Και βαρετό να είναι το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός μαζί με φίλους θα το χαρείς πολύ

Είτε είναι καλό, είτε είναι σαν το περσινό 0-0 στη Λεωφόρο, κάτι θα σου μείνει αν το παρακολουθήσεις με την παρέα σου.

Η τηλεόραση δεν είχε ποτέ ειδικούς κανόνες και καταστάσεις, καθώς φτιάχτηκε για να σου κάνει παρέα όταν είσαι μόνος, να σε ενημερώνει όταν κάτι θες να μάθεις, αλλά ταυτόχρονα να αποτελεί τον καλύτερο φίλο της παρέας, με μια ταινία ή έναν αγώνα. Καλή ώρα σαν το ντέρμπι των «αιωνίων».

 

 

Μπορεί να μην γίνονται οι συνάξεις του παρελθόντος σε σπίτια, καθώς πλέον δεν φτάνει να προσέχεις απλά και να βλέπεις ανθρώπους που ξέρεις ότι δεν «προκαλούν» την τύχη τους με τον κορονοϊό, παρόλα αυτά με ένα μόνιμο self test ή rapid μπορείς να πεις ότι μαζεύεσαι με 2-3 καλούς και πάνω από όλα έμπιστους φίλους σε ένα σπίτι για να δείτε τον αγώνα.

Αν το φετινό Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, είναι σαν το αντίστοιχο της περσινής regular season που δεν έγινε καν φάση, η παρέα των φίλων επιβεβλημένη περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

 

 

Το ντέρμπι ξεχνιέται, η βραδιά όμως όχι

Το ποδόσφαιρο είναι ο «βασιλιάς» των σπορ και στην Ελλάδα το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός είναι το παιχνίδι που κάθε χρόνο όλοι ζουν και αναπνέουν για να συζητήσουν την επόμενη μέρα, πόσο μάλλον φέτος που έχουν αντιστραφεί οι ρόλοι και η πράσινη αρμάδα είναι μπροστά με 10 βαθμούς από τον αιώνιο αντίπαλό της. Έτσι όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση φέτος με τον Παναθηναϊκό να πρωπορεύεται και τον Ολυμπιακό να χρειάζεται πάση θυσία βαθμούς για να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή, το παιχνίδι έχει τεράστιο κίνητρο και για τους δύο. Με λίγα λόγια ελπίζουμε να μην έχει καμία σχέση με την περσινή βαρεμάρα την οποία ακόμα δεν έχουμε ξεχάσει. 

Αν θυμάσαι εκείνο το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-0 για να γίνει ενδιαφέρον θα χρειαζόταν τουλάχιστον έναν Χάρρυ Κλυνν να περιγράφει σαν κεκές ή για να μην ξεχαστεί. Δυστυχώς όμως δεν τον είχε.

 

 

Κάθε άντρας όμως που βλέπει ντέρμπι μαζί με τους φίλους του, είτε είναι σε αντίπαλα στρατόπεδα, είτε στα ίδια, είναι από τους τυχερούς εκείνους που ακόμα και μπροστά στην μελωδία της βαρεμάρας και του ύπνου δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να απολαύσει το χρόνο του.

Είναι βραδιές που ακόμα και αν το ματς δεν βλέπεται, κάθε παρέα περισσότερο δίνει σημασία στην ατάκα του διπλανού, στα σουβλάκια ή τις πίτσες που παράγγειλε, σε καμιά χαζοϊστορία από τα παλιά ή πρόσφατα τερτίπια του γύπα της, ή γενικά σε οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό για το οποίο μαζευτήκατε.

Είναι η νύχτα που μπορεί να κοιτάζατε όλοι την οθόνη περιμένοντας (μάταια) για ένα σουτ ή μια φάση, αλλά που κατά τη διάρκειά της συνειδητοποιήσατε πως περάσατε ξέγνοιαστα στον καναπέ, γελώντας και διασκεδάζοντας. Σαν να πήγατε για ποτό, μόνο που αυτή τη φορά καθίσατε σπίτι. Μια υπέροχη Κυριακή βράδυ. Κερδίσει-χάσει η ομάδα σου, εσύ θα είσαι σίγουρα κερδισμένος. 

 

Σε τέτοια καταστάσεις νικητής δεν είναι ο Παναθηναϊκός ή ο Ολυμπιακός, ούτε και το ποδόσφαιρο αλλά η αντρική φιλία και χαβαλές. Δυο συστατικά που ούτε η βαρεμάρα μπορεί να κερδίσει. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved