλλο και δημιουργούν μαζί τις κατάλληλες συνθήκες για την υγιή ανατροφή ενός παιδιού. Συμπερασματικά μια ισορροπημένη οικογένεια συμβάλλει σημαντικά στο μεγάλωμα των παιδιών. Τα παιδιά που έχουν πατέρα και μητέρα να τα φροντίζουν και να περνούν ποιοτικό χρόνο μαζί τους τείνουν να είναι πιο ώριμα. Ο ρόλος του πατέρα είναι εξίσου σημαντικός με της μητέρας και δεν θα πρέπει να υποτιμάται, ούτε από τις μητέρες, αλλά ούτε και από τους ίδιους τους πατεράδες. Φυσικά μια υγιής οικογένεια, στην οποία όλοι συμβάλλουν στην ανατροφή των παιδιών, έχει θετικά αποτελέσματα και για το ίδιο το ζευγάρι”.

 

Γιατί ο θεσμός της ελληνικής οικογένειας παραμένει ιερό καθήκον

Αυτά αναφέρει η επιστημονική κοινότητα αναφορικά με την ανατροφή ενός παιδιού. Ο ρόλος του πατέρα και της μητέρας είναι ιερός. Φυσικά και υπάρχουν παιδιά που μεγαλώνουν σε μονογονεϊκή οικογένεια, αλλά ουδέποτε έχει υπάρξει το μοντέλο “δύο πατεράδες - δύο μητέρες”. Τα παιδιά δεν είναι παιχνίδι ώστε να παίζουμε μαζί τους ή για να ικανοποιήσουμε ένα καπρίτσιο. Είναι η μεγαλύτερη ευθύνη και οφείλουμε να τους προσφέρουμε ένα υγιές περιβάλλον ώστε να μεγαλώσουν. 

Τέλος αναφορικά με την υιοθεσία και το επιχείρημα “πως από το να μεγαλώσουν σε ίδρυμα, καλύτερα να το υιοθετήσουν δύο μπαμπάδες”, οφείλουμε να δώσουμε μία ξεκάθαρη απάντηση. Όχι δεν είναι καλύτερο να μεγαλώσουν με δύο μπαμπάδες. Δεν υπάρχει κάποια επιστημονική απάντηση που να τεκμηριώνει αυτό το επιχείρημα. Η Πολιτεία οφείλει να προσφέρει τις κατάλληλες δομές γι’ αυτά τα παιδιά που βρίσκονται σε ιδρύματα. Να προσφέρει όλα όσα χρειάζονται ώστε να μεγαλώσουν σ’ ένα υγιές περιβάλλον. Υπάρχουν παιδιά που έχουν μεγαλώσει σε ιδρύματα και έχουν μεγαλουργήσει στη ζωή τους. Δε θα αλλάξουμε τη φύση για καμία τάση της εποχής. Απλά και κατανοητά.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved