Ο φίλος άντρας δεν ζηλεύει, θαυμάζει

Ό,τι έγινε ακριβώς στο «αντίο» του Wade.

Είναι στιγμές που μόνο η αντρική φιλία μπορεί να προσφέρει. Ένα στιγμιότυπο που καμία άλλη διαπροσωπική σχέση δεν έχει μπορεί να πλησιάσει. Αυτή με τους κολλητούς, που είναι εκεί δίπλα σου και δεν θα σε αφήσουν ποτέ μόνο σου. Είτε αυτό γίνεται σε μια στιγμή χαράς, μία ώρα αποθέωσης ή μερικά δευτερόλεπτα παγωμάρας και στενοχώριας.

Όλα αυτά έζησε το βράδυ της 10ης του Απρίλη το τοτέμ των Miami Heat, Dwayne Wade, την ώρα που έδινε την τελευταία του παράσταση μπροστά στο κοινό των Brooklyn Nets.

 

nets

Μαζί με τον Dirk Nowitzki θα αφήσουν ένα τεράστιο κενό στο άθλημα.

Μπορεί το «αντίο» του να έγινε σε ξένο γήπεδο, ωστόσο ο Wade δεν ένιωσε ποτέ μόνος του. Ήταν εκεί οι συμπαίκτες του, αλλά κυρίως οι κολλητοί του.  Αυτοί οι τύποι με τους οποίους ξεκίνησε παρέα αυτό το σπουδαίο ταξίδι πριν από 16 χρόνια, διαμορφώνοντας σε μεγάλο βαθμό το σύγχρονο NBA.

Αυτοί που αποτέλεσαν τους αντιπάλους του στο ντραφτ του 2003, με τους οποίους όμως η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε να ανταγωνίζεται για μια ολόκληρη καριέρα. Ναι, αυτοί είναι οι κολλητοί του.

 

 

Στην αρχή μπορεί και να μην συμπαθιόταν με κανέναν από αυτούς, σήμερα όμως είναι η παρέα του. Μετά από τόσα χρόνια κόντρας μέσα στα παρκέ, παρέας στις αποστολές της Εθνικής των ΗΠΑ –με τον LeBron ήταν συμπαίκτης και σε Heat και Cavaliers- και παρέας εκτός των παρκέ, η ελίτ του ντραφτ του 2003 είναι μια πραγματικά υπέροχη ιστορία.

Τέσσερις τύποι, ο καθένας με εγωιστική και μπασκετικά «αλήτικη» προσωπικότητα, που παρά τον μεταξύ τους ανταγωνισμό έφτασαν στο σημείο να αγκαλιάζονται παρέα, προκειμένου να μην είναι μόνος ο ένας εξ αυτών σε αυτή την ιδιαίτερη στιγμή. Σε μια βραδιά που σηματοδότησε το τέλος της διαδρομής για τον Wade, ο περισσότερος κόσμος βίωσε το ανατριχιαστικό συναίσθημα που μπορεί να εκπέμψει το «αντίο» ενός μεγάλου.

Πέραν αυτού όμως, ήταν μια στιγμή για την οποία οι κύριοι LeBron James, Carmelo Anthony και Chris Paul έκαναν όλους τους άντρες περήφανους. Όχι επειδή πρόλαβαν να τους δουν όλους μαζί για τελευταία φορά στα παρκέ, αλλά επειδή δόξασαν με τον καλύτερο τρόπο ένα ξεχωριστό προνόμιό του αντρικού φύλου.

Αυτό που ονομάζεται αντρική φιλία.

 

 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved