Βασίλης Λάσκαρης: Ο άρχοντας του «Στην Υγεία μας» δεν μένει πια εδώ

Ο Νίκος Συρίγος γράφει για τον παραγωγό και την ψυχή της εκπομπής που έφυγε από ξαφνικά από τη ζωή.

Τον Βασίλη Λάσκαρη μπορεί και να μην τον γνωρίζεις. Ξέρεις όμως το δημιούργημα του. Σου κάνει παρέα τα Σαββατόβραδα εδώ και 15 χρόνια. Λέγεται «Στην υγεία μας ρε παιδιά». Είδες τελικά που τον ήξερες τον Βασίλη Λάσκαρη; Τον ήξερες μέσα από την πιο επιτυχημένη εκπομπή στην Ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης. Και θα συνεχίσεις να τον ξέρεις, αφού η γυναίκα του, Βίκυ και ο γιος του, Γιάννης, θα κρατήσουν ζωντανή και την εκπομπή και τη μνήμη του.



giannakis stin ygeia mas

 

Ο Βασίλης Λάσκαρης έφυγε ξαφνικά. 

Κι αυτό κάνει τον πόνο των δικών του, ακόμη μεγαλύτερο. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό που τον προκαλεί τον πόνο. Είναι και ότι ο Βασίλης, ήταν ένας πολύ ωραίος τύπος. Άντρας. Σε όλα του. Από τον τρόπο που φερόταν σε όλους μέχρι τον τρόπο που χόρευε ζεϊμπέκικο. Σε όλες τις μεγάλες επιτυχίες ψάχνεις μυστικά. Μικρά και μεγάλα. Το μυστικό του «Στην υγειά μας», ήταν και ο Βασίλης Λάσκαρης. Που, παραδόξως, για άνθρωπο αυτής της δουλειάς, ήταν πάντα ένα βήμα πίσω. Πρώτα από την γυναίκα του και μετά από τη γυναίκα και τον γιο του. Δεν ήθελε να παίρνει ούτε μισό χιλιοστό από το χώρο τους. Ήθελε όμως να είναι εκεί για να λύνει αυτός τα όποια προβλήματα.

 

ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ

 

Ο «από μηχανής θεός»....

...που έλεγαν οι αρχαίοι. Γι’αυτό ίσως και ο Σπύρος Παπαδόπουλος, τον λάτρευε. Δεν βρίσκω άλλη λέξη. Κι ήταν αμοιβαία αυτή η λατρεία. Κι όχι για τα νούμερα τηλεθέασης, τα έξοδα-τα έσοδα κλπ. Γιατί έτσι ήταν η σχέση τους. Έντιμη, ωραία, αντρική.


Έχω πάει στο «Στην υγεία μας» 3-4 φορές. Και κάνα-δυο όχι ως καλεσμένος. Πίσω από τις κάμερες που λένε. Για τη φάση. Και οι φορές που ήμασταν πίσω από τα φώτα με τον Βασίλη Λάσκαρη, ήταν πολύ πιο απολαυστικές από εκείνες που ήμουν στους καλεσμένους. Τις έκανε πιο απολαυστικές ο Βασίλης, με την γενναιοδωρία του, την φιλοξενία του και τον τρόπο που σε καλοδεχόταν…


stin ygeia mas 500 710x401

 

Σαν να έμπαινες στο σπίτι του. Τόσο απλά, τόσο ζεστά.

Στην Ελλάδα, που για να πετύχεις πουλάς τη μάνα σου και τον πατέρα σου, ο Βασίλης Λάσκαρης κατάφερε να είναι στην κορυφή για 14 ολόκληρα χρόνια, χωρίς να χρειαστεί να πάει κόντρα στις αρχές του. Και δίδαξε ότι η λεζάντα δεν είναι απαραίτητο συνοδευτικό της επιτυχίας. Μπορείς να απολαμβάνεις τους καρπούς των κόπων σου, παίζοντας απλά με το κομπολογάκι σου στη γωνία του στούντιο. Ή ρίχνοντας μια ζεϊμπεκιά, όταν και όποτε…

Καλό σου ταξίδι.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved