O Muddy Waters έβαλε την ψυχή στα blues

10 τραγούδια του που σιγοτραγουδάμε μέχρι και σήμερα.

Σκέψου λίγο όλες εκείνες τις τεράστιες φυσιογνωμίες στο χώρο του blues rock. Από τον Muddy Waters που σαν σήμερα έφυγε από την ζωή, μέχρι τον John Lee Hooker και τον Robert Johnson. Από τον ‘‘Honeyboy’’ Edwards μέχρι την Big Mama Thornton. Χωρίς τα blues,  η ζωή θα είχε διαφορετική γεύση. Θα ένιωθες πως κάτι λείπει χωρίς να έχεις την δυνατότητα να προσδιορίσεις το «τι». Το αισθάνεσαι όμως στο πετσί σου από το πρώτο τραγούδι που θα ακούσεις.

Με μία ηλεκτρική κιθάρα σε αργό ρυθμό να βγάζει ένα μεγάλο παράπονο και όλες τις παραπάνω μεγάλες φωνές να διηγούνται ιστορίες που σε ανατριχιάζουν. Αυτά είναι τα blues. Ένα από τα ωραιότερα πράγματα που δημιουργήθηκαν από τον άνθρωπο για τον άνθρωπο.

 

 

Ο Muddy δεν ήταν μόνο ένας τεράστιος καλλιτέχνης. Ήταν ο άνθρωπος που έφερε τα blues στην mainstream δισκογραφία και που τα έβαλε στα πικ απ όλου του κόσμου. Προσηλύτισε το κοινό με τον ωραιότερο τρόπο ανοίγοντας ακόμα περισσότερο τον δρόμο για τα Delta και τα Chicago Blues και την φιλοσοφία που είχαν να μοιραστούν - και όχι μόνο στα blues αλλά στo rock n' roll γενικότερα.

Τα παρακάτω τραγούδια είναι μόλις 10 από την τεράστια παρακαταθήκη που άφησε πίσω του και που ενέπνευσαν χιλιάδες καλλιτέχνες. Σήμερα τα ακούμε μόνο για πάρτη του και τον ευχαριστούμε.

 

 

1. Hoochie Coochie Man

 

 

2. I'm Ready

 

 

3. Rollin' Stone

 

 

4. Long Distance Call

 

 

5. I Can't Be Satisfied

 

 

6. My Home is in the Delta

 

 

7. I Feel Like Going Home

 

 

8. Got my Mojo Working

 

 

9. I Just Want to Make Love to You

 

 

10. Mannish Boy



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved