Γιατί ο Sean Connery παραμένει ο πιο γοητευτικός James Bond;

Εκείνος που τα ξεκίνησε όλα.

 

Ο πιο γνήσιος James Bond, εκείνος που χάραξε την πορεία για όλους τους υπόλοιπους που ακολούθησαν, ο Sean Connery έχει αφήσει το δικό του στίγμα όχι μόνο ως ηθοποιός, αλλά και ως άντρας. Έχει μείνει ως ένας από τους άντρες που αποτελούν σημείο αναφοράς για πολλές γυναίκες και υπάρχει λόγος για αυτό. Γεννήθηκε στις 25 Αυγούστου του 1930 και έφυγε στις 31 Οκτωβρίου του 2020. Η δημοφιλία του ηθοποιού εκτοξεύεται με τον ρόλο του μυστικού πράκτορα James Bond. Συνολικά πήρε μέρος σε επτά ταινίες Bond. Μετά ακολούθησαν τόσοι άλλοι που ενσάρκωσαν τον θρυλικό πράκτορα, όμως η γοητεία του Connery έμεινε χαραγμένη.

Το γιατί η γοητεία του Connery έμεινε αναλλοίωτη μέσα στα χρόνια είναι εύκολο να ερμηνευτεί από μία γυναίκα. Αρχικά, αντιπροσωπεύει το γνήσιο, το πρωτότυπο, καθώς δεν θα πάψει ποτέ να είναι ο πρώτος μυστικός πράκτορας 007. Εκείνος, δηλαδή, που έβαλε τις βάσεις για να σφυρηλατηθεί ο χαρακτήρας του πράκτορα, έδωσε σάρκα και οστά σε έναν μύθο. Έγινε το είδωλο των αντρών, αφού όλοι ήθελαν να έχουν μια ζωή σαν τη δική του, που πέρα από την περιπέτεια δεν έλειπε ποτέ μία ωραία γυναικεία παρουσία. Και κάθε γυναίκα που τον έβλεπε ήθελε να είναι το πολυπόθητο κορίτσι του Bond.

 

 

Εντάξει, πολλά ξεκινούν από την εμφάνιση και φυσικά η γοητευτική εικόνα του Connery δεν θα μπορούσε να αφήσει και δεν αφήνει ούτε και σήμερα ασυγκίνητη μία γυναίκα. Κλασικά όμορφος με τα τέλεια σε αναλογία χαρακτηριστικά προσώπου και με ανάστημα που δεν θα μπορούσε να μην κερδίζει τις γυναίκες. Αλλά αυτό είναι μόνο η αρχή. Ο Connery είχε κλάση, εξέπεμπε ευγένεια είναι αυτό που λέμε gentleman. Ανεπιτήδευτα σοβαρός, ακόμη και ο τρόπος που μιλούσε ήταν ελκυστικός. Ένας χαρισματικός άντρας που τον διέκρινε ποιότητα και αυτό το στοιχείο του είναι που τον ξεχώριζε από άλλα αρσενικά, καθώς προκαλούσε αισθήματα ασφάλειας σε μία γυναίκα. Όλα αυτά τον έκαναν sexy, αλλά βγάζοντας παράλληλα ποιότητα, δημιούργησε δηλαδή το τέλειο αρσενικό. Αυτός ο τύπος που δεν σταματά να γοητεύτει τις γυναίκες.

Όταν ο Sean Connery συστηνόταν για πρώτη φορά ως James Bond

Αξίζει να αναφέρουμε ακόμη, πως όταν ο Connery ενάρκωνε τον James Bond του Ίαν Φλέμινγκ ο κόσμος ήταν διαφορετικός από ότι σήμερα. Ήταν η εποχή του Ψυχρού Πολέμου και όλα ήταν πολύ διαφορετικά από αυτά που ζούμε στην εποχή μας. Ο Connery ή ο Bond (ήταν το ίδιο) ταξίδευε τους θεατές σε μέρη που δεν θα είχαν μέχρι τότε την ευκαιρία να δουν, εξωτικές τοποθεσίες, παλάτια, αλλά και επιλογές ενός άλλου lifestyle: martini, κουστούμια και λαμπερά πάρτι.

Για την ιστορία να πούμε ότι ο δημιουργός του James Bond, Ίαν Φλέμινγκ, δεν ήταν ευχαριστημένος με την επιλογή του ηθοποιού για την ενσάρκωση του πρωταγωνιστή του, καθώς πίστευε ότι λόγω της φυσικής του διάπλασης και του παρουσιαστικού του δεν θα φαινόταν τόσο εκλεπτυσμένος. Ωστόσο, μετά την πρεμιέρα της πρώτης ταινίας, «Dr. No»,  εντυπωσιάστηκε με το αποτέλεσμα. Η ερμηνεία του Connery ως Βond και το στιλ που προσέδωσε στο χαρακτήρα αυτό οφείλεται στην καθοδήγηση του σκηνοθέτη των ταινιών Τέρενς Γιανγκ, ο οποίος τον πήρε υπό την προστασία του και «εξευγένισε» το φυσικό παρουσιαστικό του.

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved