Έξι άνθρωποι που τα έπιναν περισσότερο από σένα και την παρέα σου

Κάθε φορά που λέμε ότι ήπιαμε το Βόσπορο, καλό είναι να θυμόμαστε και τα χειρότερα.

Όλοι μας έχουμε μία τρελή ιστορία με τους κολλητούς μας, από μία νύχτα που έχουμε πιει τόσο πολύ που σχεδόν ντρεπόμαστε να την ομολογήσουμε. Υπάρχουν όμως και άνθρωποι που, ενώ για μας αυτή η νύχτα θα γινόταν μία αφόρητη ημέρα σε επίπεδο hangover, για άλλους ήταν απλά μία Παρασκευή. Ένα Σάββατο. Μία τυπική ημέρα.

Ακολουθούν έξι άνθρωποι που ξεφτίλισαν κάθε όριο στο θέμα ποτού, αλλά που μάλλον θα περνούσες πολύ καλά μαζί τους σε επίπεδο παρέας. Ή τουλάχιστον αυτό λένε οι μαρτυρίες.

 

 

Richard Burton

GettyImages 502855175
Getty Images

Περίεργη υπόθεση, μυστήριο τρένο. Ο άνθρωπος που έμεινε στην ιστορία για το εκρηκτικό του ταμπεραμέντο στη σκηνή και την θυελλώδη του σχέση με την Elizabeth Taylor, έτρεφε μία ιδιαίτερη αγάπη στο ποτό που σίγουρα δεν έκανε τα πράγματα καλύτερα με τον γάμο του. Αξίζει να αναφερθεί πως έκανε παρέα με άλλα δύο κορυφαία μπεκρομούλαρα, τον Peter O’Toole και τον Richard Harris. Οι τρεις τους όχι μόνο ήταν φίλοι στην αληθινή ζωή, αλλά έχουν κάνει μπαρότσαρκες σε σημείο που έχουν ξυπνήσει στο Yorkshire χωρίς να γνωρίζουν πώς έφτασαν εκεί.

 

O Richard Harris να θυμάστε ότι ήταν μία κατηγορία μόνος του.

 

George Best

GettyImages 1164760120
Getty Images

Κάθε φορά που πιστεύεις ότι έχεις πιει πολύ με την παρέα σου, υπάρχουν άνθρωποι που γελούν με μία τέτοια ατάκα. Ο George Best ήταν ένας από αυτούς. Έχει πιει όσο έχουμε πιει όλοι μαζί με τις παρέες μας, έχει ξενυχτήσει σε σημείο που έχει κάνει τη νύχτα μέρα και έχει πάει σε τόσα μπαρ που και ο ίδιος δεν θα θυμάται που ήταν το καθένα. Θα μου πεις «αυτό δεν είναι το θέμα με τους αλκοολικούς;». Σίγουρα, αλλά πόσους αλκοολικούς ξέρεις που, αφότου έχουν πιει τον Βόσπορο, κάνουν ερωτικά τρίο στην Ελβετία και την επόμενη μέρα παίζουν μπάλα; Ο Best ήταν πραγματικά Best και όχι μόνο στο ποδόσφαιρο. Ήταν αυτό που λέμε η ψυχή του πάρτι. Και όταν κάνεις την δουλειά σου σωστά, κανείς δεν πρόκειται να αναρωτηθεί τι ή πόσο έχεις πιει.

 

Charles Bukowski

GettyImages 115063722
Getty Images

To πρόβλημα στο να τα πιείς παρέα με τον Bukowski, θα ήταν πως πιθανότατα δεν θα ήθελε την παρέα σου. Δηλαδή, δεν θα είχε πρόβλημα να τον κεράσεις ποτό σε κάποιο μπαρ, αλλά το να τον πάρεις τηλέφωνο και να του προτείνεις να γίνεται χάλια, θα ήταν κάτι που δεν θα το ήθελε – ίσως γιατί θα φοβόταν μην τον έβαζες να πληρώσεις. Επειδή όμως ο συγγραφέας τιμούσε τη συνήθεια να τα πίνει μόνος του στο μπαρ, δεν θα έλεγε όχι στο να γνωριστείτε στη μπάρα και να σου αρχίσει τις ιστορίες. Ειδικά για τις γυναίκες, θα είχε να σου πει πολλά.

 

Για τις μεθυσμένες αλήθειες του Charles Bukowski τα έχουμε ξαναπεί.

 

Frank Sinatra

GettyImages 514905902
Getty Images

Aς είμαστε ειλικρινείς. Θα κάναμε παρέα με τον θείο Frank ακόμη και αν του άρεσε να πίνει φασκόμηλο. Όμως η αγάπη του για το Jack Daniels ήταν τέτοια, που έφτασε στο σημείο να επηρεάσει ένα σωρό άντρες και γυναίκες να αλλάξουν ετικέτα στο ποτό τους. Γιατί; Γιατί έτσι το έπινε ο Sinatra. Ταυτόχρονα, ήξερε να τα πίνει με αυτό που λέμε αντροπαρέα και μάλιστα να περνάει και καλά. Λίγο το κέφι, λίγο το τραγούδι, λίγο το πως σιγόνταραν οι υπόλοιποι του Rat Pack, κατάφερε να φτάσει σε ένα σημείο που ο μέσος Αμερικάνος, παρακαλούσε να είχε την ευκαιρία να μοιραστεί ένα ποτό με τον Sinatra για την παρέα του – κυριολεκτικά ζητούσαν να κάτσει στα τραπέζια τους έστω για ένα ποτό. Πότε ξέρεις ότι είσαι πετυχημένος; Όταν όλοι θέλουν να πιούν ένα ποτό μαζί σου και δεν πετάς μπούρδες όταν ανοίγεις το στόμα σου.

 

Hunter S. Thompson

GettyImages 1312833079
Getty Images

Όχι πως το ποτό δεν ήταν κάτι σύνηθες στους συγγραφείς, αλλά υπάρχουν και κάποιοι που πάντα μπορούν να το κάνουν καλύτερα. Παρότι ξεκίνησε με μπέρμπον κατέληξε τελικά στο ουίσκι -ή μάλλον και στο ουίσκι- πίνοντας πάντα ένα ποτήρι πριν τα γεύματα της ημέρας ή και στο ενδιάμεσο. Μέσα σε αυτά πρέπει να συμπεριλάβουμε τις αγαπημένες του μαργαρίτες που τις έπινε τα βράδια, ενώ κάποιες ημέρες δοκίμαζε να ακροβατεί κάπου ανάμεσα στο τζιν και το Chartreuse. Kακά τα ψέματα, παρότι ο ίδιος θα ήταν μία ανεξάντλητη πηγή γνώσεων, δεν θα είχε και πολύ χρόνο για την παρέα σου επειδή θα τον ενοχλούσες στο γράψιμο.

 

Βασίλισσα Ελισάβετ

GettyImages 1241913466
Getty Images

Ιδού και μία ζωντανή απόδειξη που λέει ότι αν είσαι γαλαζοαίματη και μείνεις πιστή σε ένα μόνο ποτό, το πιο πιθανό είναι να τους πατήσεις όλους κάτω. Πολλά έχουν γραφτεί κατά καιρούς για την υγεία της Ελισάβετ, αλλά η ίδια φαίνεται να μην καταλαβαίνει τίποτα. Παίζει μόνο το ποτό ρόλο; Σίγουρα όχι. Όμως όταν από τα 17 σου πίνεις κάθε μέρα τζινάκι και έχεις καταφέρει να φτάσεις κοντά στα 100, είσαι σίγουρα άξια χειροκροτήματος. Και η ζωή συνεχίζεται. Μάλλον.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved