7 μέρη στην Ελλάδα που θα μπορούσαν να στηθούν μαγευτικές Συναυλίες

Φαντάζεσαι να χοροπηδάς κάτω από τα Μετέωρα;

Εδώ στο Ratpack αγαπάμε πολύ τα μουσικά φεστιβάλ και τις συναυλίες. Έπεσε λοιπόν στην αντίληψη μας ένα μουσικό φεστιβάλ το οποίο διεξάγεται στην Ισλανδία και ακούει στο όνομα Night + Day Festival – μάλιστα θα παίξουν οι ‘‘The Xx’’ ως headliners. Αν δει κανείς τον συναυλιακό χώρο, περιλαμβάνει έναν πανέμορφο καταρράκτη στο Skogafoss ο οποίος αναμένεται να φιλοξενήσει όλα τα ονόματα που θα συμμετάσχουν και συνάμα να αποτελέσει ειδυλλιακό τοπίο για τον κόσμο που θα παραβρεθεί. Γιατί άπαξ και κάνεις μουσικό event στην Ισλανδία, ποντάρεις στη φύση.

963856

Η παραπάνω  φάση μας έβαλε σε προβληματισμό. Τι έχουν δηλαδή οι Ισλανδοί που δεν έχουμε εμείς; Ειδικά στο κομμάτι της φύσης, τους τρώμε για πρωινό. Το πρόβλημα είναι πως το μεγαλύτερο μέρος των συναυλιών, γίνεται είτε στη Μαλακάσα είτε σε λοιπά αθηναϊκά venues. Και καλά όλα αυτά, αλλά μήπως να υπάρξει και λίγη αποκέντρωση ρε παιδιά; Ήδη έχουμε κάποια αξιόλογα φεστιβάλ που γίνονται στην μαγευτική ελληνική φύση, όπως τα dance festival της Σαμοθράκης, το River Party στην Καστοριά ή το περίφημο Acheron Fest που κάθε χρόνο μυεί τον κόσμο στη μαγευτική ομορφιά του ποταμού Αχέροντα.

Τα παραπάνω σε βάζουν ωστόσο σε σκέψεις. Δηλαδή η Ελλαδάρα μας δεν έχει άλλα μέρη τα  οποία μπορούν να αποτελέσουν την αρχή για κορυφαία φεστιβάλ και να προσελκύσουν μεγάλα ονόματα; Βρήκαμε 6 και καλούμε το υπουργείο Πολιτισμού να δώσει την δέουσα προσοχή. 

 

Αρχαίο Θέατρο Δελφών

caption

Να πούμε αυτό: οι αρχαίοι μας πρόγονοι δεν ήταν πουθενάδες. Ειδικά στην κατασκευή θεάτρων, διάλεγαν τα καταλληλότερα σημεία με βάση την μέγιστη εμβέλεια που μπορεί να αποκτήσει η ακουστική. Παρότι όλο και κάτι γίνεται εκεί πάνω, σκεφτείτε πόσο ιδανικό θα ήταν το μέρος για να φιλοξενήσει διάσημους καλλιτέχνες και μπάντες. Με τον ήχο να ξεχύνεται στον κάμπο και το καταπράσινο τοπίο να συνθέτει το μοναδικό αποτέλεσμα, οι Δελφοί θα μπορούσαν να ανεβάσουν ακόμα περισσότερο τον τουρισμό τους – άλλωστε η χώρα των Δελφών διαθέτει πλήθος από ξενοδοχεία και πανσιόν. Και όλα αυτά κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του Απόλλωνα.

Ιδανική μπάντα για συναυλία: Οι Tool που θα έδεναν άριστα με την μυστικιστική ατμόσφαιρα του χώρου. Σε κάθε περίπτωση, ο ήχος θα είναι ανώτερος από την εμφάνισή τους στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας.

 

Μετέωρα

1b517ce85242d20abd4a02d6f66cc419

Αν δεν έχεις επισκεφτεί ποτέ το μέρος, πιθανόν και να σκεφτείς «Έλα μωρέ με τα μοναστήρια». Η θέα των Μετεώρων είναι μαγευτική. Τόσο μαγευτική που μέχρι και οι Linkin Park έπαθαν την πλάκα τους όταν επισκέφθηκαν την Καλαμπάκα και  αποφάσισαν να δώσουν το όνομα των Μετεώρων στον τρίτο τους δίσκο. Η περιμετρική περιοχή γύρω από τα μοναστήρια έχει αρκετό χώρο για το στήσιμο συναυλιών και σε κάθε περίπτωση (σ.σ.: με την σωστή οργάνωση) θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα καλοκαιρινά φεστιβάλ. Ελπίζουμε μόνο να μην τρώγαμε άκυρο από τους καλόγερους.

Ιδανική μπάντα για συναυλία: Πείτε ό,τι θέλετε, αλλά εμείς πιστεύουμε ότι οι Linkin Park θα πλήρωναν για να κάνουν headline σε τέτοιο φεστιβάλ.

 

Λουτρά Πόζαρ

lp02

Περίπου 1,5 ώρα μακριά από την Θεσσαλονίκη, κοντά στα σύνορα με τη FYROM, δεσπόζουν τα Λουτρά Πόζαρ. Ό,τι πιο μαγευτικό έχει να δείξει ο νομός Πέλλας με πολλούς καταρράκτες που έρχονται να απαντήσουν στα φεστιβάλ της Ισλανδίας . Ακόμη και αν σήμερα η περιοχή είναι γνωστή για τις λουτροπόλεις, το ειδυλλιακό τοπίο του Λουτρακίου Αριδαίας που έχει δίπλα του το Δημοτικό Δάσος, είναι μία από τις πιο πράσινες περιοχές της χώρας μας. Ατμοσφαιρικό, δροσερό και με μεγάλη άπλα για τον κοσμάκη, θα μπορούσε να αποτελέσει την έναρξη ενός ολοκαίνουργιου φεστιβάλ που θα είχε μάλιστα ως βάση την συμπρωτεύουσα.

Ιδανική μπάντα για συναυλία: Σε τέτοια ατμόσφαιρα μόνο οι Madrugada θα μπορούσαν να κολλήσουν.  

 

Λίμνη Τσιβλού

limni tsiblou axaia

Εδώ στην Ελλάδα τους αγαπάμε τους Prodigy. Τόσο πολύ που πάμε και 2 και 3 και 4 φορές στις συναυλίες τους. Όμως φανταζόμαστε πως ακόμη και αυτός ο έρμος ο Keith θα έχει μπουχτίσει με την Μαλακάσα. «Πάλι Μαλακάσα ρε μαλακάσες; Άλλα μέρη δεν έχετε;». Ξέρεις τι χρειάζεσαι για τους Prodigy; Χώρο. Πολύ χώρο. Και ιδανικά, κάτι που να μην παραπέμπτει σε ξεραΐλα. Ας ξεχάσουμε λοιπόν για λίγο την Μαλακάσα και ας επικεντρωθούμε στην τεράστια Λίμνη Τσιβλού που βρίσκεται μία ανάσα μακριά από τα Καλάβρυτα και 2 ώρες από την Αθήνα. Πολύς ο χώρος για χορό, όμορφο το τοπίο για να ξεμεθύσεις από τους ήχους των Prodigy το πρωί και μία νέα μέρα ξημερώνει για τις όχθες της Λίμνης που μπορούν να αποτελέσουν την αρχή για όμορφες μουσικές ιστορίες. Αν μπει και η εξέδρα καταμεσής στη λίμνη, την κάνουμε ταράτσα. 

Ιδανική μπάντα για συναυλία: Στην περίπτωση που δεν το καταλάβατε, όταν είδαμε την Λίμνη σκεφτήκαμε τι ωραία θα έπαιζαν εκεί οι Prodigy.

 

Μπάλος Γραμβούσας Χανίων

paralia mpalos beach gramvousa chania 1

Εκεί που όλοι λένε Φαλάσαρνα, εμείς λέμε Μπάλος. Η λιμνοθάλασσα του Μπάλου είναι γνωστή μέχρι τις άκρες του πλανήτη για τα υπέροχα νερά της και το μαγευτικό της τοπίο. Για την ακρίβεια, η μορφολογία της είναι έτσι φτιαγμένη που αποτελεί το ιδανικό καλοκαιρινό φεστιβάλ που έχουμε στο νου μας για αυτή τη χώρα. Ήλιος, θάλασσα, παραδοσιακές μουσικές και όχι μόνο. Η παραλία φιλοξενεί ούτως ή άλλως μιλούνια κόσμο, τα οποία εκτός από τις βουτιές δεν θα έλεγαν όχι σε ένα καλοστημένο φεστιβάλ.

Ιδανική μπάντα για συναυλία: Κάτι made in Greece. Από Γιάννη Αγγελάκα μέχρι Χαρούλη.

 

Ναυάγιο Ζακύνθου

shipwreck beach zakynthos zante 101365756559

Ειδικά το Ναυάγιο, φιλοξενεί κάθε χρόνο τόσους τουρίστες που πέσει να ανεβαίνει η στάθμη του νερού γύρω από το νησί. Ναι είναι δύσβατο, ναι είναι απότομο, αλλά το ίδιο συμβαίνει και με το Red Rocks του Κολοράντο στην Αμερική. Αυτά δεν εμποδίζουν το τελευταίο να διοργανώνει μοναδικά φεστιβάλ. Λόγω του παρείστικου κλίματος και της καλοκαιρινής ταυτότητας που βγάζει το μέρος, θα θέλαμε σίγουρα κάτι πιο χορευτικό και συνάμα ατμοσφαιρικό. Να το ψάξει πάντως λίγο η τοπική αρχή γιατί μπορούν να γίνουν ωραία πραγματάκια.

Ιδανική μπάντα για συναυλία: Θα θέλαμε πολύ να δούμε τους Thievery Corporation να παίζουν και εκεί. Αλλά it’s ok. Ευτυχώς που έρχονται φέτος στην Πλατεία Νερού για το Release Athens, όπου κι εκεί το υδάτινο στοιχείο είναι έντονο. Έχουμε ήδη στήσει αντίσκηνα. 

 

Για πες; Έχεις να προτείνεις κάτι άλλο;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved