«Ant-Man & the Wasp: Quantumania»: H Δυναστεία του Kang αντεπιτίθεται

Η Phase 5 του MCU ξεκινάει σε Star Wars mode και ένας Conqueror κάνει απειλητικό ποδαρικό. Έστω και σε λάθος ταινία.

Δεν είναι ότι ο χαρακτήρας του συμπαθέστατου Paul Rudd, o Ant-Man (a.k.a. Scott Lang) δεν είναι αποδεκτός ή αγαπητός, είναι όμως από εκείνους τους superheroes που δεν τραβάνε πάνω τη βαρύτητα που χρειάζεται ένας Avenger, καλή ώρα όπως ο Spider-Man ή παλιότερα οι Iron Man και Captain America. Τύποι σαν τον Ant-Man χρειάζονται μεν για να ξεφεύγουμε από τις σοβαρές υποθέσεις αλλά εδώ που τα λέμε δεν ήταν ποτέ η προσωποποίηση της σοβαρότητας και ατραξιόν των MCU fans (όπως είναι και οι Guardians of the Galaxy).

Ακόμα και έτσι όμως, το τρίτο κεφάλαιο της ιστορίας του μέρμηγκα και της σφήγκας την κάνει τη δουλίτσα του, καθώς πέρα από ποδαρικό στη Phase 5 του MCU φέρνει εις πέρας την αποστολή να μας γνωρίσει καλύτερα από ότι έκανε η σειρά Loki, τον new big villain, Kang the Conqueror του Jonathan Majors.

 

 

Ξεχάστε λοιπόν ό,τι είδατε στο φινάλε της σειράς του Θεού της Σκανταλιάς, ο κωμικός και ολίγον ασόβαρος He Who Remains variant του Kang δεν έχει καμία σχέση με αυτόν που αντικρίζουμε στο «Ant-Man & the Wasp: Quantumania». Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή.

Εσένα σου άρεσε το Black Panther: Wakanda Forever;

Η πλοκή

Η Cassie Lang έχει αποκτήσει τη μανία των Hope και Hank Pym δημιουργώντας δική της, αλά Ant-Woman στολή, αλλά και έναν τρόπο επικοινωνίας του κόσμου μας με το Quantum Real (σ.σ. στον μικρόκοσμο που ήταν παγιδευμένος ο Scott και επέστρεψε στο Avengers: Endgame). Την ίδια στιγμή ο Scott απολαμβάνει την ήρεμη ζωή μακριά από διαπλανητικές απειλές, προσπαθώντας παράλληλα να καταπιεί το επιστημονικό δαιμόνιο της κόρης του, αλλά αυτή του η δυσκολία εξισορροπείται με τη ζωή πλάι στην αγαπημένη του, Hope Pym η οποία είναι πλέον σταρ της τεχνολογίας και εργάζεται για να σώσει το περιβάλλον.

Η περιέργεια της Cassie όμως να συνδεθεί με το Quantum Realm θα στείλει και τους πέντε (Ant-Man, Wasp, Cassie, Hank Pym και Janet Van Dyne) στον μικρόκοσμο των κβάντων, όπου θα ανακαλύψουν έναν εντελώς νέο κόσμο που δεν έχει καμία σχέση με το χωροχρόνο και το Multivetse. Εντός αυτού υπάρχουν ζωντανοί οργανισμοί που δεν έχουν ιδέα τι θα πει Γη, ωστόσο ζουν υπό τον φόβο μιας απειλητικής, ανθρώπινης φιγούρας. Τον αποκαλούν Κατακτητή (Conqueror) και ναι, είναι o Kang και η παρουσία του Scott θα του δώσει μια μεγάλη ευκαιρία να πετύχει έναν σκοτεινό σκοπό του. Να βγει στον έξω κόσμο με σκοπό (τι άλλο) να κατακτήσει το Multiverse.

 

 

Τι όμως είναι τόσο σημαντικό για τον νέο μεγάλο κακό του MCU που μόνο ο Ant-Man μπορεί να του χαρίσει; Από τα τρέιλερ που είχαμε δει τόσο καιρό είχαμε καταλάβει ότι κάτι έχει ο Ant-Man για να βοηθήσει τον Kang να ξεφύγει, ωστόσο όσο περνάει ο χρόνος είναι άλλο που απασχολεί τον θεατή. Αν ο Kang, αυτός ο τύπος που βλέπουμε και τα βάζει με τον θεωρητικά ασήμαντο Ant-Man -συγκριτικά πάντα με Spider-Man, Doctor Strange ή Black Panther και σία- είναι άξιος για αντι-Thanos. Πώς γίνεται ένας άνθρωπος να μπορεί να είναι πιο δυνατός από τον τιτάνα που εξαφάνισε το μισό σύμπαν με ένα χτύπημα των δαχτύλων του.

Είδαμε διάφορες version του Multiverse στο Doctor Strange in the Multiverse of Madness.

Περνάει το τεστ; Περίπου

Όσο περνάει η ώρα στο αλά Star Wars σκηνικό, γεμάτο οργανισμούς που θυμίζουν κατοίκους του πλανήτη Tatooine, ο Kang the Conqueror έρχεται σαν άλλος Darth Vader για να σου προκαλέσει αυτό το γούρλωμα των ματιών σε κάθε του εμφάνιση χωρίς όμως να μπορείς να καταλάβεις ποιο συναίσθημα είναι αυτό τελικά που επικρατεί μέσα σου. Είναι άραγε φόβος ή κατά βάθος τον συμπαθείς; Όπως δηλαδή γινόταν και με τον Vader ένα πράγμα με τη μόνη διαφορά ότι αυτός ο villain έχει πλάνο και θέλει να κατακτήσει όλο τον κόσμο. Όσο περνάει η ώρα δεν θες μεν να εξολοθρεύσει τον Ant-Man, από την άλλη όμως αν δεν μπορεί να περάσει το τεστ χαμηλής δυναμικής απέναντι στο μυρμήγκι της Marvel, γιατί να αποτελεί απειλή για το Multiverse;

Η απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα θα είναι μία ατάκα του Kang η οποία θα στριφογυρνάει για πάντα στο μυαλό του Scott Lang «έχω δει πώς καταλήγει ο κόσμος και πίστεψέ με, θέλεις να είμαι εγώ ο τύπος που θα κατακτήσει το σύμπαν». Ακούγεται κακό ή δεν είναι και τόσο;

 

 

Αυτό που μας εξηγεί η ταινία και δεν είχαμε καταλάβει μέχρι στιγμής είναι ότι ο Kang δεν είναι ένα δυνατό ον από φυσικού του σαν τον Thanos, ωστόσο το ότι προέρχεται από το μακρινό μέλλον του επιτρέπει να διαθέτει μια απίστευτα εξελιγμένη τεχνολογία, ικανή να τον μετατρέπει σε τρόμο ανάμεσα στα σύμπαντα αλλά και στους ίδιους του τους variants. Και ναι, ο Kang του «Ant-Man & the Wasp: Quantumania» είναι η πλέον διαβολική μορφή του Conqueror ανάμεσα στα άπειρα timelines, ωστόσο ποιος είπε ότι είναι και ο πιο επικίνδυνος από όλους;

Σαφώς και θα θέλαμε να δούμε τον Kang κόντρα σε πιο ισχυρό superhero, ωστόσο το MCU καταφέρνει να μας εξηγήσει τι είναι αυτό που κάνει τον να θεωρείται πιο ισχυρός από τον Thanos και γενικότερα ολόκληρο το Multiverse. Η απάντηση είναι στη λέξη «Dynasty». Αυτή που θα κολλήσει πλάι στο Avengers 5 (The Kang Dynasty) το 2024 και θα φανερωθεί ακόμα περισσότερο στα mid και post credit scenes (αξίζουν και τα δύο, μη φύγετε από την αίθουσα) και δικαιολογούν την απειλή που πλησιάζει.

Αυτό το βίντεο της Marvel θα τρελάνει κάθε φαν των 00's.

Ένα φιλμ που λόγω του κόσμου στο οποίο πραγματοποιείται είναι η χαρά του εφέ και των ιδιαίτερων πλάνων, οι σκηνές δράσεις δεν απογοητεύουν ενώ η χημεία μεταξύ της 5άδας των Guardians of the Quantum Realm είναι εξαιρετική, με τους Michael Douglas και Michele Pfeiffer να γεμίζουν με την ποιότητά τους τα σημεία που χρειάζεται «γέμισμα» η οθόνη.

Υ.Γ. Η ταινία αυτή πάντως, όπως και το Iron Man 3- είναι ένα μεγάλο παράδειγμα ότι στο MCU έχουν κάποιο θέμα με τους villains του Iron-Man TAS των 90’s και επιθυμούν την καταστροφή τους. Μετά την κωμικοποίηση του Mandarin μέσω του Trevor Slattery, έφτασε και η σειρά του MODOK να βγει σαν καρικατούρα. Για όσους δεν γνωρίζουν πόσο σατανικό είναι το τεράστιο κεφάλι που μπορεί να χειρίζεται κάθε τι τεχνολογικό μονάχα με τη σκέψη μπορεί και να τους άρεσε αυτό που αντίκρισαν. Για όλους τους άλλους πάλι απλώς εύχονταν να μην είχε εμφανιστεί ποτέ. Κρίμα.

Άμα σε πείσαμε να δεις το «Ant-Man & the Wasp: Quantumania» καλό είναι να ξέρεις τι πρέπει να γνωρίζεις πριν κλείσεις εισιτήριο στους κινηματογράφους. Μια ματιά στο παρακάτω βίντεο θα σε βοηθήσει:

 

What to Remember Before Seeing Ant Man and the Wasp: Quantumania


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved