Η ξεκούραση στις διακοπές είναι φτιαγμένη για δύο άτομα

Γιατί πρέπει να ξεχάσεις το μπούγιο και να διακοπάρεις μόνο με τον κολλητό. 

Τα τελευταία δέκα χρόνια πηγαίνω διακοπές, αυστηρά, δύο ατόμων. Αντικοινωνική δεν με λες. Λίγο παράξενη με λες (πίσω από την πλάτη μου πάντα). Ωστόσο, έχω ατράνταχτα επιχειρήματα για να σε πείσω πως that’s the only way για να ξεκουραστείς και να απολαύσεις τις διακοπές σου. Αν παίζεις ήδη με την ομάδα μου, τότε το κείμενο που ακολουθεί θα είναι απλώς ένα κείμενο που θα αξίζει να μοιραστείς με τους φίλους σου.

Καταρχάς, ας συμφωνήσουμε σε κάτι. Υπάρχουν δύο λόγοι για τους οποίους πας διακοπές:

Α. Να ξεκουραστείς.
Β. Να γνωρίσεις κόσμο.

Θα επικεντρωθώ στο Α και θα σου πω πως αν οι διακοπές περιλαμβάνουν περισσότερα από δύο άτομα, δεν ξεκουράζεσαι καθότι ο καθένας θέλει τα δικά του. Παιδιά, ναι, είναι αλήθεια. Ο ένας θέλει να σηκωθεί στις 10 («για να προλάβουμε»), ο άλλος θέλει να ξυπνήσει στη 1 («δεν έχω κοιμηθεί όλη τη χρονιά ρε παιδιά»), ο τρίτος θέλει παραλία με βράχια («να κάνουμε καμιά βουτιά!»), ο τέταρτος να φάει σε εστιατόριο («για ένα Instagram ζούμε») και ο πέμπτος να ερωτευτεί (#sic).

Τουτέστιν, προσπαθώντας να ικανοποιηθούν όλοι, κανείς δεν ξεκουράζεται, πόσο μάλλον εσύ, που είναι και ο αυτοσκοπός σου. Εκτός αν δεν σε νοιάζει τι θέλουν οι άλλοι, σηκώνεις μπαϊράκι και τραβάς δικό σου πρόγραμμα. Ωραίος φίλος. Να σε χαίρονται.

Tip: Μην πάτε διακοπές με κάποιους, αν δεν έχετε διαπιστώσει ότι ταιριάζετε στο πρωινό ξύπνημα. Συμφωνείστε από πριν, στην τελική. Τύπου: «12 θα φεύγουμε για παραλία». Τίμια ώρα και όλοι μένουν ικανοποιημένοι.

Ας περάσουμε στα της παραλίας. Οι μισοί θέλουν να παίξουν ρακέτες, οι άλλοι να κάνουν βουτιές ή να κυνηγήσουν επιδόσεις Φελπς, κάποιος άλλος να κοιμηθεί (ναι, ΠΑΛΙ), κάποιοι κουβαλάνε ομπρέλες, ψυγειάκι, καρεκλάκια κ.ο.κ. και στήνουν το τσιμπούσι τους. Όλα τα παραπάνω μπορούν να συνδυαστούν, όμως προσέξτε μην καταντήσετε σαν το Cirque di Soleil. Επίσης (στάνταρ) δεν ξεκουράζεσαι.

Tip: Μην πάτε διακοπές με κάποιους, αν δεν έχετε συμφωνήσει στο τι ώρα θα αναχωρείτε από την παραλία. Τύπου: «7 θα αναχωρούμε από την παραλία». Τίμια ώρα και όλοι μένουν ικανοποιημένοι (δις).

Επόμενο στόχος το φαγητό. Άλλος σουβλάκι («παιδιά, δεν δίνω πάνω από 5 ευρώ για φαγητό, προτιμώ να πιω σφηνάκια»), άλλος εστιατόριο («να φάμε σαν άνθρωποι ρε μ@λ@κες»), άλλος ταβέρνα («ένα ταβερνάκι ρε παιδιά, να πιούμε και κανένα ούζο»).

Tip: Μην πάτε διακοπές με κάποιους, αν δεν έχετε συμφωνήσει στο τι θα τρώτε. Τύπου: Μία μέρα ταβέρνα, μία σουβλάκι, μία εστιατόριο. Τίμιο deal και όλοι μένουν ικανοποιημένοι (τρις).

Για το τέλος, το βράδυ. Άλλος χαλαρό ποτό (μπορεί και κοκτέιλ με ομπρελίτσες) και άλλος ξενύχτι μέχρι το πρωί στα μπαρς (επάνω).

Tip: Έχετε σίγουρα συμφωνήσει μεταξύ σας ότι πάτε για ξεκούραση;

Στην περίπτωση Β, που πάτε διακοπές για να γνωρίσετε κόσμο δηλαδή, τότε ναι, μπορείτε να πάτε μεγαλύτερη παρέα, αν και -ακούστε με- καλύτερη μπαλίτσα θα παίξετε ως δυάδα.

Και γενικώς σημειώστε τα εξής: Ποτέ καμία δυάδα δεν γύρισε μαλωμένη από διακοπές σε νησί. Ποτέ κανένα ζευγάρι δεν γύρισε χωρισμένο (εκτός αν είχε πάει με ακόμη ένα ζευγάρι για παρέα). Ποτέ καμία δυάδα δεν γύρισε χωρίς γνωριμίες.

Η δυάδα είναι ιερή: Μαζί ξυπνάτε, μαζί παίρνετε πρωινό, μαζί ξεκινάτε για την παραλία, μαζί θα παίξετε ρακέτες, θα πιείτε μπύρες ή θα κοιμηθείτε, από κοινού θα συμφωνήσετε για το πού θα φάτε και το βράδυ αν υπάρχει «θέμα», σίγουρα υπάρχει υποστήριξη ή/και κατανόηση.

Με μία λέξη: Δύο.Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies