Lizzie Borden: Η αθώωση της πιο ψυχρής δολοφόνου όλων των εποχών

Κι όμως μετά από δύο στυγνούς φόνους, βγήκε λάδι.

Η Lizzie Andrew Borden γεννήθηκε στην καρδιά της Βικτοριανής εποχής, τότε που το να είσαι μέλος της εκκλησίας και να μιλάς ευγενικά ήταν το παν.

Την περίοδο εκείνη, η λέξη «Κυρία» είχε ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία. Το να είσαι γόνος μίας καλής οικογένειας σήμαινε κάτι και μπορούσε να σε ξελασπώσει από πολλά.

Αν και μερικοί πιστεύουν ότι η αθώωση της Lizzie Borden οφείλεται στο γεγονός ότι ήταν γυναίκα, αυτό απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Tα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. H Lizzie αθωώθηκε διότι υπήρχαν υποψίες πως ο πατέρας της την βίαζε από τότε που ήταν μικρή αλλά τίποτα δεν μπορούσε να αποδειχθεί εκείνη την εποχή.

Το Golden Glove του Fatih Akin δεν είναι απλά μία true serial killer ταινία

 

Η Lizzie θεωρούνταν πλάσμα ιδιαίτερης ευαισθησίας και εκλεπτυσμού. Η αίσθηση ηθικής της δεν έμπαινε σε αμφισβήτηση. Αυτές οι αντιλήψεις ήταν αποδεκτές από τους περισσότερους ανθρώπους, άσχετα του τι υποστήριζαν για το δικαίωμα ψήφου των γυναικών.

H Lizzie ήταν ένα υπόδειγμα κόρης και γυναίκας στην τότε κοινωνία της Μασαχουσέτης.

Η ίδια η Lizzie ήταν γόνος μίας εύπορης οικογενείας. Η μητέρα της είχε πεθάνει και τώρα ο πατέρας της Andrew είχε ξαναπαντρευτεί την Abby Durfee Gray, για την οποία η Lizzie πίστευε πως είχε παντρευτεί τον πατέρα της μόνο και μόνο για τα λεφτά του.

Ted Bundy: ο δολοφόνος γυναικών που έπαιρνε τα μέλη τους ως τρόπαια

 

Τα γεγονότα που θα κατέληγαν σε τραγωδία άρχισαν στις 4 Αυγούστου του 1892. Το νοικοκυριό των Borden ήταν, όπως κάθε μέρα, από νωρίς «στο πόδι».

Η Lizzie είχε βγει έξω για να πάρει κάτι από το φαρμακείο. Αργότερα ο φαρμακοποιός υποστήριζε πως η Lizzie του ζήτησε να της πουλήσει ένα ακριβό κι επικίνδυνο οξύ το οποίο ο ίδιος ο φαρμακοποιός αρνήθηκε να της δώσει.

Ο πατέρας της και η μητριά της παραπονέθηκαν εκείνη τη νύχτα για πόνους στο στομάχι.

H Lizzie το άλλο πρωί μπήκε μέσα στο δωμάτιο της μητριάς της και με ένα μικρό τσεκούρι του πατέρα της τη σκότωσε με 17 χτυπήματα στο κεφάλι. Μετά από λίγο κατέβηκε στο σαλόνι όπου και έκανε το ίδιο στον πατέρα της ο οποίος κοιμόταν στο σαλόνι.

Fall River Post

Τα πρόσωπα τους ήταν αγνώριστα μετά τα χτυπήματα. Η ίδια η Lizzie κάλεσε τον γιατρό και την αστυνομία και υποστήριξε πως η ίδια, την ώρα των φόνων βρισκόταν έξω από το σπίτι και πως άκουσε φωνές από μέσα.

Οι δικαστές προσπάθησαν να αποδείξουν τα κίνητρα της για τους φόνους τα οποία ήταν πρώτον η τσιγκουνιά του πατέρα της και δεύτερον η επιθυμία της μητριάς της να αποκτήσει όλα τα χρήματα του πατέρα.

Ο κατήγορος προσπάθησε, επίσης, να ισχυριστεί ότι ο Borden σκόπευε να κάνει νέα διαθήκη, σύμφωνα με την οποία το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του θα πήγαινε στην γυναίκα του, αφήνοντας ψίχουλα για τις κόρες του.

bordenhatchet

Στο τέλος η Lizzie αθωώθηκε από όλες τις κατηγορίες λόγω έλλειψης στοιχείων.

Έχουν περάσει πάνω από 100 χρόνια από τις δολοφονίες του Fall River και ακόμα δεν είμαστε σίγουροι για το τι πραγματικά έγινε. Ίσως επειδή η υπόθεση έμεινε άλυτη, η φαντασία οργιάζει και προσπαθεί να βρει απαντήσεις. Οι θεωρίες πολλές, αλλά καμία δεν έχει περίτρανα αποδειχτεί. Κοιτώντας τη φωτογραφίες της Lizzie, μ’ αυτή την υποψία χαμόγελου που έχει σε όλες, δεν μπορούμε να μην αναρωτιόμαστε για τα μυστικά που πήρε στον τάφο της. Δεν τα ξέρουμε, αλλά τίποτα δεν μας σταματά από το να τα μαντεύουμε.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις φωτογραφίες από τις δολοφονίες:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved