«Ο Loki οφείλει την εξέλιξή του στον Tom Hiddleston»

Ο Executive Producer του «LOKI», Kevin R. Wright, μιλάει στο Ratpack για όλα όσα πρέπει να περιμένουμε στη 2η σεζόν.

2 SHARES

ΕπιμέλειαΧρήστος Κάβουρας

Κανένας villain δεν ξεκίνησε από την πρώτη φάση του MCU και τόσα χρόνια αργότερα συνεχίζει ακάθεκτος την ιστορία του. Όταν, λοιπόν, ο Chris Hemsworth μας γνώριζε τον Thor, λίγοι πιστέψαμε ότι ο ετεροθαλής αδελφός του (στην ταινία), ο Loki του Tom Hiddleston είχε περιθώρια να εξελιχθεί σε κάτι άλλο, πέρα από main antagonist. Η συνέχεια, διέψευσε τους πάντες και σήμερα ο «Θεός της Ζαβολιάς» δεν είναι μονάχα μια αξιόλογη φιγούρα του MCU αλλά ένας χαρακτήρας-σημείο αναφοράς για τη συνέχεια της ιστορίας με ξεχωριστή σημασία για το Multiverse.

Ίσως δεν είναι υπερβολή ότι είναι η πιο σημαντική φιγούρα της νέας εποχής και η σειρά που οι περισσότεροι περιμένουν να δουν. Άλλωστε το φινάλε του πρώτου κύκλου του «LOKI» άφησε ανοιχτούς λογαριασμούς και έναν Kang the Conqueror που έρχεται με απειλητικές- και κυρίως άπειρες- διαθέσεις. 


Με την TVA να βρίσκεται σε σύγχυση, ο Loki θα επιχειρήσει να σώσει την κατάρρευση του Multiverse και ταυτόχρονα να βρει τη variant του, Sylvie. Γνωρίζοντας, όμως, πως ο Kang και οι variants του πλησιάζουν, η Πρωτότυπη σειρά «LOKI» από τα Marvel Studios, που είναι τώρα διαθέσιμη αποκλειστικά στο Disney+, είναι άκρως κομβική για το μέλλον του MCU.

Ποιος καλύτερος, λοιπόν, να μας μιλήσει για τη νέα σεζόν και τη μετάβαση του Loki από villain σε superhero, από τον Executive Producer της σειράς – έχει διατελέσει και Associated Producer στο «Ant-Man and the Wasp»- Kevin R. Wright.


-Είμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για το MCU. Πόσο ακόμα χρόνο και κυρίως ρόλο μπορεί να συνεχίζει να παίζει ο Loki για την ιστορία;

Έχουμε συνειδητοποιήσει ότι τα μονοπάτια είναι πολλά, ειδικά από τη στιγμή που έχουμε το Multiverse και τα διάφορα timelines. Ο Loki είναι ένας τύπος που μπορεί να κουβαλήσει αρκετό βάρος και προσοχή πάνω του με τη μέχρι τώρα παρουσία του. Αυτό όμως που ισχύει για μας στη δεύτερη σεζόν είναι να επεκτείνουμε την εξερεύνηση του χαρακτήρα αλλά και του κόσμου γύρω του. Για μας ήταν σημαντικό να τελειοποιήσομε την ιστορία που ξεκινήσαμε στον πρώτο κύκλο και ταυτόχρονα να ανοίξουμε μονοπάτια για άλλες ιστορίες που έπονται. Είτε με τον Loki, είτε με κάποιον άλλο ήρωα που μπορεί να ακολουθήσει.

-Είναι τελικά ο χαρακτήρας του Tom Hiddleston το επίκεντρο του MCU για τη μετάβαση από το Infinity Saga, στο Multiverse Saga;

Αυτή είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ερώτηση. Αν το σκεφτούμε καλά, στα πρώτα 10 χρόνια του MCU, ο Loki είχε μόλις μιάμιση ώρα περίπου στην οθόνη, και παρότι έκανε μεγάλο γκελ στον κόσμο, δεν είχε το χρόνο που του άξιζε. Έχω να δώσω μεγάλο credit στον Tom (Hiddleston) για τον τρόπο που χειρίστηκε τον χαρακτήρα και το πώς "μαγνήτισε" το κοινό, ακόμα και σαν κακός. Ο κόσμος τρελάθηκε βλέποντάς τον και σε αυτόν εξαρτάται το γεγονός ότι η ιστορία του συνεχίζεται.


-O Loki ξεκίνησε το ταξίδι του ως villain, στη συνέχεια όμως εξελίχθηκε σε κάτι παραπάνω από έναν ήρωα. Τι ήταν το μυστικό για να γίνει αυτή η μετάβαση;

Για εμάς, που είμαστε πίσω από τα σκηνικά, ήταν πραγματικά ενδιαφέρον το να μπορούμε να συνεχίσουμε την ιστορία του Loki στη δεύτερη σεζόν, βάζοντας παραπάνω στην εξίσωση τον Mobius του Owen Wilson. Είναι ίσως ο μόνος χαρακτήρας που δεν τον κατακρίνει για αυτό που είναι, αλλά τον αφήνει να είναι ο εαυτός του.

Στη σειρά επομένως βλέπουμε έναν Loki που για πρώτη φορά είναι αποδεκτός και παράλληλα βρίσκει σύμμαχο στο πλευρό του, το οποίο και ξετυλίγεται περίφημα κατά τη διάρκεια της ιστορίας. Είναι πραγματικά κάτι που άξιζε στον Loki, αυτή η εξέλιξη σε ήρωα, αλλά για μας στη σειρά ήταν μια ευκαιρία να εξερευνήσουμε τι θα πει να είσαι σούπερ ήρωας, μέσω του συγκεκριμένου χαρακτήρα.

-Δηλαδή;

To αν μπορεί, τελικά, ο Loki να γίνει ήρωας στην πραγματικότητα και ποια είναι η καλύτερη version του εαυτού του; Μην ξεχνάμε ότι ο Loki, στα γεγονότα του MCU είναι βρίσκεται χρονικά λίγο μετά την πρώτη ταινία Avengers, στην οποία μάλιστα ήταν και ο main villain. Επομένως, με δεδομένο ότι έχει κάνει τόσα αρνητικά πράγματα, ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για μας στην παραγωγή το να καταφέρουμε να αλλάξουμε την εικόνα του.

Στην περίπτωσή του ισχύει το «μπορεί να βλέπεις τον εαυτό σου σαν ήρωα, το βλέπει και ο υπόλοιπος κόσμος το ίδιο;». Αυτό ήταν και το πιο δύσκολο κομμάτι που έπρεπε να ξεπεράσουμε.

-Τι πρέπει να περιμένουμε από την variant του Loki, τη Sylvie;

Η Sylvie δεν είχε ποτέ της ελεύθερη βούληση, επομένως ήταν η ευκαιρία για εμάς να της δώσουμε αυτή την δυνατότητα και έναν ιδιαίτερο τρόπο να την αξιοποιήσει. Πλέον μπορεί να περνάει από χρονοντούλαπο σε χρονοντούλαπο και η TVA να μην την κυνηγάει.

Εκεί βάλαμε έναν ανθρώπινο παράγοντα όταν μας δίνεται η ελευθερία κινήσεων. Όταν είμαστε απελευθερωμένοι, ουσιαστικά υπηρετούμε τις ορέξεις μας και συνήθως πάμε για φαγητό. Επομένως για αυτό της δώσαμε με το ξεκίνημα κιόλας της σεζόν και τη στείλαμε να κάνει κάτι που θα κάναμε και εμείς. Να πάει για fast food!

-Με το εμφατικό φινάλε της πρώτης σεζόν και της εμφάνισης του He Who Remains -variant του Kang The Conqueror- είδαμε πολλούς ήρωες να συνεχίζουν την ιστορία, όπως ο Doctor Strange και ο Ant-Man. Σας ανησυχεί το γεγονός ότι εμπλέκονται τόσοι παράγοντες και κανόνες στο ίδιο σύμπαν;

Είμαστε αρκετά μετρημένοι με όσα κάνουμε στη σειρά για να μην μπλέκουμε με άλλες ιστορίες. Σαφώς τα ταξίδια στο χρόνο και γενικότερα τα timelines εμπεριέχουν μεγάλο κίνδυνο για αυτό το κομμάτι, ωστόσο είναι όλα εντός προγράμματος.

Αυτοί που φτιάχνουν τις ιστορίες, να γνωρίζεις, είναι περισσότερο ενθουσιασμένοι με το να ακολουθούν τους κανόνες και να μην παρεκκλίνουν. Ξέρουν πάντα ότι όσο προσπαθούν να εξηγήσουν μια ιστορία πρέπει να ανοίγουν και άλλες «ιστορίες» οι οποίες όμως, ενδεχομένως, να αλλάξουν την κατάσταση για άλλα timelines.

Για αυτό, λοιπόν, περνάμε όλες τις ιστορίες από πολλούς σκηνοθέτες και σεναριογράφους οι οποίοι δεν επιτρέπουν να ξεφύγει τίποτα από το πρόγραμμα και τους κανόνες που έχουν τεθεί. Όλα λοιπόν θα είναι στη θέση τους για τα γεγονότα που θα ακολουθήσουν μετά τη σειρά.



Η 2ος κύκλος της Πρωτότυπης σειράς του Disney+, «LOKI», από τα Marvel Studios, είναι τώρα διαθέσιμoς αποκλειστικά στο Disney+.

Τα νέα επεισόδια είναι διαθέσιμα κάθε Παρασκευή. Μάθετε περισσότερα στο www.disneyplus.com

2 SHARES
©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved