Θες να αδυνατίσεις; Δες θρίλερ

Ακόμα ένας τρόπος να κάψεις θερμίδες χωρίς να κοπιάσεις ιδιαίτερα.

Οι ταινίες θρίλερ προσφέρουν πάντα το αίσθημα της αγωνίας, της έντονης ανάγκης να τα παρακολουθούμε με παρέα κι ας το παίζουμε ορισμένες φορές γενναίοι.

Όμως μια έρευνα δείχνει πως αν βλέπεις ταινίες τρόμου, εκτός από την όποια απόλαυση, καις και αρκετές θερμίδες. Οι ερευνητές απ’ το Πανεπιστήμιο του Westminster πραγματοποίησαν μια έρευνα η οποία αποκάλυψε ότι αν βλέπεις μια ταινία τρόμου διάρκειας περίπου 90 λεπτών, καις περισσότερες από 113 θερμίδες, τον ίδιο αριθμό δηλαδή, που καις όταν περπατάς 30 λεπτά ή τρέχεις για 15 λεπτά. 

 

texas chainsaw massacre gif

 

Οι ερευνητές μέτρησαν τα επίπεδα καρδιακού ρυθμού, πρόσληψης οξυγόνου και εκπνοής διοξειδίου του άνθρακα. Διαπίστωσαν, λοιπόν, ότι οι ταινίες τρόμουπροκάλεσαν μια ώθηση στον καρδιακό ρυθμό. Όπως εξήγησαν οι ερευνητές, ο παλμός επιταχύνεται και το αίμα κυκλοφορεί στο σώμα ολοένα και πιο γρήγορα και αυξάνεται η αδρεναλίνη στο σώμα.

Αυτή η αδρεναλίνη στο σώμα, που δεν υπάρχει όταν είσαι αγχωμένος, μειώνει την όρεξη και αυξάνει τον μεταβολισμό, ενώ οδηγεί σε μεγαλύτερη απώλεια θερμίδων. Η μέση απώλεια θερμίδων ανά ταινία είναι 113 θερμίδες αλλά να έχεις κατά νου ότι υπάρχουν μερικές ταινίες που σε βοηθούν να χάσεις περισσότερες θερμίδες από ότι άλλες ταινίες.

Ποιες είναι τώρα οι top 6 ταινίες που θα αυξήσουν τον καρδιακό σου ρυθμό και θα σου δώνουν μια γρήγορη ενίσχυση της αδρεναλίνης και θα σε οδηγήσουν στο κάψιμο των θερμίδων;

Τις μαζέψαμε -και τις ταινίες και τις θερμίδες- και στις παρουσιάζουμε στο παρακάτω άλμπουμ:

 

 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved